Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Δικαστικό πραξικόπημα ή … άξιος ο μισθός τους;

Η πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά διάπραξη πλαστογραφίας και ψευδούς βεβαίωσης περί της παρουσίας απόντων Αρεοπαγιτών κατά τη διάσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για την έκδοση απόφασης για τους συμβασιούχους του Δημοσίου, που διαπράχθηκε από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, δεν πρέπει ούτε να συγκαλυφθεί ούτε να μείνει ασχολίαστη, πολύ δε περισσότερο επειδή είναι ήδη ομολογημένα αυτά τα εγκλήματα με τις αστείες για τα νομικά χρονικά δικαιολογίες ότι δήθεν αποτελούν πάγια πρακτική. Αν πράγματι είναι αυτή η πάγια πρακτική των εκ του νόμου μυστικών διασκέψεων των Πολυμελών Δικαστηρίων της Ελλάδας, όπως ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, τότε αναμφισβήτητα όλες οι αποφάσεις τους είναι όχι μόνο μετέωρες αλλά και κοινωνικά επικίνδυνες.
Δεν μπορεί να συγκαλυφθεί, επίσης, ούτε και η σκανδαλώδης απόφαση που ευνοεί το τραπεζικό κεφάλαιο, με την οποία, χωρίς καμία σοβαρή νομική και λογική αιτιολογία, κρίθηκε ότι όσοι προεξόφλησαν δάνεια με σταθερά επιτόκια οφείλουν να καταβάλουν και σχετική συμβατική αστική ποινή, επικυρώνοντας έτσι το αυθαίρετο χαράτσι των τραπεζών. Είναι μια απόφαση που σκανδαλωδώς δεν λαμβάνει υπόψη της ότι τα σταθερά επιτόκια της 10ετίας του 90, ύψους 20% και άνω, προσδιορίστηκαν με βάση τις τότε επικρατούσες οικονομικές συνθήκες του υψηλού πληθωρισμού. Είναι μια απόφαση που σκανδαλωδώς ευνοεί τους τραπεζίτες στη νομιμοποίηση της διηνεκούς κλοπής που διαπράττουν εις βάρος των φτωχών αλλά ήδη και μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Είναι μια απόφαση που νομιμοποιεί ηθικά την τοκογλυφία και οδηγεί την κοινωνία στα δεσμά των ανεξόφλητων χρεών, θεωρώντας την διαιώνισή τους ως μια κατάσταση φυσιολογική και όχι ως μια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα της φτώχειας.
Ύστερα και από τα τελευταία αυτά γεγονότα γίνεται ολοφάνερος ο κατήφορος που έχει τραβήξει η ελληνική δικαιοσύνη, γίνεται ολοφάνερη η υποταγή της στους οικονομικά ισχυρούς αυτού του τόπου, υποταγή η οποία απροκάλυπτα και εκβιαστικά εξαργυρώνεται εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, εις βάρος του εισοδήματος των ασθενέστερων οικονομικά κοινωνικών στρωμάτων, εις βάρος όλων αυτών που προσπαθούν να ζήσουν εργαζόμενοι με τον κατώτερο μισθό ή με μειωμένο ωράριο, υποταγή η οποία δίνει δείγματα γραφής για το πώς πρόκειται να χειριστεί στο μέλλον η ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης, που έχει και τον τελικό λόγο σε όλες τις δικαστικές διενέξεις, την περιστολή των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, επ’ αμοιβή από εδώ και στο εξής είτε εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού είτε μέσα από χρηματιστηριακά παιχνίδια και άδηλες δοσοληψίες.
Όπως φαίνεται, μάλλον δικαίως έχει ειπωθεί ότι οι εμπλεκόμενοι στο παραδικαστικό κύκλωμα δικαστές είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Η πραγματική διαφθορά βρίσκεται στα ανώτατα κλιμάκια, διαφθορά που ταυτίζεται όχι με τον εκμαυλισμό αλλά με τη δουλοπρέπεια των διαχειριστών της δικαστικής εξουσίας, που έμειναν άναυδοι όταν διαπίστωσαν ότι, ως προς το οικονομικό διακύβευμα, αυτοί έκαναν τη δουλειά μόνο με το μισθό τους, δηλαδή σχεδόν δωρεάν, ενώ για πολύ μικρότερης οικονομικής σημασίας υποθέσεις οι άλλοι πληρώνονταν.
Οι δικηγόροι αλλά και όλος ο νομικός κόσμος οφείλουμε να βάλουμε ένα φρένο στην απροκάλυπτη υποστήριξη που σήμερα αφειδώς παρέχεται στους οικονομικά ισχυρούς από την ελληνική δικαιοσύνη. Οφείλουμε να διαφωτίσουμε την κοινωνία για τα εις βάρος της τεκταινόμενα και εν ανάγκη να απόσχουμε και από τα καθήκοντά μας για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ ο Δικηγορικοί Σύλλογοι όλης της Ελλάδας οφείλουν να καταθέσουν μηνύσεις σε περίπτωση που διαπιστώνεται η διάπραξη ποινικών αδικημάτων από δικαστικούς λειτουργούς, μάλιστα δε όσο πιο πολλές μηνύσεις κατατίθενται από τους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους τόσο πιο δύσκολο θα είναι να συγκαλυφθεί η απροκάλυπτη υποστήριξη των οικονομικά ισχυρών αυτού του τόπου, που όμως αποτελούν ισχνή μειοψηφία του συνόλου της κοινωνίας.

Σημείωση: Το κείμενο αυτό μοιράστηκε ως μονοσέλιδη προκήρυξη στους δικηγόρους και δημοσιεύτηκε (νομίζω την 8-6-07) στην τοπική εφημερίδα της Αλεξ/πολης «Γνώμη».

Και… η προκήρυξη:

Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι,

Αντιδράστε και καταδικάστε:

  • Την πρωτοφανή διάπραξη πλαστογραφίας και ψευδούς βεβαίωσης των πρακτικών της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου από τον Πρόεδρό του, πρακτικά με τα οποία βεβαιώνεται η παρουσία απόντων Αρεοπαγιτών
  • Τη δουλοπρεπή απόφαση που καθοσιώνει τον τραπεζικό δανεισμό των οικονομικά αδυνάτων και οδηγεί στην καταλήστευση εκατομμυρίων δανειοληπτών από τις τράπεζες.
  • Την υποταγή της ελληνικής δικαιοσύνης στους οικονομικά ισχυρούς.
  • Την κλιμακούμενη περιστολή των εργασιακών & κοινωνικών δικαιωμάτων

Βάλτε φρένο στην απροκάλυπτη υποστήριξη από τη δικαιοσύνη των οικονομικά ισχυρών.

dikasths-edra.jpg

14/11/2007 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: