Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Άρχισαν τα όργανα;

Όχι, δεν άρχισαν τώρα. Συνεχίζονται εδώ και κάμποσα χρόνια.

Διαβάστε ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα πατώντας εδώ. Μάλιστα ο κύριος αυτός καλεί και τους Πόντιους να υποστηρίξουν τη νεοπαγή ουκρανική αστική τάξη, τώρα που, λόγω της οικονομικής κρίσης, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και οδηγεί καλπάζοντας τους Ουκρανούς εργαζόμενους στη φτώχεια και την πείνα. Πράγματι, χρειάζονται αμυντικά μέσα τα αφεντικά της Ουκρανίας, τώρα που ανεργία τραβάει την ανηφόρα χέρι – χέρι  με την πείνα, καθώς όχι μόνο δεν έφεραν τον παράδεισο που υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους  αλλά μετά την κόλαση που κατάφεραν να κάνουν προσφεύγουν στο ΔΝΤ για να κρατήσουν τους εργαζόμενους στον πάτο.

Χτυπάνε το Στάλιν για να χτυπήσου το σοσιαλισμό. Καθόλου δεν τους νοιάζει ο Στάλιν ως πρόσωπο. Όποιον και αν είχε επικεφαλής το εργατικό κράτος θα προσπαθούσαν να τον παρουσιάσουν ως εγκληματία. Κι ο Τρότσκι όταν ήταν στα πράματα και αναγκαζόταν να υλοποιήσει την πολιτική του Λένιν, θεωρούνταν από τ’ αφεντικά σατανικός δολοφόνος. Αργότερα, όταν συγκρούστηκε ανοιχτά με το σοσιαλισμό, έγινε το καλό παιδί της αστικής τάξης και ο μέγας αλλά αδικημένος θεωρητικός του σοσιαλισμού.
Το πρόβλημά τους δεν είναι το πρόσωπο. Το πρόβλημά τους είναι η κοσμοθεωρία. Προσπαθούν να προσδώσουν εγκληματική φύση στον κομμουνισμό διότι γνωρίζουν, ήδη το βλέπουν και πάλι, πως ο καπιταλισμός  φέρνει ξανά και ξανά τη φτώχεια, την πείνα, τον πόλεμο. Οι κ.κ. απολογητές της εκμετάλλευσης και του καπιταλισμού θα ήταν προτιμότερο να απολογηθούν για το αγαπημένο τους σύστημα που σκοτώνει καθημερινά από την πείνα από 20.000 έως 30.000 άνθρωπους (ανάλογα με τις εκτιμήσεις, που προέρχονται όλες από καπιταλιστικά ελεγχόμενες πηγές), αριθμοί επιβεβαιωμένοι και από τον ίδιο τον ΟΗΕ, που ούτε κατά διάνοια πλησιάζουν όχι μόνο τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΣΔ για το λιμό της Ουκρανίας αλλά ούτε και την προπαγάνδα των αντικομμουνιστών.

Κύριε Παπαγαλάκη 30.000 νεκροί τη μέρα χαπό την πείνα σημαίνει κοντά στα 10 εκατομμύρια το χρόνο. Εμπρός, απολογηθείτε για τη γενοκτονία αυτή που σήμερα, τώρα δα που μιλάμε, βρίσκεται και εξέλιξη και προκαλείται από το αγαπημένο σας σύστημα, κάθε ανάσα και δυο νεκροί· μετά τα λέμε για το χτες και την Ουκρανία.

Φωνάζει ο κλέφτης…

Παλιά τα επιχειρήματα. Ο Μπρεχτ έχει απαντήσει σ’ όλους αυτούς εδώ και 70 χρόνια.

ΕΓΚΩΜΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Είν’ εύκολος.
Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις.
Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι’ αυτόν.
Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρομεροί τον λένε βρομερό.
Αυτός είναι ενάντια στη βρομιά και την ηλιθιότητα.
Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν.
Αλλά εμείς ξέρουμε:
Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος.
Δεν είναι παραφροσύνη, μα
Το τέλος της παραφροσύνης.
Δεν είναι το χάος
Μα η τάξη.
Είναι το απλό,
Που είναι δύσκολο να γίνει.

(Μετάφραση Νάντια Βαλαβάνη)

Πηγές για την παγκόσμια πείνα

World Hunger

Stop the Hunger

Care

Bread of the World

WorldMeters

Google

15/11/2008 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: