Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Ο.Λ.Α. για τίποτα

ΟΛΟΙ στον αποκλεισμό του Ο.Λ.Α. την Τετάρτη 21-1-09 και ώρα 11.00 π.μ.

Με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΗΔΑΣ), -δημοτικής παράταξης που στήριξαν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και Αριστεροί & Προοδευτικοί Εργαζόμενοι- αναβλήθηκε η δημοπρασία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξ/πολης για την εκμίσθωση (νοίκιασμα) του χώρου πάρκινγκ στο Λιμάνι σε ιδιώτη επιχειρηματία.

Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξ/πολης (Ο.Λ.Α.) έβγαζε σήμερα στο σφυρί το χώρο πάργκινγκ παραπλεύρως του λιμανιού της Αλεξ/πολης που, κακώς, έχει κατοχυρωθεί ως ιδιοκτησία του. Η δημοπρασία θα έληγε ώρα 12.00 οπότε θα αποσφραγίζονταν οι προσφορές. Ο χώρος αυτός είναι ιστορικός χώρος ανάπτυξης του κοινωνικού ιστού της πόλης και ήδη ο μόνος χώρος που είναι δυνατό το παρκάρισμα όσων έχουν δουλειά στο κέντρο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σοβαρή αστική συγκοινωνία. Πέρσι το Μάρτη επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να μπει κάρτα στάθμευσης και λόγω της αποτυχίας -ο κόσμος συνεχίζει να παρκάρει χωρίς να πληρώνει!- η Διοίκηση του ΟΛΑ αποφάσισε να δώσει αυτή τη δημόσια περιουσία, που έτυχε να σφετεριστεί, σε ιδιώτη επιχειρηματία με τιμή εκκίνησης της προσφοράς τα 10.000 Ευρώ το μήνα για 500 περίπου θέσεις πάρκινγκ.

Μέλη (τι μέλη?? δεν υπάρχουν τυπικά μέλη, η κατάσταση, ευτυχώς, είναι κομματάκι χύμα, κινηματική) και φίλοι της ΔΗΔΑΣ απέκλεισαν σήμερα 14-1 στις 11.00 το πρωί τη είσοδο του Ο.Λ.Α. ώστε να αποτρέψουν την κατάθεση προσφορών και να μη πραγματοποιηθεί η δημοπρασία.

Λίγο μετά την έναρξη του αποκλεισμού προσήλθε και ο παλιός Δήμαρχος Τάσος Σουλακάκης και δήλωσε την απερίφραση υποστήριξή του στην κινητοποίηση. Κατόπιν προσήλθαν δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας κι αυτά την κινητοποίηση, εκφράζοντας τη θέση τους να μη δημοπρατηθεί το πάρκινγκ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έγινε γνωστό ότι ο αποκλεισμός έλαβε μαζικότητα, όχι βέβαια όσο θα θέλαμε όσοι συμμετείχαμε, οπότε έσπευσε και η Δημοτική Αρχή να δώσει το «παρών» για να δείξει ότι ενδιαφέρεται για το θέμα. Δεν πειράζει, ας είναι κι έτσι. Ουσιαστικά η Δημοτική Αρχή σύρθηκε υπό το, έστω και ελαφρύ, βάρος των εξελίξεων και αναγκάστηκε να υποστηρίξει την κινητοποίηση για να μη χάσει το λαϊκό της έρεισμα. Η παράταξη που στηρίχτηκε από τη ΝΔ έλαμψε διά της απουσίας της, κυβερνητική γαρ σαν τη διοίκηση του Ο.Λ.Α.

Η κινητοποίηση πέτυχε γιατί ανέστειλε τη δημοπρασία. Η επιτυχία της δείχνει ότι τα πάντα μπορούν ν’ ανατραπούν, έστω και αν περιβάλλονται με το κάλυμμα της νομιμότητας. Ο Λαός με τον αγώνα του μπορεί να ανατρέψει τις αντεργατικές πρακτικές και να στηρίξει το εισόδημα και την ποιότητα ζωής του.

Όμως …

Υπάρχει ένα «όμως».

Η δημοπρασία δεν ακυρώθηκε αλλά σύμφωνα με την προκήρυξη θα επαναληφθεί την επόμενη Τετάρτη.

Η ΔΗΔΑΣ έχει καλέσει τους Αλεξανδρουπολίτες και όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να προσέλθουν μαζικά την επόμενη Τετάρτη 21-1-09 και ώρα 11.00 στις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Α. και να αποτρέψουν για 2η φορά την κατάθεση προσφορών, ώστε να ακυρωθεί η δημοπρασία.  Η Διοίκηση του Ο.Λ.Α απείλησε με μηνύσεις. Πρέπει να λάβει την απάντησή της. Όλοι οι Αλεξανδρουπολίτες πρέπει να διαδηλώσουν έμπρακτα τη θέλησή τους να παραμείνει, σε πρώτη φάση, το πάργκινγκ ελεύθερο και αργότερα να αναπλαστεί ο χώρος στα πλαίσια ενός ευρύτερου πολεοδομικού σχεδιασμού.

ΟΛΟΙ στον αποκλεισμό του Ο.Λ.Α. την Τετάρτη 21-1-09 και ώρα 11.00 π.μ.

14/01/2009 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

1 σχόλιο »

  1. […] να συνηθίσουμε στην ιδέα του αντιδίμου. Πρώτα με τον Ο.Λ.Α., ύστερα με την ελεγχόμενη στάθμευση, κατόπιν με το […]

    Πίνγκμπακ από Πικ-νικ στο Πάρκο Εθν. Ανεξαρτησίας (Ακαδημίας) « Στους Δρόμους! | 10/05/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: