Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Χτυπήστε το φασισμό – Συντρίψτε το αβγό του φιδιου

antifa

Το παρακάτω κείμενο το είχα ετοιμάσει σε μορφή φυλλαδίου για διανομή σε περίπτωση που προβαλλόταν στην Αλεξ/πολη το ιστορικό έκτρωμα του Βάιντα για το Κατίν. Ήδη πρόλαβε ο Βαξεβάνης με την εκπομπή του στον Άλφα την 3-2-09, ασπαζόμενος με τη σειρά του πλήρως τις θεωρίες του Γκέμπελς. Καθώς, ενδεχομένως, τα θύματα του μάρκετινγκ δεν διατίθενται να πληρώσουν για να δουν αντικομμουνισμό, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να τον προφέρουν «τζάμπα».

Ο ναζισμός ξανάρχεται και μάλιστα με προοδευτικό προσωπείο. Μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο ως φυλλάδιο πατώντας εδώ. Μπορείτε να δείτε παρόμοιες αντιδράσεις εδώ, κι εδώ.

ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

«Η “Σφαγή του Κατίν” δεν αποτελεί ένα ιστορικό ζήτημα, αποτελεί ΟΠΛΟ… Το χρησιμοποιείς για να κάνεις πόλεμο “στην άλλη πλευρά”, και μόνο αυτό».*

Μήπως αυτοί που προβάλλουν το Κατίν ως σοβιετικό έγκλημα το κάνουν επειδή είναι ανθρωπιστές;

Τότε, γιατί δεν καταδικάζουν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι; Γιατί δεν καταδικάζουν τους μαζικούς βομβαρδισμούς αμάχων από τ’ αεροπλάνα τους κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο; Αφού τους έπιασε ο ανθρωπιστικός πόνος, γιατί δεν καταδικάζουν την εν ψυχρώ δολοφονία από τις πολωνικές αρχές των 20.000 αιχμαλώτων σοβιετικών στρατιωτών το 1920-21, που πολλοί απ’ αυτούς ήταν και Πολωνοί;

Δεν το κάνουν γιατί βλάπτονται πολιτικά. Δεν το κάνουν γιατί το Κατίν δεν αποτελεί πια ιστορικό ζήτημα, είναι αποκλειστικά και μόνο μια μορφή ΟΠΛΟΥ.

Όσο οι εργαζόμενοι αρχίζουν και πάλι να διεκδικούν την κοινωνία για λογαριασμό τους, τόσο θα εντείνεται ο αντικομμουνισμός.

Εργαζόμενε,

Αυτό που βλέπεις σήμερα είναι ακριβώς η ίδια προπαγάνδα του Γκέμπελς πριν από 65 χρόνια. Θα ταυτιστείς μαζί του;

Όλα τα ευρήματα δείχνουν ότι το έγκλημα διαπράχθηκε από τους Ναζί. Είχαν την ιδεολογία, την ευκαιρία, την εκπαίδευση και τα μέσα:

· Ο Χίτλερ την Άνοιξη του 1939 δήλωνε ότι οι Πολωνοί αξίζουν μόνο να ‘ναι σκλάβοι των Γερμανών και γι’ αυτό θα έπρεπε να εξαφανιστεί η πνευματική και πολιτική τους ηγεσία, ενώ τα SS μάθαιναν να σκοτώνουν εν ψυχρώ.

· Ο Τσόρτσιλ στη βραβευμένη με Νόμπελ ιστορία του Β΄ΠΠ, γραμμένη μετά τη θεωρία του περί «σιδηρού παραπετάσματος» αναφέρει ότι τη σφαγή διέπραξαν οι Ναζί. Μήπως ήταν φιλοσοβιετικός;

· Απ’ τα ευρήματα του Κατίν που δεν αμφισβητούνται από καμία πλευρά, προκύπτει ότι μόνο οι Ναζί θα μπορούσαν να διαπράξουν τις δολοφονίες:

ü Χρησιμοποιήθηκαν σφαίρες αποκλειστικά γερμανικής παραγωγής που δεν ήταν συμβατές με τα σοβιετικά όπλα, ενώ ο Γκέμπελς γράφοντας στο ημερολόγιό του (8-5-43) δείχνει το φόβο του μήπως αποκαλυφθεί ότι οι δολοφονίες έγιναν με γερμανικές σφαίρες

ü Όσοι πολωνοί βρέθηκαν δεμένοι, δέθηκαν με σκοινί που παραγόταν από γερμανικό εργοστάσιο

ü Τα πτώματα δεν πρόλαβαν να αποσυντεθούν, αφού έμειναν θαμμένα μόνο ένα καλοκαίρι. Αντίθετα αν η σφαγή γινόταν την Άνοιξη του 40, όπως ισχυρίζεται ο Γκέμπελς και οι σημερινοί επίγονοί του, τα πτώματα θα έμεναν θαμμένα 3 καλοκαίρια και θα είχαν αποσυντεθεί πλήρως

ü Από την ίδια τη ναζιστική κινηματογραφική λήψη προκύπτει ότι οι στολές των Πολωνών φαίνονταν καινούργιες, οι φωτογραφίες συγγενών άφθαρτες, οι επιστολές σε άριστη κατάσταση

ü Ο τρόπος εκτέλεσης (σφαίρα πίσω από το κεφάλι) ήταν ολόιδιος με άλλες ναζιστικές σφαγές, όπως τη σφαγή στο Μπάμπι Γιαρ το 1941, τη σφαγή των Αμερικανών αιχμαλώτων στις Αρδένες το 1944 και αλλού.

Εργαζόμενε,

Το Κατίν είναι ένα όπλο που έχει στόχο εσένα. Μη το γεμίζεις με σφαίρες.


* Furr Grover (αμερικανός καθηγητής πανεπιστημίου) στο http://chss.montclair.edu/english/furr/pol/discuss_katyn041806r.html

05/02/2009 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

7 Σχόλια »

 1. «Ένας Ρώσος Λιακόπουλος πηγή των Σταλινικών για το Κατύν (ΚΚΕ κ.α.)»

  http://allotriosi.wordpress.com/2009/02/05/mukhin/

  Σχόλιο από katilinas | 05/02/2009 | Απάντηση

 2. Γι΄ αυτό ακριβώς ενστερνίζομαι την άποψη ότι το Κατίν είναι ένα όπλο. Γι’ αυτό κάθε αντιφασίστας, ασχέτως της γνώμης που έχει για το σοβιετικό καθεστώς οφείλει να καταγγείλει την γκεμπελίστικη προπαγάνδα.
  Γι’ αυτό αναφέρομαι σε αδιαμφισβήτητα απ’ όλες τις πλευρές στοιχεία, όπως την ομολογία του Γκέμπελς στο ημερολόγιό του, το εργοστάσιο παραγωγής σφαιρών, τον κατασκευαστή του σκοινιού, τον τρόπο εκτέλεση.

  Και κάτι ακόμη επίσης για όσους μασάνε εύκολα την προπαγάνδα των αφεντικών, που δεν αποτελεί άμεσο αποδεικτικό στοιχείο αλλά ισχυρότατο πολιτικό: Την ίδια εποχή στην ΕΣΣΔ, λίγο πριν την υποτιθέμενη εποχή της δολοφονίας από την NKVD των Πολωνών, δηλαδή τον Αύγουστο του 1941 η ΕΣΣΔ δημιούργησε και εξόπλισε τη στρατιά Άντερς http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Army σε συμφωνία με την εξόριστη πολωνική κυβέρνηση, απαρτιζόμενη από τους Πολωνούς αιχμαλώτους, προκειμένου να πολεμήσουν τους Ναζί. Μάλιστα στο τέλος η στρατιά Άντερς την έκανε για τη Μ. Ανατολή με όλο τον εξοπλισμό της. Πώς, λοιπόν, θα ήταν δυνατό από τη μια μεριά να καθαρίζει η ΕΣΣΔ αδιακρίτως Πολωνούς αιχμαλώτους κι απ’ την άλλη, τις ίδιες μέρες, να εξοπλίζει άλλους Πολωνούς αιχμαλώτους;
  Κοντά στο νου κι η γνώση ρε παιδιά!

  Σχόλιο από antrikos | 05/02/2009 | Απάντηση

  • gnorizeis mipos ean yparxoune martyries apo germanous pou symmeteixan stin sfagi sto katyn…i antistoixa martyries apo sovietikous ??piano kai tis dyo periptoseis giafto kai rotao etsi!
   tha xaro poli na lavo apantisi sou kai na antalaksoume apopseis ep aftou!!!

   Σχόλιο από tolis | 17/04/2010 | Απάντηση

   • Ξέρεις είμαι 45 παρά ένα. Στο σχολείο όμως πήγαινα μ’ αυτούς που είναι 45. Τότε κάναμε ένα μάθημα που το λέγαμε «ιστορία επιλογής» (δεν θυμάμαι τον ακριβή τίτλο) γραμμένο από τη γνωστή αξιόλογη συντηρητική ιστορικό βυζαντινής ιστορίας Αικατερίνη Χριστοφιλοπούλου. Υπήρχε, λοιπόν, κι ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στις πηγές. Εκεί με έκπληξή μας διαβάσαμε, μια και μέχρι τότε είχαμε μάθει αλλιώς, ότι οι προφορικές μαρτυρίες συγκαταλέγονται στις έμμεσες πηγές και ότι αυτές από μόνες τους δεν λένε τίποτε, είναι απολύτως επισφαλείς. Ακόμη κι η ιστοριογραφία εποχής (π.χ. Ηρόδοτος, Θουκυδίδης) δεν θεωρούνται από μόνες τους αξιόπιστες πηγές. Αντιθέτως, άμεσες πηγές είναι γενικά τα κατασκευάσματα της εποχής η οποία διερευνάται, όπως τα διοικητικά ή λογιστικά έγγραφα (π.χ. πινακίδες γραμμικής Β΄ και σφηνοειδείς Χετταίων), οι σφραγίδες, τα αγάλματα, οι ναοί, τα αναθήματα, οι επιγραφές κλπ.
    Τραβούσαμε τα μαλλιά μας όταν ακούσαμε ότι ο Θουκυδίδης δεν θεωρείται ότι γράφει απαραίτητα την αλήθεια. Μας εξήγησε λοιπόν η καλή μας καθηγήτρια ότι τα γραπτά του Θουκυδίδη κρίνονται γενικά αντικεμενικά λόγω της μεθόδου που χρησιμοποιεί, η οποία επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές. Παρόλα αυτά ακόμη κι ο Θουκυδίδης θεωρείται μεροληπτικός υπέρ του Περικλή.

    Τα γράφω όλα αυτά για να σου δώσω να καταλάβεις ότι καμία σημασία δεν έχουν οι μαρτυρίες αν δεν επιβεβαιώνονται από τα αντικειμενικά στοιχεία, δηλαδή από τις άμεσες πηγές.

    Αντίθετα η λαγνεία στις μαρτυρίες είναι ίδιον της αντιεπιστημονικής θεώρησης της ιστορίας η οποία άρχισε να εμφανίζεται ξανά μετά από 2.500 χρόνια, αφότου την εξωπέταξε ο Θουκυδίδης από την επιστήμη, και χρησιμοποιείται σήμερα από τους λεγόμενους αναθεωρητές της ιστορίας, στην πραγματικότητα αντι-επιστήμονες, οι οποίοι ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο του ναζισμού, ακριβώς επειδή δεν τους βολεύουν οι άμεσες πηγές.

    Σχόλιο από antrikos | 20/04/2010 | Απάντηση

 3. […] φωτογραφία αντι-Κατύν Σε συνέχεια παλιότερης δημοσίευσης για το Κατύν, αχ πόσο δίκιο είχα, αντιγράφω την […]

  Πίνγκμπακ από Μια φωτογραφία αντι-Κατύν « Για το σοσιαλισμό στον 21ο αιώνα | 28/05/2009 | Απάντηση

 4. thanks para poli gia tin ammesi apantisi sou kai gia ton xrono sou!exo eilikrina provlimatisthei arketa me to sygekrimeno thema kai exo ftasei na epikoinoniso me atoma tou proin anatolikou mplok gia na mou poune kai ekeinoi tin apopsi tous…alla einai dysvastaxta atisovietikon synaisthimaton kai den mou parexoun antikeimenikotita!
  yparxei kapou mail sou?
  tha ithela poli na antalaksoume apopseis se sygekrimena themata pou me apasxoloune afto to diastima ean vevaia se ekfrazei ki esena kati tetio!!!
  dixos na simainei pos symfono me tis apopseis sou gia mena einai iero na tis sevomai kai na akouo ton allon an mi ti allo!giati kata tin apopsi mou…politismos afto diavole einai!
  se efxaristo kai pali nasai kala se oti kaneis!!!

  Σχόλιο από tolis | 22/04/2010 | Απάντηση

  • Έχω μιλήσει με δεκάδες (πρώην) σοβιετικούς πολίτες για το θέμα που τραβάνε τα μαλλιά τους για την αντικομουνιστική προπαγάνδα. Όλοι αυτοί είναι άνθρωποι του μόχθου, κυρίως χειρόνακτες, που κλαίνε για την απώλεια της ΕΣΣΔ, αν και δεν παύουν να τονίζουν τα στραβά της.
   Είναι προφανές ότι οι Ανατολικοί που ανήκουν στις νέες αστικές τάξεις των πρώην σοσιαλιστικών χωρών ασπάζονται τη θέση του Γκέμπελς.
   Βέβαια, παρά το γεγονός ότι έχω μιλήσει με σοβιετικούς, η γνώμη τους δεν σημαίνει απολύτως τίποτε διότι μπορεί να είναι αποτέλεσμα προπαγάνδας. Γι’ αυτό επιμένω στις άμεσες πηγές.

   Σχόλιο από antrikos | 23/04/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: