Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Φυλακές στην Ορεστιάδα

Το είδαμε κι αυτό!
Πώς θα λύσουμε το πρόβλημα φτώχιας κι ανεργίας στην Ορεστιάδα;
Είπε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας να συνεισφέρει στην κοινωνική ανάπτυξη και την ανάπτυξη, βεβαίως – βεβαίως, των εισοδημάτων των «ποινικολόγων» της περιοχής, δημιουργώντας ακόμη ένα παραδικαστικό κύκλωμα. Αλίμονο! Δε μας έφταναν όλα τ’ άλλα, να φτιάξουμε ακόμη ένα! Μόνο οι Κομοτηναίοι θα έχουν τα κυκλώματά τους για να παίρνουν δουλειές μέσα από τις φυλακές; «Fari vagnari a pizzu«.
Εξάλλου τόσος κόσμος θα βρει δουλειά. Οικοδομικά επαγγέλματα για να χτιστούν οι φυλακές, νέοι φύλακες, νέοι εξωτερικοί φρουροί, μάγειροι, καθαρίστριες, ξενοδόχοι, ταξιτζήδες, εστιάτορες, μπαράκηδες· όλοι θα βγούμε κερδισμένοι αφού θα ξεσπιτώνονται οι συγγενείς των κρατουμένων από Πελοπόννησο, Ζωνιανά (καλά να πάθουν οι ναρκέμποροι, οι κονομημένοι!), Αθήνα κλπ. για να έρθουν να δουν τους δικούς τους ανθρώπους και θα ξοδεύουν ένα κάρο λεφτά. Α… Ξέχασα και τους ελικοπτεράδες, μια ακόμη συμπαθής κατηγορία εργαζομένων που πιθανότατα θα δημιουργηθεί στην περιοχή, συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας.
Έτσι αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη οι κρατούντες του Δικ. Συλλόγου αλλά και της τοπικής κοινωνίας της Ορεστιάδας: Να γίνουν οι συγγενείς των κρατουμένων πιο φτωχοί για να γίνουμε εμείς πιο πλούσιοι! Να τους τσακίσουμε στα έξοδα, στις μετακινήσεις, στις διανυχτερεύσεις για να τα κονομάμε εμείς. Ασχέτως που οι περισσότεροι κρατούμενοι είναι ήδη φτωχοί, ασχέτως που έχουν καταβάλει το μεγαλύτερο τμήμα των εισοδημάτων τους από τις παράνομες δραστηριότητές τους στο Σύστημα Υπεράσπισής τους -και δεν εννοώ μόνο τους δικηγόρους- ασχέτως που αυτοί που εισπράττουν τα δις (τα 28 δις και άλλα πολλά) δεν πρόκεται ποτέ να μπουν στη φυλακή, εμείς θα αγωνιστούμε για να γίνουν οι κρατούμενοι κι οι οικογένειές τους ακόμη πιο φτωχοί. «Fari vagnari a pizzu«.
Ωραία ανάπτυξη, έτσι;

Κι αν μάλιστα θυμηθούμε το ρητό «όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή», στην περίπτωση μάλλον ισχύει αντίστροφο. Δυστυχώς όμως τα σχολεία ανακυκλώνουν το τζίρο της περιοχής και δε φέρνουν απ’ έξω. Άσε που αν χτιστούν σχολεία αντί φυλακές εισόδημα θα έχουν μόνο οι πτυχιούχοι, άντε κι οι βιβλιοπώλες.
Φυλακές, λοιπόν, για να ‘χουν εισόδημα όλοι!

13/03/2009 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: