Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Πάλι στη φόρα τα ψέματα των εθνικιστών

Ο συρφετός των εθνικο-φασιστο-ναζουλο-καρατζαφέρηδων όλων των Βαλκανίων έχουν αρχίσει να σπεκουλάρουν πάνω στη Συνθήκη του Βουκουρεστίου ότι δήθεν λήγει το 2012 ή το 2013, ότι θα ξαναχαραχτούν τα σύνορα στα Βαλκάνια, ότι θα αυτονομηθεί η Κρήτη κλπ. Στην Ελλάδα, έχουν μαζί τους το δίκτυο του εθνικιστικού Τύπου πανελλήνιας και τοπικής κυκλοφορίας (στην Αλεξ/πολη η Ελεύθερη Θράκη πρωταγωνιστεί στην κινδυνολογία και τα ψευδολογήματα) και το δίκτυο ψευδολόγων του Ίντερνετ. Αυτές οι δήθεν πηγές παραπέμπουν η μία στην άλληγια τεκμηρίωση, οδηγώντας έτσι σε κυκλική αναφορά, δηλαδή σε μη τεκμηρίωση.

Η Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 ήταν αυτή με την οποία τελείωσαν οι Βαλκανικοί πόλεμοι και επικυρώθηκε η ήττα της Βουλγαρίας από τις ενωμένες δυνάμεις Ελλάδας – Σερβίας – Μαυροβουνίου – Ρουμανίας, επικύρωση η οποία οδήγησε στη χάραξη νέων συνόρων.

Διαδίδεται ότι η Συνθήκη έχει περιορισμένη ισχύ, ότι ισχύει για 99 ή 100 έτη. Η διάδοση αυτή προέρχεται από εθνικιστικούς – φασιστικούς κύκλους των Βαλκανίων, που υποτελείς στα μεγάλα αφενικά του ΝΑΤΟ, επιχειρούν να ξεσηκώσουν και διατηρήσουν ένα πολεμικό κλίμα που ίσως είναι χρήσιμο στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για το άμεσο μέλλον. Προσπαθούν με την κινδυνολογία να σπείρουν ζιζάνια στους Λαούς των Βαλκανίων, να τους διχάσουν ακόμη περισσότερο και να τους βάλουν τελικά να σκοτωθούν για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη των αφεντικών.

Τελευταία στη λούμπα αυτή, ότι δηλαδή η Συνθήκη του Βουκουρεστίου έχει ημ/νία λήξης, έχει πέσει και το περιοδικό «Metropolitan» που διανέμεται κάθε Τρίτη με τη δημοκρατική τοπική εφημερίδα «Γνώμη», δείχοντας πόσο μακριά είναι τα πλοκάμια του εθνικιστικού τέρατος, υιοθετώντας μ’ αυτό τον τρόπο ως  αλήθεια ένα τεράστιο και πασιφανές ψεύδος, όπως ακριβώς αξιόλογα έντυπα (και ο τοπικός δεσπότης επίσης) είχαν υιοθετήσει κάτι αντίστοιχο με την αρχαία ελληνική ως γλώσσα με 6 εκ. λέξεις (τρέμετε Liddell & Scott που τις βρήκατε 150 χιλ.).

Ο εθνικισμός πάντα στηριζόταν στα ψέματα. Δεν μπορεί να στηριχτεί στην αλήθεια γιατί θα κατέρρεε μέσα σε μια στιγμή. Γι’ αυτό, προκειμένου να οδηγήσει σε νέα αναστάτωση, προβάλλει ιδιαίτερα το θέμα της δήθεν λήξης της ισχύος της Συνθήκης του Βουκουρεστίου.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη συνθήκη του Βουκουρεστίου από εδώ (είναι γραμμένη στο γαλλικό πρωτότυπο, βρείτε μια «μηχανή» στο δίκτυο για να τη μεταφράσετε). Μπορείτε επίσης να κάνετε μόνοι σας ένα googlισμα στα αγγλικά για να διαπιστώσετε ότι δεν προβλέπεται χρονική διάρκεια ισχύος, όπως άλλωστε και σε καμιά διεθνή συνθήκη, απ’ όσο γνωρίζω: Οι συνθήκες είναι διηνεκείς μέχρι να ανατραπούν με τα όπλα.

01/07/2009 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

3 Σχόλια »

 1. Δεν ισχύει το ότι όλες οι διεθνείς συνθήκες δεν έχουν χρονικό περιορισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Χονγκ Κονγκ που με συμφωνία του 1898 ανήκε στη Βρετανία για 99 χρόνια και έτσι το 1997 που έληξε η συμφωνία πέρασε στην Κίνα.

  Σχόλιο από parekklisi | 07/08/2009 | Απάντηση

  • Σωστά.
   Του Βουκουρεστίου, λοιπόν, δεν έχει χρονικό περιορισμό.

   Σχόλιο από antrikos | 05/09/2009 | Απάντηση

 2. Έχεις δίκιο Ανδρέα.

  Οι Συνθήκες που έγιναν την περίοδο του 1912 – 1913 δεν έχουν κανένα χρονικό περιορισμό.

  Αυτά τα ανόητα λογίδρια, περί λήξης των συνθηκών των βαλκανικών πολέμων κλπ, που διακινούνται από τους εθνικιστικούς κύκλους, είναι παντελώς ψευδή και προφανώς υπαγορεύονται από την ανάγκη των κύκλων αυτών να υπάρχει ένα αίσθημα εθνικής ανασφάλειας σε έναν κόσμο, κατά βάση νέο ηλικιακά, που δεν ξέρει την Ιστορία (αλλά και άτομα μεγαλύερων ηλικιών, που δεν έχουν μορφωθεί), προκειμένου ο κόσμος αυτός να αποτελέσει έναν προνομιακό χώρο στράτευσης και άγρας ψήφων.

  Μέσα στον απίστευτο χυλό, από τον οποίο αποτελείται η σύγχρονη ελληνική κοινωνία – ένας χυλός, που είναι αποτέλεσμα της περιθωριοποίησης των παλαιών μαχητικών κοινωνικών κινημάτων και της σημερινής ουσιαστικής τους ανυπαρξίας, παρά την εκδηλωθείσα από πέρυσι οικονομική ύφεση, η οποία έστειλε στις δέλτους της Ιστορίας την πελαγωμένη κυβένηση του Κώστα Καραμανλή -, μπορεί ο οποιοσδήποτε έμπορος των εθνικών ιδεωδών να σερβίρει την οποιαδήποτε ανοησία, παρουσιάζοντάς την ως σοφία.

  Και αυτό πράττουν οι σύγχρονοι εθνικιστές (δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί), ψάχνοντας πελατεία, για το μαγαζί τους.

  Ελπίζω να μην την βρουν, ανάμεσα στα άλλα και επειδή κάθε τι που στηρίζεται στο ψέμμα είναι επικίνδυνο και φυσικά στην ουσία του σάπιο και κίβδηλο. Και ως εκ τούτου, επιβλαβές, ως μη ανταποκρινόμενο στους πραγματικούς κινδύνους, που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και στις ανάγκες της.

  (Όχι ότι δεν υπάρχουν ζητήματα, που αφορούν την χώρα και τον λαό μας,ως προς την εξωτερική πολιτική, τα οποία χρειάζονται προσοχή. Υπάρχουν. Αλλά αυτά είναι κάτι άλλο από το ζήτημα που έθεσες εδώ προς συζήτηση).

  Σχόλιο από Τάσος Αναστασόπουλος | 12/09/2009 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: