Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Προσωρινή νίκη για τη στάθμευση στο Λιμάνι

Αναδημοσίευση από το Στους Δρόμους!

Χτες Παρασκευή 4 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένη η διεξαγωγή διαγωνισμού για την παραχώρηση σε ιδιώτη των ελεύθερων χώρων στάθμευσης του λιμανιού και τη μετατροπή του σε ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης.

Δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης (της παράταξης που δημιούργησε και στήριξε το ΚΚΕ στις πρόσφατες τοπικές εκλογές) προέβησαν σε αποκλεισμό της εισόδου των γραφείων του Οργανισμού Λιμένος Αλεξ/πολης, ώστε να αποτραπεί η πρόσβαση των διαγωνιζομένων, να αναβληθεί ο διαγωνισμός και να παραμείνει ο χώρος του λιμανιού ελεύθερος για όλους. Μάλιστα, όπως ίσως δε γνωρίζετε, όπως δεν το γνώριζα κι εγώ μέχρι χτες, ο ΟΛΑ πρόκειται συγχωνευτεί εντός διμήνου με τον ΟΛ Θεσ/νίκης ο οποίος θα αναλάβει όλα τα λιμάνια από το Βόλο και βορειότερα! Όπως φαίνεται, κάποιοι βιάζονται να παραχωρήσουν το πάρκινγκ πριν τη συγχώνευση για άγνωστους λόγους και ενώ μάλιστα εκκρεμεί αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον προηγούμενο ματαιωθέντα διαγωνισμό.

Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχε και η συσπείρωσή μας συμβάλλοντας κατά το δυνατό στην επίτευξη του αποκλεισμού. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού κατήλθε στο ισόγειο ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ Χ. Σκεύας και προσπάθησε να τον σπάσει καλώντας τους μεν διαγωνιζόμενους να περάσουν από την αλυσίδα, τις δε παρευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις να τη διαλύσουν ώστε να επιτραπεί η είσοδος στους διαγωνιζόμενους. Βέβαια οι διαγωνιζόμενοι, βλέποντας την αλυσίδα δεν επιχείρησαν να τη διασπάσουν, οπότε στην πραγματικότητα δεν εμποδίστηκαν να καταθέσουν την προσφορά τους. Φυσικά δεν θα τους επιτρεπόταν η διάρρηξη της αλυσίδας αν το επιχειρούσαν.

Έλαμψαν διά της απουσίας τους όλοι εκείνοι οι παράγοντες που πριν δύο χρόνια έσπευσαν να υπερασπίσουν δήθεν τους ελεύθερους χώρους. Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν τους ενδιέφεραν οι ελεύθεροι χώροι αλλά τα εκλογικά ωφέλη. Τότε είχαν παρευρεθεί οι κ.κ. Λαμπάκης νυν δήμαρχος, Αλεξανδρής τότε δήμαρχος, Λασκαράκης, Κουγιουμτζής (νομίζω ότι τον είχα δει αλλά δεν είμαι βέβαιος) και Σουλακάκης. Ειδικά για τον κ. Σουλακάκη ελπίζω απλώς να μην έμαθε την κινητοποίηση για γι’ αυτό δεν ήρθε, καθώς επί δημαρχίας του διαμορφώθηκε ο χώρος του πάρκινγκ και την προηγούμενη φορά εξαπέλυε μύδρους κατά της παραχώρησης.

Τελικά στις 12.20 περίπου ο Χ. Σκεύας ανακοίνωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ότι ο διαγωνισμός αναβάλλεται για την επόμενη Τετάρτη 9-3-11 και από ώρες 10.00 – 12.00. Μετά τη λύση του αποκλεισμού οι διαγωνιζόμενοι ανέβηκαν στα γραφεία του ΟΛΑ για να καταθέσουν τις προσφορές τους για την επόμενη Τετάρτη, θεωρώντας ότι θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός.

Δικό μας καθήκον είναι να μη πραγματοποιηθεί κανείς διαγωνισμός. Το ελεύθερο πάρκινγκ του λιμανιού είναι ζωτικός χώρος για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την εξυπηρέτηση των κατοίκων που διαμένουν περιφερειακά, γι’ αυτό πρέπει να παραμείνει ελεύθερος και για τον επιπλέον λόγο ότι έχει ήδη πληρωθεί από το φορολογούμενο πολίτη, από την εποχή που δεν υπήρχε ο ΟΛΑ αλλά το Λιμενικό Ταμείο, ένα ΝΠΔΔ που είχε σκοπό την εξυπηρέτηση και όχι το κέρδος. Αυθαίρετα η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε αυτή τη δημόσια περιουσία στον νεοσυσταθέντα ΟΛΑ για να την εκμεταλλευτεί με κέρδος.

Απ’ την άλλη η παραχώρηση της εκμετάλλευσης του λιμανιού σε ιδιώτη αποτελεί μια σκανδαλώδη ενέργεια, καθόσον ο «επιχειρηματίας» θα δώσει 3 – 4 χιλιάρικα για να στήσει μια παράγκα και δύο μπάρες και μετά απλώς θα εισπράττει. Καλός ο ανταγωνισμός αλλά το μονοπώλιο καλύτερο έτσι; Κι αν μάλιστα δεν έχει και έξοδα, ακόμη πιο καλό.

Το ‘παμε κι άλλη φορά. Η αντίληψη των Δερβέν-Αγάδων έχει επιστρέψει. Χρέος μας να μην επιτρέψουμε να εγκατασταθεί στις συνειδήσεις μας. Οι ελεύθεροι χώροι πρέπει να παραμείνουν στο λαό της πόλης για τη δική του εξυπηρέτηση.

Την Τετάρτη 9-3-11 κανονίστε το πρόγραμμά σας, για να μπορέσετε να κατεβείτε στον εκ νέου αποκλεισμό του ΟΛΑ, ώστε να ματαιωθεί ο διαγωνισμός και να παραμείνει ο χώρος του λιμανιού ελεύθερος για όλους.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9-3-11 ΚΑΙ ΩΡΑ 9.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Λ.Α.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

05/03/2011 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: