Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Πανηγυρίζουν με τη χρεοκοπία!

Στήνουν πάρτι πάνω στον τάφο του λαού.

Χαρές και πανηγύρια που διασώθηκε η Ελλάδα, μόνο που δε διευκρινίζουν τι ακριβώς διασώθηκε. Μας φόρτωσαν νέα δάνεια, που βεβαίως θα τα πληρώσουμε όλοι μας, μας κατέβασαν δήθεν το επιτόκιο, αλλά όσοι γνωρίζουν οικονομικά ξέρουν ότι η επιμήκυνση εξόφλησης ενός δανείου είναι πολύ σημαντικότερη από το ύψος του επιτοκίου, καθώς αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη λόγω του ανατοκισμού,

Μας έλεγαν ότι πρέπει να επιβληθούν τα Μημόνια Ι & ΙΙ και ο Εφαρμοστικός (που τον ψήφισε στα περισσότερα η ΝΔ, μη ξεχνιόμαστε) προκειμένου να μη χρεοκοπήσουμε και για να μη χρεοκοπήσουμε έπρεπε να ξεπουλήσουμε τα πάντα. Και μόλις νομοθετήθηκε το ξεπούλημα των πάντων, ούτε 15 μέρες δεν πέρασαν από την ψήφιση του Εφαρμοστικού, βρεθήκαμε στην κατάσταση για την οποία πήραμε όλα τα επαχθή μέτρα προκειμένου να μην επέλθει!

Μάλιστα βρεθήκαμε σε κατάσταση πολύ χειρότερη της χρεοκοπίας, καθώς υφιστάμεθα όλες τις δυσμενείς συνέπειές της, δηλαδή την αδυναμία διεθνούς δανεισμού (διαφωνώ με το δανεισμό), ενώ δεν καρπωνόμαστε το κυριότερο πλεονέκτημά της, που είναι η παύση πληρωμών. Εμ κλαμένοι, εμ δαρμένοι, που λέει κι ο λαός.

Κι όμως, κάποιοι μέσα στην Ελλάδα χαίρονται μ’ αυτή την εξέλιξη, που είναι πολύ χειρότερη της απλής χρεοκοπίας. Αυτοί που χαίρονται είναι οι επιχειρηματίες με προεξάρχοντες τους τραπεζίτες. Πρέπει να μη ξεχνάνε όμως ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

22/07/2011 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

1 σχόλιο »

  1. Συγχαρητήρια, Αντρίκο!

    Τυχαία βρήκα το site σου και μου άρεσαν οι τοποθετήσεις σου στο ανωτέρω άρθρο.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

    Σχόλιο από Μαρία Σεφέρου | 22/07/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: