Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Απειθαρχία – Ανυπακοή στους αντισυνταγματικούς νόμους

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Νομίζω ότι ο κλάδος μας και σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο διέρχεται μια αδικαιολογητη νωχελικότητα σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία. Πολύ παλιότερα οι δικηγόροι θεωρούνταν από τις ηγετικές ομάδες της κοινωνίας, ασχέτως των επιμέρους πεποιθήσεων του καθενός, ακριβώς διότι υπεράσπιζαν τα δικαιώματα του πολίτη, κυρίως του φτωχού και αδύναμου.

Τα τελευταία χαράτσια που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό, είτε με τη μορφή της έκτακτης εισφοράς που πρέπει να πληρώσουμε έως 30-9 (άραγε είστε όλοι τόσο άνετοι για να πληρώσετε τα εξωφρενικά αυτά ποσά; ) είτε με τη μορφή του τέλους ακινήτου μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ πλήττουν άμεσα το εισόδημα των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων.

Τα χαράτσια αυτά, πέραν του άδικου χαρακτήρα τους, είναι και αντισυνταγματικά διότι φορολογούν όχι με βάση το εισόδημα αλλά λόγω επιτηδεύματος ή κατοχής ακινήτου.

Θεωρώ ότι έχουμε χρέος να καλέσουμε την κοινωνία να μη πληρώσει αυτούς τους άδικους και αντισυνταγματικούς φόρους. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα από το συνδικαλιστικό μας όργανο, δηλαδή το Δικηγορικό μας Σύλλογο, ο οποίος θα αναλάβει και την αντίστοιχη πολιτική ευθύνη, να λειτουργήσει επιτέλους προς το συμφέρον της κοινωνίας και όχι ως τηρητής της αντισυνταγματικής νομιμότητας. Γι’ αυτή τη δουλειά έχουμε τους Εισαγγελείς, τους Δικαστές και την Αστυνομίας. Τα συνδικαλιστικά μας όργανα δεν είναι το μακρύ χέρι του κράτους για την προώθηση της πολιτικής του.

Σήμερα που πλήττεται ο ελληνικός λαός τόσο βάναυσα οφείλουμε να τον στηρίξουμε ηθικά, πολιτικά αλλά και νομικά. Πρέπει να διευκολύνουμε όλους τους φορολογούμενους, ταυτόχρονα με την αναγκαστική απειθαρχία τους περί μη καταβολής, στα πλαίσια του «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», να ασκήσουν προσφυγές εναντίον των χαρατσιών. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συσταθεί μια ομάδα νομικής υποστήριξης υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου μας, η οποία θα επεξεργαστεί το είδος των προσφυγών (υπάρχουν συγκεκριμένες δυσκολίες ως προς την ομοδικία της ΔΕΗ και του Δημοσίου) και των αιτήσεων αναστολής και θα τις παράσχει δωρεάν στους πολίτες.

Μ’ αυτή τη δράση θα επιτελέσουμε και τον κοινωνικό μας ρόλο, θα καταξιώσουμε και πάλι τον κλάδο μας στη συνείδηση του απλού πολίτη και θα βοηθήσουμε σε ατομικό επίπεδο όσους έχουν ανάγκη, οι οποίοι πλέον θα μας θεωρούν αρωγούς κι όχι απομυζητές του εισοδήματός τους.

Σας καλώ όλους να μπείτε στην πρωτοπορία και να στηρίξετε την πρόταση κοινωνικής αλληλεγγύης. Να επιβάλουμε στο Δικηγορικό μας Σύλλογο να καλέσει τους πολίτες να μη πληρώσουν τα άδικα και αντισυνταγματική χαράτσια. Να συγκροτήσουμε ομάδες νομικής υποστήριξης για τη δωρεάν υπεράσπιση όλων όσων δεν πληρώσουν.

16/09/2011 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

4 Σχόλια »

 1. Καλοπροαίρετες παρατηρήσεις.
  1.Πολύ παλιότερα οι δικηγόροι θεωρούνταν από τις ηγετικές ομάδες της κοινωνίας, ασχέτως των επιμέρους πεποιθήσεων του καθενός, ακριβώς διότι υπεράσπιζαν τα δικαιώματα του πολίτη, κυρίως του φτωχού και αδύναμου…. θα καταξιώσουμε και πάλι τον κλάδο μας στη συνείδηση του απλού πολίτη.
  _α) Ανέκαθεν ο λαός έλεγε: στους γιαρούς & στους δικηγόρους να τα δώσεις. (κατάρα) _β) οι καλλίτεροι δικηγόροι υπεράσπιζαν τα δικαιώματα του αδύναμου ή του ισχυρού;
  2.Τα χαράτσια αυτά, πέραν του άδικου χαρακτήρα τους, είναι και αντισυνταγματικά διότι φορολογούν όχι με βάση το εισόδημα αλλά λόγω επιτηδεύματος ή κατοχής ακινήτου. _Δεδομένο ο άδικος χαρακτήρας των παραπάνω χαρατσιών. Αλλά αυτό σημαίνει (επιστημονικά) ότι είναι & αντισυνταγματικά;
  3….μη καταβολής, στα πλαίσια του “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”. _Αν είναι τα χαράτσια αντισυνταγματικά, τότε το «ουκ αν λάβοις..» ισχύει & για τους έχοντες
  4. Να επιβάλουμε στο Δικηγορικό μας Σύλλογο να καλέσει τους πολίτες να μη πληρώσουν τα άδικα και αντισυνταγματική χαράτσια.
  _!!!!!!!! ;;;;;;;; Aποφεύγω την απάντηση, γιατί δεν θέλω να σε στεναχωρήσω.

  Σχόλιο από ddany | 19/09/2011 | Απάντηση

 2. το ότι το κκε οικειοποιείται την αντίδραση του κόσμου καλώντας τον στο να μην πληρώσει δεν είναι πρωτοφανές. Εδώ και δεκαετίας η αριστερά έχει πάντα την τάση να πετάγεται σαν ο πιο έξυπνος μαθητής της τάξης να πει το αποτέλεσμα πριν ο δάσκαλος καν τελειώσει την πρόταση του.

  Παρ όλες τις προσπάθειές της βέβαια παραμένει στα ποσοστά που της αντιστοιχούν εδώ και δεκαετίες γύρω στο 10%. Απορίας άξιο είναι το πως τα καταφέρνει αφού ως γνωστόν η μεγαλύτερη προσπάθεια που καταβάλουν τα μέλη της νεολαίας της είναι να προσηλυτίζουν νεαρά κυρίως άτομα που μετέπειτα θα εξελιχτούν σε εργαζόμενους και φυσικά θα ξεφύγουν από το κκε..

  Αγαπητέ Αλέξη λυπάμαι αλλά εδώ και δεκαετίες δεν έχετε πρόταση. είσαστε το κόμμα της άρνησης και όχι το κόμμα της λύσης. Δεν βγαίνετε να πείτε η λύση είναι αυτή και πρέπει να γίνουν αυτές και αυτές οι κινήσεις.
  Θα μου απαντήσεις είσαστε μόνο εσείς έτσι? χωρίς πρόταση?
  όχι βέβαια, σε αυτή την συγκυρία η καυτή πατάτα βρίσκεται στα χέρια του Παπανδρέου αλλά και να μην ήταν κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έχει μια ουσιαστική πρόταση που να λύνει τον γόρδιο δεσμό που μας έχουν μπλέξει.

  Υπο την έννοια αυτή καλό θα ήταν να προσπαθήσετε όλοι οι πολιτικοποιημένοι να διαμορφώσετε κάτι που να μπορεί να προσφερθεί για αποδοχή ή απόρριψη στον λαό .
  Αφού λοιπόν κάνετε κάτι τέτοιο , μετά μπορεί να αρχίσουμε να συζητάμε για το αν θα αρχίσουμε να σας ψηφίζουμε σαν καλά προβατάκια.

  Vallon

  Σχόλιο από vallon | 01/10/2011 | Απάντηση

 3. Αγαπητέ Αλέξη,
  στις 19/9 & 1/10 βρέθηκαν δύο αναγνώστες του κειμένου σου της 16.9.,που σε τίμησαν με το να το διαβάσουν και επί πλέον να γράψουν τις σκέψεις τους.
  Πέρασαν 19 & 8 μέρες αντίστοιχα & απαντάς …με τη σιωπή σου.
  Πιστεύεις ότι αυτό σε τιμά. Είσαι μήπως κατά του διαλόγου;

  Σχόλιο από ddany | 08/10/2011 | Απάντηση

 4. Αχ, βρέθηκαν 2 αναγνώστες, κι αυτοί δεν είδαν ούτε τ’ όνομά μου.
  Η απάντησή μου είναι:
  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ.
  Ή αλλιώς:
  ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ
  ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ
  ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ
  ΞΕΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ

  Σχόλιο από antrikos | 09/10/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: