Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Οι εκβιασμοί συνεχίζονται

Τάσσομαι υπέρ της εξόδου από το Ευρώ διότι η έξοδος αποτελεί ρήγμα στον καπιταλιστικό ιστό της ΕΕ, ασχέτως αν τελικά συνεχίσουμε να ‘χουμε καθεστώς αγοράς παρά διανομής.

Όμως, το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να βρεθούν λεφτά και θα μείνουν απλήρωτοι υπάλληλοι και συνταξιούχιοι οπότε οδηγούμαστε σε έξοδο από το Ευρώ είναι μια μεγάλη απάτη. Από το Ευρώ θα βγούμε μόνο αν το θέλουμε.
Π.χ. Σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε την πίστωση από την ΕΚΤ με τα 4,2 δις της δόσης του Μνημονίου2 (αντί των 5,2 δις) προκειμένου να τα μοιράσει στους «δικαιούχους» δανειστές της Χώρας.
Ερώτηση: Τι εμποδίζει την ΤτΕ να εγγράψει την πίστωση στα διαθέσιμά της χωρίς την αντίστοιχη χρέωση στην ΕΚΤ??
Απάντηση: Μόνο το καταστατικό της ΕΚΤ και το ότι είναι ιδιωτική. Δηλαδή το δικαίωμα πιστώσεων το έχει η ΕΚΤ και απαγορεύει στις πρώην κεντρικές τράπεζες να πιστώνουν χωρίς αντιλογισμό.
Επομένως: Παραβιάζεις τον κανονισμό της ΕΚΤ, πιστώνεις Ευρόπουλα στου δανειστές, στους μισθωτούς, στης Παναγιάς τα μάτια και πληθωρίζεις το Ευρώ. Μα αυτό είναι πλαστογραφία, θα πει κάποιος.  Και λοιπόν; Γιατί το δικαίωμα της πλαστογραφίας να το έχει ως αποκλειστικό νόμιμο προνόμιο η ΕΚΤ; Και τι πλαστογραφία: Απλώς λογιστική εγγραφή πίστωσης σε κάποιον λογαριασμό ούτε καν έκδοση φυσικού τραπεζογραμματίου. Διότι όπως ίσως γνωρίζει ο καθείς, οι τραπεζικές και χρηματιστικές συναλλαγές δεν γίνονται με φυσικό χρήμα αλλά με άυλες χρεωπιστώσεις μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Συμπέρασμα: Καταρρίπτεται ο εκβιασμός. Οι Ευρώδουλοι όμως δεν τολμούν να προχωρήσουν στη μονομερή πίστωση. Πίστωση ΕΥΡΩ κι ΟΧΙ ΔΡΑΧΜΩΝ. Γι ‘αυτούς που θέλουν να μείνουμε στο Ευρώ. Και πιθανόν να είναι καλύτερο να μείνουμε και να το πληθωρίσουμε ώστε να το καταργήσουμε.

10/05/2012 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: