Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Plan B

Τάσσομαι υπέρ της εξόδου από το Ευρώ και διάλυσης της Ευρωζώνης επειδή αυτό εκφράζει την κυριαρχία του κεφαλαίου και δη του χρηματιστικού εις βάρος των εργαζόμενων τάξεων. Η διάλυση της Ευρωζώνης θα αποτελέσει ένα καίριο χτύπημα στις αστικές τάξεις της ΕΕ.
Παρόλα αυτά εντός του Ευρώ υπάρχει η εξής λύση ΑΜΕΣΑ ως PlanB, δηλαδή σε περίπτωση που καταγγελθεί το Μνημόνιο αλλά η ΕΕ λάβει αντίμετρα αντί να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, διαπραγματεύσιες οι οποίες μπορεί να καταστούν αναγκαίες λόγω των διεθνών πολιτικών συσχετισμών αλλά κι επειδή ο ελλ. λαός δεν θέλει ακόμη έξοδο από ΟΝΕ & ΕΕ και φυσικά χωρίς λαϊκή υποστήριξη δεν μπορούν να επιβιώσουν τόσο σημαντικές επιλογές. Αν μια Αριστερή Κυβέρνηση έχει το πάνω χέρι, δημιουργώντας χρηματοπιστωτική αναστάτωση, μπορεί να επιβάλλει και τους όρους, αρκεί να έχει τη βούληση, κι αυτό είναι ένα θέμα αφού αυτός που θέλει (ΣΥΡΙΖΑ) δεν μπορεί κι αυτός που μπορεί (ΚΚΕ) δεν θέλει.

Η διαδικασία διαφαίνεται ως εξής:

1. Μονομερής καταγγελία του Μνημονίου ως αποτέλεσμα των εκλογών και της βούλησης του ελληνικού λαού. Τουτέστιν δεν παραβιάζεται καμία συνθήκη.
2. Διακοπή χρηματοδόσης από ΕΕ επιδοτήσεων και τραπεζών (αντίμετρο).
3. Διακοπή καταβολής από Ελλάδα προς ΕΕ του ΦΠΑ (αν δεν το ξέρετε καταβάλλουμε στην ΕΕ το 35% του εισπραττόμενου ΦΠΑ). Άμεση (μονομερής χωρίς σύμπραξη ΕΕ) μείωση ΦΠΑ στο 15% ΚΑΙ 5%. Κατάργηση έκτακτης φορολογίας.
4. Εθνικοποίηση τραπεζών και ΤτΕ μέσω της μετοχοποίησης των ενισχύσεων και των εγγυήσεων. Διορισμός διοικήσεων από την κυβέρνηση της Αριστεράς. Έλεγχος κίνησης κεφαλαίων. Στους μάγκες που θα θελήσουν να τα εμβάσουν στο εξωτερικό, έλεγχος πόθεν έσχες.
5. Δημιουργία στην ΤτΕ εκδοτικού λογαριασμού παραγωγής (πίστωσης) χρήματος ΣΕ ΕΥΡΩ (ουσιαστικά επανενεργοποίησή του καθώς υπήρχε αυτός ο λογαριασμός προ Ευρώ), αντίστοιχου αυτού στον οποίο της πίστωνε η ΕΚΤ. Πίστωση των εμπορικών (εθνικοποιημένων) τραπεζών μέσω αυτού του εκδοτικού λογαριασμού (σε ευρώ και όχι σε εθνικό νόμισμα.). Σημειωτέον ότι το 95% των τραπεζικών συναλλαγών γίνεται χωρίς φυσικό χρήμα αλλά μόνο λογιστικά.
6. Χορήγηση έκτακτου βοηθήματος (όχι δανείου αλλά παροχής) π.χ. 2.000 ευρώ, επί των τραπεζικών λογαριασμών στο σύνολο των μισθωτών και των ανέργων. Οι λογαριασμοί αυτοί υπάρχουν ήδη, έτσι πληρώνονται πια οι μισθωτοί κι οι άνεργοι.
7. Χορήγηση σ’ όλους τους μισθωτούς & ανέργους χρεωστικών μαγνητικών καρτών & χρήση των υφισταμένων καρτών και ως χρεωστικών (οι πιο πολλοί έχουν ήδη και όχι μόνο μία) με πίστωση των αντίστοιχων ευρω-μονάδων. Εφοδιασμός όλων των εμπορικών καταστημάτων με μηχανάκαι για μαγνητικές κάρτες (τα πιο πολλά έχουν ήδη, αν δεν θέλουν, απλώς θα χάσουν τζίρο). Περιέλευση του Ευρώ σε πληθωρισμό και κίνδυνος της Ευρωζώνης λόγω της σύγχυσης πιστώσεων πριν και μετά την εθνικοποίηση. Εκμετάλλευση της ευνοϊκής διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας που δημιουργείται από τον πληθωρισμό του Ευρώ («αγαπητή» ΕΕ αν δεν θέλεις να συνεχίσω να σε πληθωρίζω, δέξου τους όρους μου). Ευμενής συνέπεια της εκτεταμένης (και εξ ανάγκης, λόγω τεχνητής εξαφάνισης του φυσικού χρήματος από τις συναλλαγές) χρήσης μαγνητικών καρτών θα είναι η μεγάλη περιστολή της φοροδιαφυγής και θα ‘ναι δυνατή η μείωση της φορολογίας των αδύναμων στρωμάτων.
8. Συναλλαγές με μαγνητικές κάρτες σε περίπτωση έλλειψης ρευστού.
9. Κατάργηση του Τειρεσία και έναρξη δανειοδότησης των μικρών κ μεσαίων επιχειρήσεων για ν’ ανασάνει και ο μικροαστικός κόσμος μέσω της απόκτησης κεφαλαίων κίνησης. Αυτή η δανειοδότηση θα αποτελέσει την ηθική βάση κοινωνικοποίησης αν από μια κυβέρνηση της Αριστεράς περάσουμε σε κομμουνιστική κυβέρνηση και υπάρχει αντίστοιχη βούληση του ελλ. λαού. Διατύπωση από την Αριστερή Αντιπολίτευση της Αριστερής Κυβέρνησης (χε χε) σχεδίου για εθνικοποίηση βασικών μέσων παραγωγής με εργατικό έλεγχο και Σεισάχθεια. Σ’ αυτό το σημείο θα φανεί αν η Αριστερά, κυβερνώσα και αντιπολιτευόμενη, υποστηρίξει στο Λαό τα μέτρα εθνικοποίησης ή αν τελικά θα παίξει με τον ΣΕΒ.
10. Χειρισμός επί πολιτικού ότι οι ΕΕ-ΕΚΤ παραβίασαν πρώτοι τις συνθήκες επειδή διέκοψαν τη χρηματοδότηση. Εμείς δεν παραβιάσαμε καμία συνθήκη αφού εξ αρχής ήταν άκυρη, καθώς δεν την ενέκρινε ο ελληνικός λαός.

Καπιταλισμό θα συνεχίσουμε να ‘χουμε. Απλώς θα ελαφρυνθούμε – ανακουφιστούμε οι φτωχότεροι· θα πάρουμε μιαν ανάσα. Και νομίζω ότι από πολύ καλύτερες θέσεις θα διεκδικήσουμε εθνικοποίηση κι εργατικό έλεγχο και εν τέλει σοσιαλισμό. Εκτός αν κάποιοι θέλουν να επιτείνουν τη φτώχια στο λαό για να πάρουν ψήφους. Όμως κάνουν μεγάλο λάθος. Η εξαθλίωση δεν οδηγεί τους εργαζόμενους στην Αριστερά αλλά στο ναζισμό. Αυτός που επιχειρεί να στήσει πάρτι πάνω στον τάφο του λαού δεν θα ‘χει λαό για να στηριχτεί.

28/05/2012 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

2 Σχόλια »

 1. Έκανα το κατωτέρο σχόλιο στο
  http://aristeroblog.gr/comment/1493#comment-1493

  Πράγματι, μπορεί μια αριστερή κυβέρνηση να τα βρει σκούρα εντός ΕΕ και να μη μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Πρέπει όμως να επιβιώσουμε και αφού αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να παραμείνουμε σε ΕΕ-ΟΝΕ, πρέπει να βρούμε τον τρόπο εντός ΕΕ. Το να μου κουνάς το δάχτυλο ότι κάνω λάθος που προσπαθώ να επιβιώσω είναι αριστερισμός του αισχίστου είδυς.

  Προσωπικά τάσσομαι υπέρ της εξόδου από ΕΕ-ΟΝΕ. Τι να κάνω όμως που το 80% τάσσεται υπέρ της παραμονής; Δεν πρέπει να κινηθώ με βάση αυτό το δεδομένο; Επειδή δεν μπορεί να εφαρμοστεί αριστερό – ριζοσπαστικό πρόγραμμα εντός ΕΕ-ΟΝΕ παρά μόνο μερικές ψευτοβελτιώσεις, τι πρέπει να γίνει; Να πεθάνω; Αυτό που μου λέει σήμερα και το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  ΤΟ ΕΑΜ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ
  ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ
  Έλεγαν τον παλιό καιρό. Αυτό πρέπει να γίνει και σήμερα. Το ξαναφωνάζω μ’ όλη μου τη δύναμη. Πρέπει να επιβιώσουμε. Η εργατική τάξη της Ελλάδας πρέπει να επιβιώσει· είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό, πριν την καταστροφή. Δε βλέπετε τι γίνεται με τις αυτοκτονίες. Δε βλέπετε τι γίνεται με τις μειώσεις μισθών 60% στον ιδιωτικό τομέα λόγω κατάργησης μετενέργειας; Δεν μπορεί άραγε εντός ΕΕ να επανέλθει το εργασιακό καθεστώς στα προ του Μαΐου 2010 και να καταργηθεί η έκτακτη φορολογία;
  Ε, τι να κάνουμε ρε σύντροφοι! Αφού οι περισσότεροι δε θέλουν να βγούμε. Τέτοια μέτρα (εξόδου) δεν λαμβάνονται χωρίς ευρεία λαϊκή υποστήριξη. Ε, και δεν θα πεθάνουμε! Καταλάβετέ το επιτέλους. Το πρόβλημα επιβίωσης αυτού του Λαού είναι άμεσο και παρόν.

  Σχόλιο από antrikos | 29/05/2012 | Απάντηση

 2. Μπράβο ρε Λιάνα, για μια ακόμη φορά διέσωσες το ΚΚΕ από την αυτοκαταστροφή και κατέδειξες τον εγκληματικό χαρακτήρα της ΧΑ.

  Σχόλιο από antrikos | 07/06/2012 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: