Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Τι εννοούμε ρήξη;

Ρήξη ρε σύντροφοι, ρήξη! Μη νομίζετε ότι τα υπεραριστερά συνθήματα αποτελούν ρήξη. Μπορεί ν’ αποτελούν και φόβο για τους μικροαστούς και να τους στρέψουν στο φασισμό.

Σταματήστε πια τους αριστερισμούς ρε σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑς και του ΚΚΕ και κατανοήστε ότι για να γίνουν αποδεκτοί οι μείζονες στόχοι του σοσιαλισμού ή της «λαϊκής εξουσίας», ακόμη και της εξόδου από το Ευρώ πρέπει να τους ενστερνίζεται όχι απλώς η πλειοψηφία του λαού αλλά η τεράστια πλειοψηφία. Τέτοιες αποφάσεις – ρήξεις δεν παίρνονται με ισχνή λαϊκή στήριξη. Η έξοδος από το Ευρώ, π.χ., πρέπει να στηριχτεί από το λαό με αντίστοιχα ποσοστό που στηρίζεται σήμερα η παραμονή, δηλαδή με 70%-80%.

Μέχρι τότε; Θα καθόμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας;

Όχι σύντροφοι! Θα ικανοποιήσουμε την τωρινή πολιτική επιθυμία του λαού για κατάργηση των Μνημονίων προκειμένου να επιβιώσει και ταυτόχρονα θα του εξηγήσουμε ότι η αιτία της κρίσης είναι ο καπιταλισμός. Το μέτωπο κατά το μνημονίου δεν είναι μέτωπο με την αστική τάξη είναι μέτωπο της εργατικής τάξης και του φτωχού λαού που επηρεάζεται από την αστική ιδεολογία. Αφού δεν μπορεί ο λαός να δεχτεί σήμερα τη σοσιαλιστική προοπτική ας δεχτεί την κατάργηση του Μνημονίου.

Μήπως όμως η κατάργηση του Μνημονίου, χωρίς ρητή σοσιαλιστική στόχευση, δεν αποτελεί αποδυνάμωμα του ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού καπιταλισμού; Γιατί να αποτελεί το Αντι-Μνημόνιο Μέτωπο συμμαχία με την αστική τάξη όταν όλα τα τμήματά της, εκτός από τα φθίνοντα μικροαστικά, σκίζονται να το εφαρμόσουν; Αν πέσει το Μνημόνιο, σε θεωρητική βάση, δεν πέφτει ο καπιταλισμός.

Σύντροφοι, υπό τις σημερινές συνθήκες αν στην Ελλάδα πέσει το Μνημόνιο θα κλονιστεί συνθέμελα το ευρωενωσιακό οικοδόμημα. Αν πέσει το Μνημόνιο είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε κατάρρευση του Ευρώ, όσο κι αν το απεύχονται ορισμένες δυνάμεις που θα συμμετείχαν στο Μέτωπο, και τότε απέναντί μας είναι ο σοσιαλισμός που θα μας παρακαλάει να τον πάρουμε μαζί μας.

Σύντροφοι φτάνουν πια οι αριστερισμοί. Ας διδαχτούμε κι απ’ την ιστορία: Το ΕΑΜ απάντησε στα άμεσα ζωτικά προβλήματα του λαού, πρώτα στη λύτρωση απ΄ την πείνα, έπειτα στην απελευθέρωση και κατόπιν στο πολιτειακό (όπου και απέτυχε βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Τον κόσμο τον πήρε μαζί του όταν απάντησε στο πρόβλημα της πείνας. Εμείς θα καθήσουμε να κοιτάμε το κόσμο από απέναντι ή ακόμη χειρότερο θα τον αφήσουμε βορά στα δόντια του ναζισμού;

(με αφορμή το άρθρο Ακόμα μια φορά: ρήξη ή ενσωμάτωση;)

21/07/2012 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: