Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Για την αντιμετώπιση του ναζισμού

Για την αντιμετώπιση του ναζι-φασιστικού φαινομένου έχω να επισημάνω τα εξής:

Η Αστυνομία είναι άμεσος συνεργός και αιμοδότης του ναζισμού. Η Αστυνομία είναι ολοφάνερα εχθρός του εργατικού Κινήματος τόσο όσο και η ΧΑ. Η ΧΑ στηρίζεται στο δόγμα Ησυχία – Τάξις – Ασφάλεια, το ίδιο με της Αστυνομίας.
Η ναζιφασιστική δράση θα μπορούσε ν’ αποδομηθεί με τη βία, δηλαδή με μπουκαρίσματα στα αστυνομικά τμήματα, με απαλλοτρίωση οπλισμού, με καταστροφή αστυνομικού υλικού, περιπολικών κλπ. Τέτοιες ενέργειες, όμως, σήμερα δεν έχουν την κοινωνική αποδοχή και μάλλον θα επιφέρουν αντίθετο αποτέλεσμα και θ’ απαξιώσουν τελείως τον εργατικό αγώνα ενώ ταυτόχρονα θα κινητοποιήσουν τους μηχανισμούς καταστολής εναντίον μας. Δηλαδή, η βία αυτού του είδους αν αποφασιστεί να ασκηθεί πρέπει να ασκηθεί σε ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ και μόνο αν πραγματικά το επιβάλουν οι συνθήκες και πάντα με ευρεία λαϊκή υποστήριξη.
Σε ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ να τι πρέπει να γίνει:
Πρέπει να παίξουμε με τα όπλα του αντιπάλου. Ο αντίπαλος έχει κερδίσει με την ηθικολογία το παιχνίδι, έχοντας διαμορφώσει θετική άποψη για τα «έντιμα παλικάρια» της ΧΑ που μάχονται κατά του συστήματος και τους καλούς αστυνομικούς που πιάνουν τους κακούς εγκληματίες που αργότερα τους αφήνουν ελεύθερους οι κακοί δικαστές· το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς απ’ την ανάποδη:
Πρέπει, λοιπόν, ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ τον εγκληματικό χαρακτήρα της ΧΑ, τη διασύνδεσή της με την Αστυνομία και τη διαφθορά που υπάρχει μέσα στην Αστυνομία κι αυτά με συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία. Δηλ. ο Τάδε ΧΑ είναι μπράβος σ’ εκείνο το μαγαζί κι ο Δείνα αστυνομικός πουλάει προστασία σε τούτο το μαγαζί ή κάνει τα στραβά μάτια εκεί. Δεν χρειάζονται πολλές περιπτώσεις. Ακόμη και σε πανελλήνιο επίπεδο αν το χειριστούμε χρειάζεται ένα περιστατικό την εβδομάδα, τη μία με αστυνομικό την άλλη με ΧΑ, δηλαδή χρειαζόμαστε 25 περιπτώσεις διαφθοράς στην Αστυνομία και άλλες τόσες εγκληματικής συμπεριφοράς στη ΧΑ για να διατηρήσουμε το θέμα στον αφρό επί ένα έτος. Είναι πολύ λίγες ποσοτικά σε σχέση με τους 50.000 αστ/κούς και τους 3.000 ΧΑ και μπορούν να αποκαλυφθούν.
Μ’ αυτό τον τρόπο θα πιάσει η μπάλα και τους αθώους (υπάρχουν αθώοι;). Αυτό θέλουμε! Όπως μας πολεμάνε έτσι να τους πολεμήσουμε. Και στο χώρο μας την ανεγκεφαλιά (ή και προβοκάτσια) ορισμένων «Αναρχικών» την πληρώνει όλο το Κίνημα.
Μ’ αυτό τον τρόπο η κοινωνία θ’ αλλάξει άρδην γνώμη για την ΧΑ, για την Αστυνομία αλλά κυρίως για το δόγμα Ησυχία – Τάξις – Ασφάλεια (Ιεραρχία).

Για να διαμορφωθεί, κατ’ ακολουθία, η Κοινή Γνώμη προς όφελος του Εργατικού Κινήματος θα πρέπει να υποστηρίζονται δημοσιογραφικά οι αποκαλύψεις αυτές και θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα Εθελοντικό Γραφείο Ερευνών που θα ερευνά και θα συλλέγει τα στοιχεία εγκληματικότητας και διαφθοράς και θα ήταν ευχής έργο αυτό το Γραφείο να αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου αντιφασιστικού – δημοκρατικού Μετώπου. Επειδή όμως το Μέτωπο φαίνεται να αργεί (οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις της Αριστεράς έχουν τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την αργοπορία) ας συστήσουμε κατά τόπους Γραφεία Ερευνών, που δεν χρειάζονται και πολύ κόσμο και με μεταξύ τους διασύνδεση για ανταλλαγή πληροφοριών, σε μια προσπάθεια από τα κάτω συγκρότησης του αντιφασιστικού αγώνα.

Αγαπητοί σύντροφοι, άλλη ΠΡΑΚΤΙΚΗ λύση από αυτή στις σημερινές συνθήκες δεν βλέπω κι αν δε δράσουμε άμεσα το φασιστικό φαινόμενο θα κυριαρχήσει σε μια κοινωνία που είναι ήδη έτοιμη να το δεχτεί, καθώς έτσι ανατράφηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δηλ. με τη λογική του Σωτήρα.

Εννοείται πως ταυτόχροναι με την αποκάλυψη του εγκληματικού χαρακτήρα της ΧΑ και της διασύνδεσής της με τα πιο διεφθαρμένα τμήματα της Αστυνομίας, ο αντιφασιστικός αγώνας από τον καθένα μας στο δρόμο, στις γειτονιές και κυρίως στους χώρους δουλειάς πρέπει να συνεχιστεί αμείωτος.

17/09/2012 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: