Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Οι Σωτήρες της Πατρίδος

Ευτυχώς που η Πατρίς είχε αυτούς για κυβερνήτες κι όχι εμένα. Γιατί, ως γνωστό παλιοτόμαρο, ανθέλληνας και άπατρις, αν ήμουν στη θέση τους θα έβαζα το χέρι στο μέλι αν μου δινόταν η ευκαιρία. Ευτυχώς όμως για την Πατρίδα μας που δεν ήμουν κυβερνήτης της και ήταν αυτοί που την προστάτεψαν.
Αυτοί την προστάτεψαν. Εγώ να τι θα έκανα με το διεφθαρμένο χαρακτήρα μου, αφού θα ήξερα ότι από τη μια μέρα στην άλλη τα ομόλογα του Δημοσίου θα έχαναν το 54% της αξίας τους ενώ σ’ αυτή τη χασούρα, σύμφωνα με το νόμο, θα έπρεπε να περιληφθούν και τ’ αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων και λοιπών Νομικών Προσώπων που είναι υποχρεωμένα να τα καταθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδος:

Θα αγόραζα ομόλογα του Δημοσίου από τη δευτερογενή στο 20%, όπως διαμορφωνόταν εκείνες τις μέρες πριν το PSI η αξία τους και θα τα πουλούσα στην ΤτΕ στην ονομαστική τους αξία, αφού έτσι ήταν ο νόμος που επέβαλαν οι κ.κ. Βενιζέλος, Παπαδήμος και δανειστές. Θα έγραφα ότι θα τα πουλούσα στην ονομαστική τους. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ. Στην πραγματικότητα θα έδινα το 46% στον μέχρι τούδε κάτοχο του ομολόγου και το υπόλοιπο διαθέσιμο της ΤτΕ (που ήταν των ταμείων και άλλων ΝΠΔΔ) θα το έβαζα στην τσέπη. Την άλλη μέρα τα ομόλογα θα έχαναν και επίσημα το 54% της αξίας τους οπότε αυτό το 54% θα έμενε σε μένα, καθώς η εντολή ήταν ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ να μετατρέψει τις καταθέσεις των ταμείων & ΝΠΔΔ σε ομόλογα του Δημοσίου καταβάλλοντας το 100% της αξίας τους ενώ η τρέχουσα τιμή ήταν στο 20%.
Για τη δουλειά αυτή βέβαια, θα χρειαζόμουν ένα Hedge Fund που θα διέθετε το ζητουμενο 20% για την κομπίνα. To Hedge Fund σε μια μέρα θα έβγαζε κέρδος, ας πούμε άλλο 20% επί της ονομαστικής, δηλ. 100% σε μία μέρα, ήταν 36000% ΕΤΗΣΙΩΣ. Λέτε να αρνιόταν; Έτσι νόμιζα. Τα υπόλοιπα θα τα έβαζα στην τσέπη μου.
Αυτό θα έκανα εγώ.
Για να δούμε τώρα για τί ποσά μιλάμε:
Τα διαθέσιμα των ταμείων που μετατράπηκαν σε ομόλογα σε μια νύχτα, που είναι διαφορετικά από τα παλιά διαθέσιμα που μετατράπηκαν σε δομημένα ομόλογα, εκτιμώνται γύρω στα 10-12 δις. Είναι οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων καθώς και τα ταμεία των Νοσοκομείων, ΑΕΙ και λοιπών αυτοτελών Νομικών Προσώπων. Για να γίνει αυτή η δουλειά και να τους φάω το 54% χρειαζόμουν ισόποσο του 20% των αποθεματικών τους, δηλ. 2 έως 2,5 δις για ν’ αγοράσω ομόλογα στη δευτερογενή.
Δεν τα είχα κι έτσι δεν έβαλα δραχμή (έστω ευρώ) στη τσέπη μου. Δεν ήμουν ούτε υπουργός ούτε πρωθυπουργός. Δεν ήμουν και πατριώτης. Και το Hedge Fund προς έκπληξή μου αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει την κομπίνα που σκέφτηκα γιατί, λέει, επιχειρεί μόνο νόμιμες πράξεις και εν πάση περιπτώσει μου είπαν κει ότι δεν είμαι ούτε πρωθυπουργός ούτε υπουργός οικονομικών για να κάνω αυτή τη δουλειά. Αυτά τα πρότεινα εγώ που δεν είμαι πατριώτης.

Ευτυχώς όμως οι τύχες της Ελλάδας μας έπεσαν στα χέρια των καλών πατριωτών Βενιζέλου και Παπαδήμου που όχι μόνο δεν έχουν το βρομερό μυαλό μου να διανοηθούν μια τέτοια κομπίνα αλλά αντίθετα προστάτεψαν το έθνος μας, αποκατέστησαν την αξιοπιστία του στις αγορές και έτσι τα όνειρά μου να βγάλω 6-7 δις σε μια μέρα πάει στράφει. Με απέτρεψαν οι πατριώτες κυβερνήτες μας.

16/10/2012 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

2 Σχόλια »

  1. όταν λες «εγω» εννοείς εσένα προσωπικά ή εσύ ως μέρος του λαού;

    Σχόλιο από beloved virus | 16/10/2012 | Απάντηση

    • Εμένα προσωπικά εννοώ που είμαι διεφθαρμένο μυαλό και ανάξιος της πατρίδος που μου έτυχε.

      Σχόλιο από antrikos | 16/10/2012 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: