Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Συνοπτικά αποτελέσματα του εθνικισμού στην Ελλάδα

Κάθε φορά που στην Ελλάδα φούντωνε ο εθνικισμός, χανόταν είτε τμήμα της Χώρας είτε μέρος της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Α. 20 χρόνια μετά την Ανεξαρτησία: Επεισόδιο Πατσίφικο (αντισημιτισμός): Ναυτικός αποκλεισμός της Αθήνας για ένα τρίμηνο. Εξαναγκασμός σε εξωπραγματική αποζημίωση.
Β. 50 χρόνια μετά: Πόλεμος του 1897 με απώλεια της Βόρειας Θεσσαλίας και επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Πρώτη απώλεια της ανεξαρτησίας με διεθνή Σύμβαση.
Γ. 20 χρόνια μετα: H Μεγάλη (εθνικιστική) Ιδέα και η αναβίωση του Μαρμαρωμένου Βασιλιά κατέληξε στη Μεγάλη Μικρασιατική Καταστροφή με αποτέλεσμα όχι μόνο την απώλεια πολιτιστικού χώρου της Μ. Ασίας μετά από 3.500 χρόνια συμβολής της ελληνικής κουλτούρας στη διαμόρφωσή του αλλά κυρίως με τον ξεριζωμό 2,5 εκ. ανθρώπων.
Δ. 20 χρόνια μετά: Παρά τις εθνικιστικές φανφάρες του Μεταξά τα λεφτά του εράνου Αεροπορίας φαγώθηκαν από τους κολλητούς του καθεστώτος, οι φαντάροι στάλθηκαν ως πρόβατα επί σφαγή στο μέτωπο και χωρίς εξοπλισμό με αποτέλεσμα να τους θερίζουν τα κρυοπαγήματα προχωρώντας στη Νίκη εξαιτίας του δικού του ενθουσιασμού να πολεμήσουν το φασισμό και τέλος με την έναρξη της Κατοχής, η δοσίλογη ναζιστική κυβέρνηση Τσολάκογλου παρέδωσε την Αν.Μακ/νία – Θράκη στη Βουλγαρία (η οποία δεν είχε καν συμμετάσχει στη συνθήκη ανακωχής). Η Περιοχή αυτή δεν ήταν κατεχόμενη, όπως η υπόλοιπη Ελλάδα, ήταν προσαρτηθείσα.
Ε. 10 Χρόνια μετά: Η ΕΟΚΑ κηρύσσει ένοπλο αγώνα δήθεν εναντίον των Άγγλων στην πραγματικότητα εναντίον των κομμουνιστών. Στην 4ετία 55-59 δολοφονουνται από την ΕΟΚΑ 104 Άγγλοι και με την κατηγορία της προδοσίας 203 Ελληνοκύπριοι. Η Τουρκία αποκτά δικαιώματα «προστασίας» στην Κύπρο από το πουθενά (και η Ελλάδα κακώς τα απέκτησε εις βάρος ετέρων Ελλήνων)
ΣΤ. 15 χρόνια μετά: Η ΕΟΚΑ Β΄ και η Χούντα κάνουν πραξικόπημα προκειμένου να ενωθεί η Κυπρος με την Ελλάδα. Αποτέλεσμα η τουρκική εισβολή και η απώλεια της μισής Κύπρου για το λαό της (εκατέρωθεν). Στη θέση της Μεγάλης Ελλάδος η Μισή Κύπρος.
Ζ. Τώρα, 40 χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση έρχεται νέο κύμα εθνικισμού. Τι θα χάσουμε άραγε; Αν επικρατήσουν οι ναζί, τη Θράκη την έχουμε σίγουρα χαμένη, και να δούμε πού θα πάμε, άλλωστε κι αυτοί συναινούν με την αντίληψη των στρατοπέδων μεταναστών και των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Το ερώτημα είναι θα χάσουμε κι άλλα εκτός απ’ τη Θράκη και καταλήξουμε ξανά στην πτωχή πλην τιμία Ελλάδα της Μελούνας;

Ας μη ξεχνάμε ότι η ηγέτιδα Επιχειρηματική Τάξη της Παλιάς Ελλάδας που κυριαρχεί και σήμερα θεωρεί τα υπόλοιπα τμήματα της Χώρας κατακτηθείσες περιοχές και αντικείμενο συναλλαγής, γι’ αυτό και παζαρεύει τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες κλπ. όλες εκτός Παλιάς Ελλάδας (π.χ. χρυσός υπάρχει και στην Παλιά Ελλάδα αλλά ούτε κουβέντα δε γίνεται για παραχώρηση των κοιτασμάτων).

30/10/2012 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

5 Σχόλια »

 1. Εγώ θα έλεγα, ότι αφού με την επανάσταση του 1821 απελευθερώθηκαν μόνον Πελοπόννησος και Ρούμελη, άρα με κάποιον τρόπο αποκτήθηκαν στην συνέχεια τα εδάφη που κατέχουμε ακόμη και σήμερα και απελευθερώθηκαν οι αντίστοιχοι ελληνικοί πληθυσμοί… Πως έγινε αυτό; Με αριστερίστικες παπαριές, ή μήπως ήταν (η απελευθέρωση) ναζιστική μανία ενάντια στους ίσους Τούρκους και στους ακόμη πιο ίσους (μια που έχουν υπάρξει και Κομμουνιστές) Βουλγάρους;
  Συνεχίστε να λέτε τέτοια και θα κατορθώσετε να φτιάξετε και Αργυρές και Χάλκινες και Πλατινένιες Αυγές…

  Σχόλιο από MegaProvokatoras | 24/11/2012 | Απάντηση

 2. ελληνικος εθνικισμος στοπ………………………….

  1821 ανυπαρκτο ελληνικο εθνικο κρατος………………………..

  2014 133000 τχλμ ελευθερης ελληνικης γης……………………

  ειναι πραγματικα στεναχωρο το αποτελεσμα του εθνικισμου(μακεδονομαχοι κρητες επαναστατες εοκα επος 1940 ρουπελ κτλπ) για τους ανθελληνες!!!!!!!!!!!!!!! γτ υπαρχει ελληνικο εθνικο κρατος!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!

  Σχόλιο από MegaProvokatoras | 24/11/2012 | Απάντηση

 3. Δεν έχεις ιδέα τι είναι εθνικισμός και σε τι διαφέρει από τον πατριωτισό, ούτε καν έχεις ιδέα αν η επανάσταση του 21 ήταν εθνική ή εθνικιστική. Τράβα, λοιπόν, να πληρώσεις τη δόση σου, τρέχα για να μείνουν οι τράπεζες και τα μονοπώλια ιδιωτικά· ονειρέψου ότι επειδή ανήκεις στο ίδιο έθνος με το Σάλλα, τον Πατίτσα και το Δασκαλόπουλο έχετε και τα ίδια συμφέροντα.

  Σχόλιο από antrikos | 24/11/2012 | Απάντηση

 4. α) Πως δεν έχουμε Χούντα; Αφού δεν έχουμε Κομμουνισμό, αλλά αστικό καθεστώς, άρα κάνουν κουμάντο οι Ολίγοι, άρα έχουμε Χούντα. Α, για πρόσεξε, γιατί κινδυνεύεις να χαρακτηρισθείς αναθεωρητής και σε βλέπω να καταλήγεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον Τατσόπουλο…
  Άλλο, όμως, μας ενδιαφέρει εμάς, προς τους οποίους απευθύνθηκες: Πες μας, λοιπόν, αφού θέλησες να μας κάνεις φροντιστήριο, γιατί παρέλειψες το πιο σπουδαίο, τους Βαλκανικούς Πολέμους, δια των οποίων υπερδιπλασιάστηκε η Ελλάς (το «Ελλάς»το γράφω έτσι, αφού είμαι φασίστας) και ως προς την έκταση και ως προς τον πληθυσμό; Γιατί από το 1997 πήδηξες στο 1922; Και γιατί παρέλειψες και την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου (1946), που ήταν συνέπεια του «ΟΧΙ» του Μεταξά προς τους φασιστο-ναζί, την ίδια ώρα που ο παγκόσμιος Κομμουνισμός ήταν σύμμαχός τους ;

  β) «…με αποτέλεσμα να τους θερίζουν τα κρυοπαγήματα προχωρώντας στη Νίκη εξαιτίας του δικού του ενθουσιασμού να πολεμήσουν το φασισμό…»
  Λανθάνουσα η γλώττα τ’ αληθή λέγει!

  γ) Ώστε η ΕΟΚΑ κήρυξε ένοπλο αγώνα «εναντίον των Κομμουνιστών», δολοφονώντας… 104 Άγγλους… Αυτά να τα λέτε μεταξύ σας στον Περισσό, ν’ αλληλοπαρηγορείσθε.

  δ) Περιμένω ακόμη απάντηση: Πως από το κράτος μέχρι την Λαμία, που είχαμε μετά το 1821, φθάσαμε να έχουμε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Θράκη, Νησιά; Ποιοί (επωνύμως παρακαλούμε) αγωνίσθηκαν για αυτά;

  Σχόλιο από MegaProvokatoras | 25/11/2012 | Απάντηση

 5. Ρε συ νάζουλα, παίξε παραπέρα. Τι να συζητήσουμε, όταν έχεις την εντύπωση πως ο μαρξισμός είναι αντίθετος προς την έννοια του έθνους θέλοντας να το καταστρέψει μη όντας σε θέση να κατανοήσεις της διαφορά μεταξύ εθνικισμού κι εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και την αναγκαιότητα αυτοδιάθεσης ενός έθνους προκειμένου να προχωρήσει παραπέρα και ν’ ανατράψει τον καπιταλισμό. Όταν οι Μαρξ & Ένγκελς στο Μανιφέστο έλεγαν «να γίνει η εργατική τάξη κυρίαρχη τάξη του έθνους», κάτι εννοούσαν που εσένα σου φαίνεται αδιανόητο. Και για να σταναχωρεθείς ακόμη περισσότερο, αυτό που είπαν στο Μανιφέστο το κατάφερε πρώτος απ’ όλους ο Στάλιν που συσπείρωσε το ρώσικο έθνος γύρω από τη σοβιετική εργατική τάξη (καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ ρώσικου & σοβιετικού ή πρέπει να το σπάσω σε κέρματα; ) και ακολούθησαν οι Μάο, Χο-Τσι-Μινχ, Κάστρο.
  Το πρόβλημα, όπως λέω κι εδώ https://antrikos.wordpress.com/2012/11/23/ittopatheia/#comment-503 μετά από ένα πετυχημένο κι αναγκαίο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα είναι ότι το απώτερο αποτέλεσμά του, δυο – τρεις γενιές μετά, ήταν και πάλι ο καπιταλισμός, η εκμετάλλευση της μεγάλης μάζας του λαού κι η δημιουργία προνομιούχου εκμεταλλεύτριας τάξης, κάτι βεβαια που εσείς οι ναζοί όχι μόνο δεν επιζητείτε να ανατρέψετε αλλά έχετε θεωρητικοποιήσει την ύπαρξη κοινωνικών τάξεων μέσα σ’ ένα έθνος και την αναγκαιότητα συνεργασίας τους μέσα απ’ την ιδεολογία του κορπορατισμού.

  Σχόλιο από antrikos | 26/11/2012 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: