Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

 Ο ιμπεριαλισμός γεννά το φασισμό

Ο φασισμός είναι απότοκος του ιμπεριαλισμού, είναι ο ιμπεριαλισμός στη χειρότερη μορφή του. Γι’ αυτό κι οι ντόπιοι φασίστες δεν είναι ποτέ αυτόνομοι αλλά πάντοτε υπηρετούσαν έναν ιμπεριαλισμό, επί Μεταξά τον εγγλέζικο, επί Κατοχής το γερμανικό, μεταπολεμικά τον αμερικάνικο, σήμερα και πάλι το γερμανικό ζηλώσαντες την δόξαν των παππούδων τους.

Ο ιμπεριαλισμός είναι πρώτ’ απ’ όλα ρατσισμός. Για να νομιμοποιήσει την κυριαρχία του στις εργατικές συνειδήσεις προβάλλει την αντίληψη ότι διενεργεί πολιτιστικό έργο στους βαρβάρους, ότι καταλαμβάνει τις άλλες χώρες και εκμεταλλεύεται τον πλούτο τους για να τις εκπολιτίσει και εκβιομηχανίσει, ότι είναι για το καλό τους. Ταυτόχρονα με την καταλήστευση των πόρων των αποικιών τότε και των εξαρτημένων χωρών σήμερα εξαγοράζει την εργατική τάξη του ιμπεριαλιστικού κράτους ώστε ν’ ανέχεται την εκμετάλλευση και την εξάρτηση των αδύναμων εθνών. Ταυτόχρονα ο ιμπεριαλισμός περνά την ιδεολογία περί των ανώτερων εθνών που έχουν χρέος να εκπολιτίσουν τη Γη και των κατώτερων Εθνών που υποχρεωτικά πρέπει να δεχτούν τον πολιτισμό των ανώτερων. 

Αυτές οι αντιλήψεις προβλήθηκαν πολύ πριν από την εμφάνιση του φασισμού, τουλάχιστον 50 χρόνια πριν για να δικαιολογήσουν τη μαζική εξόντωση και την πείνα των ιθαγενών. Η θεωρία του ζωτικού χώρου δεν προβλήθηκε πρώτη φορά από το Χίτλερ. Η αντίληψη περί (παπ)Αρίας Φυλής δεν είναι γερμανική αλλά εγγλέζικη. Με βάση αυτή την αντίληψη της εθνικής, άρα και φυλετικής λόγω της συμπαγούς κατάστασης του έθνους, υπεροχής τα σοσιαλιστικά -δηλ. κομμουνιστικά εκείνης της εποχής- υπερψήφισαν τις πολεμικές πιστώσεις κατά την έναρξη του Α’ ΠΠ. Και όταν ο ιμπεριαλισμός ηττήθηκε από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση επενέβη σύσσωμος για την καταστολή της για να διασώσει τον καπιταλισμό από τους κομμουνιστές, εφαρμόζοντας τον πιο σκληρό αντικομμουνισμό.

Ο φασισμός όταν ήρθε δεν είπε κάτι διαφορετικό. Επεδίωξε τη συγκρότηση του Έθνους στη βάση της καπιταλιστικής οικονομίας και του αντικομμουνισμού, κατέστειλε τα δικαιώματα των εργαζομένων, επανέλαβε τη θεωρία του ζωτικού χώρου και έταξε στη ντόπια εργατική τάξη την διαφυγή από τη φτώχεια μέσα από την κατάκτηση άλλων χωρών, κυρίως της ΕΣΣΔ, δηλαδή οι γερμανοί εργάτες, πάτος μέσα στο γερμανικό έθνος, θα είχαν κι αυτοί κάποιον από κάτω τους να εκμεταλλεύονται, να εξασφαλίσουν μια άνετη ζωή εις βάρος του συνανθρώπου τους. Ποια η διαφορά του από τον ιμπεριαλισμό; Υπάρχει: Είναι η ακραία του μορφή, η πιο σκληρή κι απάνθρωπη. Εισήγαγε τις δολοφονίες των εχθρών του και εντός της Χώρας του ενώ μέχρι τότε ο ιμπεριαλισμός δολοφονούσε μόνο στις Αποικίες. Η φυλετική θεωρία επεκτάθηκε και στον πληθυσμό του φασιστικού κράτους, στις αδύναμες μειονότητες βέβαια και όχι στην πανίσχυρη μειονότητα των πατρόνων του ιμπεριαλιστών, στους κομμουνιστές, εβραίους, ρομά, ομοφυλόφιλους, συνδικαλιστές, θρησκευτικούς ακτιβιστές, πάντα με την τακτική του σαλαμιού.

Γι’ αυτό κι η εργατική τάξη της κάθε Χώρας έχει τεράστια ευθύνη για το δρόμο που η Χώρα της ακολουθεί, για το αν θα υποταχτεί στην αστική της τάξη για να υποτάξει τα άλλα έθνη. Το δόλωμα του φασισμού είναι πολύ προκλητικό.

05/04/2014 - Posted by | Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: