Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Ζήτω η Δημοκρατία!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το χτεσινό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα δεν είναι σαν τ’ άλλα. Είναι η κατάλυση της Δημοκρατίας. Είναι η απροκάλυπτη επιβολή του μαστιγίου των πλουσίων πάνω στους φτωχούς με το «έτσι θέλω». Είναι η αντίληψη των πλουσίων αυτής της Χώρας ότι η Δημοκρατία εκτείνεται μέχρι εκεί που τους βολεύει, μέχρι εκεί που δεν τους εμποδίζει να πλουτίζουν.

Μπορεί η όλη διαδικασία με το αίτημα για δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ να ξεκίνησε στραβά αλλά ήταν σαφές και από τις δηλώσεις των βουλευτών που με άλλη αιτιολογία ζήτησαν το δημοψήφισμα ότι επιθυμούν να προσμετρηθούν οι ψήφοι τους με των υπόλοιπων αιτούντων τη σύγκληση της Ολομέλειας.

Για το γεγονός ότι η πρόταση για σύγκληση της Ολομέλειας δεν πέρασε, δεν φταίει ούτε το ΚΚΕ, αν και στην αρχή φαινότανε ότι πήγαινε να βάλει πλάτη στην Κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για βαρβάτο κοινοβουλευτικό – συνταγματικό πραξικόπημα που συνέβη χτες, με το οποίο η Πλειοψηφία έκρινε αν η Μειοψηφία μπορεί ν’ ασκήσει θεσμοθετημένο δικαίωμά της!!! Πρόκειται για πραξικόπημα σημαντικότερο του 1965, η σοβαρότερη παραβίαση του Συντάγματος του 1975 (το 1965 ο βασιλιάς εμμένοντας στο γράμμα του τότε Συντάγματος θεώρησε κατά τη διατύπωσή του πως «Ο Βασιλεύς διορίζει και παύει τους Υπουργούς αυτού» και επομένως είχε δικαίωμα να ορίσει τον υπουργό άμυνας).
Δεν είναι όμως το τέλος αλλά η αρχή.
Δίνεται μια θαυμάσια ευκαιρία σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ν’ αποχωρήσουν από τις εργασίες της Βουλής, να την κηρύξουν παράνομη και πραξικοπηματική και να ζητήσουν εκλογές που θα αποκαταστήσουν τη λαϊκή αντιπροσώπευση. Ο Κουτσούμπας ήδη το έκανε ως προς το αίτημα των εκλογών και αυτό είναι μια πολύ σωστή κίνηση αλλά δεν αρκεί αν δεν αποχωρήσουν από τη Βουλή, αν δεν απονομιμοποιήσουν την πλειοψηφία. Όπως είχε πει κι ο πανέξυπνος Βορίδης, οι νόμοι ισχύουν όχι επειδή τους ψήφισε η πλειοψηφία αλλά επειδή, αφού έγινε συζήτηση, τους καταψήφισε η μειοψηφία, κι έτσι μετρήθηκε ποιοι συμφωνούν και ποιοι όχι στα πλαίσια της αρχής της διαφωνίας που είναι βασική αρχή της Δημοκρατίας. Κυρίως όμως: Δίνεται μια θαυμάσια ευκαιρία στην Αριστερά να θεωρήσει την Κυβέρνηση ως εχθρό της Δημοκρατίας, να πάρει πάνω της τον αγώνα για Δημοκρατία, τονίζοντας πως η πραγματική Δημοκρατία μπορεί να υπάρξει μόνο με την ανατροπή του συστήματος. Βάζοντας ως κύριο αίτημα την προάσπιση της Δημοκρατίας, ένα αίτημα που απηχεί σε ευρύτατα στρώματα του λαού, η Αριστερά έχει τη χρυσή ευκαιρία να πάρει την πλειοψηφία του μαζί της, να τον πείσει για την ανάγκη της ανατροπής και να βάλει στη γωνία τη αντιδραστική κυβέρνηση και τη ΧΑ που έτσι κι αλλιώς διακηρυκτικά είναι εναντίον της Δημοκρατίας. Ακριβώς το αίτημα για Δημοκρατία δεν χτυπά μόνο την Κυβέρνηση αλλά και το ναζισμό. Τίποτε δεν τέλειωσε ακόμη. Οι ευκαιρίες παρουσιάζονται συνέχεια κι η πολιτική μας πρέπει ακριβώς να προσαρμόζεται στην εκάστοτε παραγματικότητα και στις εκάστοτε ανάγκες που προκύπτουν κι ας μην τα είχαμε σχεδιάσει έτσι. Ας μη χαθεί ακόμη μια ευκαιρία.

12/07/2014 - Posted by | Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: