Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Η Χούντα δεν τελείωσε το 73

Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία των Πλουσίων.

Μου θυμίζει το στίχο του Μπρεχτ «Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους. Έχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά».

Έτσι κι η Δημοκρατία τους γεννιέται από τη Χούντα τους, όπως έγινε και στην περίπτωσή μας, τη στιγμή που η Χούντα κατέρρεε υπό το βάρος της προδοσίας της Κύπρου.

Όταν η  Δημοκρατία των Πλουσίων μετατρέπεται σε στρατιωτική Χούντα. Κι όταν η Χούντα δεν μπορεί να συγκρατήσει τον ορμηικό Λαό δίνει τη θέση της στη Δημοκρατία των Πλουσίων. Κι αυτή λειτουργεί όσο οι Φτωχοί υποτασσόμαστε στα θεληματά της, όσο δεν την αμφισβητούμε, όσο κι αυτή μπορεί να μας δίνει ένα ξεροκόμματο. Όταν ούτε αυτό το ξεροκόμματο μπορεί να δώσει, όπως τώρα, όταν πρέπει να ληστέψει το Λαό με τη φορολογία και να του πάρει ακόμη και το σπίτι, παραβιάζει τους δημοκρατικούς κανόνες που η ίδια έχει θεσπίσει. Έτσι η Πλούσια Τάξη απαξιώνει το Κοινοβούλιο, επειδή δεν το ελέγχει πλήρως, κυβερνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και δυναμώνει το Αστυνομικό Κράτος το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει και ως ασπίδα της Δημοκρατίας, μια αστυνομία που ψηφίζει τους Ναζί σε ποσοστό 80%! Οι ναζί υπερασπιστές της Δημοκρατίας. Για φαντάσου!

Τότε πια η Δημοκρατία των Πλουσίων δείχνει στους Φτωχούς το πραγματικό της πρόσωπο, δείχνει πως είναι μια επίφαση, ένα πρόσχημα, πως είναι παντοτινά μια δικτατορία με διαφορετικές μορφές ανάλογα με τη συγκυρία, μα παντοτινά δημοκρατία για τους Πλούσιους ακόμη και στην εποχή της τυπικής Δικτατορίας. Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι για το Μεγάλο Κεφάλαιο της Γερμανίας στα χρόνια των Ναζί υπήρχε Δημοκρατία; Μήπως δεν περνούσε ό,τι ήθελε; Μήπως δεν έπαιρνε τα συμβόλαια που ήθελε; Μήπως έχασε την ιδιοκτησία του; Όχι μόνο αυτό αλλά ιδιοποιήθηκε και την ιδιοκτησία των Εβραίων της Γερμανίας· τότε ήταν που προέκυψαν οι μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου των 5-6 επιχειρήσεων παίρνοντάς το στα χέρια τους από τους εκατομμύρια γερμανούς εβραϊκού θρησκεύματος.

Γι’ αυτό η Δημοκρατία που ζούμε σήμερα δεν είναι Δημοκρατία αλλά Δικτατορία για τους Φτωχούς και Δημοκρατία για τους Πλούσιους και βλέπουμε ήδη, με την απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας να οδηγούμαστε και πάλι στην απροκάλυπτη Δικτατορία των Πλουσίων που δεν τους νοιάζει καθόλου μα καθόλου αν υπάρχει, αν λειτουργεί, αν ο λαός αντιπροσωπεύεται. Έχουν ξεφτιλίσει τους θεσμούς που ίδιοι έχουν συστήσει γιατί πια δεν μπορούν να περάσουν τη θέλησή τους μέσα απ’ αυτούς.

Ώστε η λύση για το Λαό δεν είναι η κατάργηση της Δημοκρατίας, όπως ακούμε συχνά – πυκνά από αργόσχολους καφενόβιους μπαρμπάδες και τα εγγονάκια τους που τους παπαγαλίζουν αλλά δημιουργία μιας ουσιαστικής δημοκρατίας που τις αποφάσεις θα τις παίρνει ο Λαός κι όχι οι Πλούσιοι.

Επί 40 χρόνια προσπαθούσαμε να πείσουμε το Λαό ότι το καθεστώς που ζούμε είναι δικτατορικό με κοινοβουλευτικό μανδύα και εισπράτταμε την άρνησή του. Μας έλεγαν ότι είχαμε μια χαρά Δημοκρατία, μια χαρά ρουσφέτια, μια χαρά διορισμούς, μια χαρά βόλεμα, μια χαρά μετανάστες για ξεπάτωμα. Τώρα που ο Λαός αρχίζει ν’ αντιλαμβάνεται ότι και το σημερινό καθεστώς είναι δικτατορικό εμείς,  ως μέρος του Λοαύ, τι θα πούμε;

24/07/2014 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: