Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Το Ποτάμι του φασισμού

Όταν ο καπιταλισμός θέλει να συγκαλύψει το πραγματικό πρόβλημα, την απάνθρωπη και αδηφάγα φύση του που σκορπά φτώχια στην κοινωνία, όχι μόνο στους μισθωτούς αλλά και τα μεσαία στρώματα, ανακαλύπτει χιλιάδες άλλους εχθρούς, πάντα μέσα από τους μισθωτούς και τη μεσαία τάξη, εχθρούς που είναι πράγματι και εχθροί του λαού επίσης, μόνο για το λόγο ότι ήρθαν σε συναλλαγή με τους ισχυρούς κι έγλειψαν τις κατουρημένες ποδιές του για να βγάλουν το κεφάλι τους από τα σκατά πατώντας στους ώμους των λοιπών κορόιδων. Τώρα ακόμη κι αυτούς, στην προσπάθειά του για επιβίωση και κυριαρχία, το κεφάλαιο τους ξεπουλά. Αλλά μαζί μ’ αυτούς ανακαλύπτει κι όλους εκείνους τους εργαζόμενους που χάρη στους αγώνες τους, κυρίως τους αγώνες των προηγούμενων γενιών, κατάφεραν να έρθουν σε μια καλύτερη θέση από το μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη.

Όλοι αυτοί, λένε οι Ποταμίσιοι και άλλοι ακροδεξιοί με προβιά σοσιαλδημοκράτη, φταίνε για την πτώχευση, για το δημόσιο χρέος, για την πείνα. Αυτοί είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι, η αιτία της φτώχιας κα της συμφοράς.

Μήπως αυτή η αντίληψη διαφέρει απ’ αυτή τη φασισμού, που συγκάλυπτε την εκμεταλλευτική φύση του κεφαλαίου, τό ‘παιζε εθνική ενότητα «όλοι το ίδιο είμαστε Λαός & Κολωνάκι», και τά ‘ριχνε όλα στους Εβραίους;

Εσείς οι Ποταμίσιοι και Σία την αιτία της φτώχιας τη ρίχνετε στις αργομισθίες (δε μιλάτε όμως για αργομισθίες του αρχηγού σας), τα ρουσφέτια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, το ηλεκτρικό του φτωχού, την ανάγκη του ανθρώπου να βρει μια μόνιμη δουλειά -ό,τι νά ‘ναι- για να επιβιώσει και πάνω σ’ αυτή την ανάγκη του εξευτελίζεται και παραδίδεται στον ισχυρό, όχι ότι δεν έχει ευθύνη για τον αυτοεξευτελισμό του.

Δε βρήκατε όμως ούτε μια λέξη να πείτε για τα διόδια που εισπράττει το Μεγάλο Αφεντικό σας,  διόδια για τους δρόμους που θα φτιάξει -μαγκιά ε; τέτοιους δρόμους σου φτιάχνω 100 τη μέρα, για να παραφράσω επί τα χείρω τον ποιητή- λέξη δεν βρήκατε να πείτε για τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, λέξη για τη ληστεία του φυσικού πλούτου από μονοπωλιακό κεφάλαιο ελληνικό και ξένο, λέξη για το δικαίωμα των δανειστών να εισπράττουν από το δημόσιο χρέος, είναι άλλωστε λαϊκισμός να θεωρείται θεμιτό ότι ένας επενδυτής που έχει επενδύσει στο δημόσιο χρέος μπορεί και να χάσει τα λεφτά του ενώ δεν είναι λαϊκισμός και θεωρείται θεμιτό να χάνει την ισόποση επένδυσή του αυτός που επένδυσε σ’ ένα μπακάλικο κι όχι στο δημόσιο χρέος.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, αυτό που βρήκατε να πείτε είναι ότι οι αυξήσεις στους μισθωτούς θα ενισχύσουν την οικονομία της Κίνας. Ο Αρχηγός σας όμως περνάει το μήνα του με 586 μικτά δηλ. με 480 καθαρά; Περνάει με 756 μικτά που ήταν ο κατώτερος μισθός πριν τα Μνημόνια και τώρα προβάλλεται το αίτημα της αποκατάστασης σ’ αυτό το επίπεδο; Ε, σε ξένον κώλο δέκα παλούκια λίγα είναι. Η αύξηση των μισθών θα ενισχύσει την Κίνα. Η πολυτελής ζωή των αφεντικών και των αρχηγών σας ουδόλως ενισχύει την Κίνα.

Να γιατί οι Ποταμίσιοι είστε κρυφοί φασίστες χειρότεροι κι απ’ τους χρυσαυγίτες, που τουλάχιστον αυτοί το παραδέχονται και δεν το κρύβουν και ο λαός ξέρει πώς να τους αντιμετωπίσει κι όσοι πάνε μαζί τους είναι κι αυτοί, πλέον, συνειδητά φασίστες και υπεύθυνοι για την επιλογή τους. Εσείς όμως είστε πιο επικίνδυνοι, λύκοι εν δέρματι προβάτου.

13/02/2015 - Posted by | Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: