Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Με τους τροτσκιστές;

Μα πώς μπορεί να έχει εισαχθεί ο τροτσισμός μέσα στο κόμμα της εργατικής τάξης όταν την ίδια στιγμή αποκαθίστανται ο Άρης κι ο Ζαχαριάδης; Ακριβώς γι’ αυτό έγιναν οι αποκαταστάσεις, για να μπορούν οι κρυφοτροτσκιστές να ασελγήσουν και ιδεολογικά πάνω τους και νά ‘χουν αυτή τη δικαιολογία.
Το 19ο Συνέδριο είναι σαφώς τροτσκσιστικής χροιάς και αυτό δεν φαίνεται μόνο από το πρόγραμμα που εισάγει αλλά και από την πρόσφατη κριτική των ανώτατων στελεχών του ΚΚΕ στο 7ο Συνέδριο της ΚΔ, στην πολιτική των Λαϊκών Μετώπων ότι τάχα μου συστάθηκαν υπό ξένη σημαία, της αστικής τάξης στο όνομα του αντιφασισμού και της εθνικής απελευθέρωσης, ακριβώς ταυτόσημη με την κριτική του τροτσκισμού εκείνης την εποχής.
Tο 19ο έχει εισαγάγει τον τροτσκισμό και αποκόπτει το ΚΚΕ από τις μέχρι τώρα πολιτικές παραδόσεις του των Μετώπων, αρχόμενες από το 1934 και εξής, διότι αποκλείει το μίνιμουμ πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα στη βάση του οποίου επιδιώκεται η συσπείρωση ευρύτερων φτωχών στρωμάτων με στόχους που μπορεί να επιτευχθούν είτε εντός του καπιταλισμού είτε μετεπαναστατικά. Δηλαδή η πολιτική σύμπραξη που την ονομάζει «Λαϊκή Συμμαχία» γίνεται στη βάση της συμφωνίας για το σοσιαλισμό: στη ΛαΪκή Συμμαχία μπορούν συμμετέχουν μόνο εργαζόμενοι και μικροαστοί που έχουν πειστεί στην αναγκαιότητα σοσιαλιστικής επανάστασης.
Εξ αυτού του λόγου κάθε αίτημα πολιτικού χαρακτήρα, όπως η έξοδος από ΕΕ/ΟΝΕ/ΝΑΤΟ θεωρείται από το 19ο ότι γίνεται μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος και δεν προάγει τη στρατηγική του κόμματος της εργατικής τάξης, αδυνατώντας (sic???) να κατανοήσει τις στρατηγικές συμμαχίες της αστικής τάξης και αρνούμενο να δημιουργήσει ή να εκμεταλλευτεί τα υπάρχονται ρήγματα στο αστικό στρατόπεδο.
Ταυτόχρονα αρνείται τη λενινιστική ανάλυση για τον ιμπεριαλισμό, την ανισόμετρη ανάπτυξη, τις εξαρτημένες χώρες, το αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, την αξία της εθνικής ανεξαρτησίας και τη χρησιμότητά της στη μετεπαναστατική περίοδο.
Το 19ο θεωρεί ότι τα διευρυμένα αιτήματα για δημοκρατία και κατά του φασισμού, ανεξαρτησία και κατά του ιμπεριαλισμού και εθνικοποίηση αντί του σοσιαλισμού είναι αιτήματα μεσαίων και χαμηλών αστικών στρωμάτων. Μέγα λάθος. Μπορεί να υπάρχουν αστικά στρώματα μ’ αυτά τα αιτήματα αλλά ο κύριος λόγος δεν είναι ότι τα αιτήματα αυτά μπαίνουν για να εξυπηρετήσουν τα μικροαστικά στρώματα αλλά για να αποσπάσουν τα εργατικά στρώματα από την επιρροή της αστικής τάξης και φυσικά να δημιουργήσουν τους όρους συνύπαρξης των μικροαστών με τους μισθωτούς και μετά την επανάσταση.
Το ζήτημα πάντα είναι να ανακαλύψουμε ποιος είναι ο αντίπαλος και ποιος ο στρατηγικός του προσανατολισμός. Το 19ο αντί να βρει τον αντίπαλο τον αγνοεί, τον αφήνει να πάρει το πρωτάθλημα και απλά πάει και παίζει σε άλλο γήπεδο.

21/04/2015 - Posted by | Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: