Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Τραγούδια που θ’ ακούσω

Είναι τόσα πολλά τα τραγούδια που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ που δε θα φτάσει η ζωή μας όλη για να τ’ ακούσουμε. Γι’ αυτό πρέπει να ξέρουμε να επιλέγουμε, να βγάζουμε τα διαμάντια απ’ τη λάσπη, όπως λέει κι ο φίλος μου ο Μήτσος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένους συνδέσμους (ελληνιστί: links – drum links) από τους οποίους προτίθεμαι να κατεβάσω τραγούδια. Σιγά μη προλάβω να τ’ ακούσω! Το format τους είναι σε mp3, απ’ όσο έχω δει, μια άλλη μεγάλη νίκη του ελεύθερου λογισμικού εναντίον του «κλειδωμένου» αλλά πάντα ξεκλείδωτου και διάτρητου wma της Μικρομαλακής.

Κι αν δεν ακούσω αυτά τα τραγούδια, τότε πού είναι η πειρατεία; Το να κατέχεις ένα εμπόρευμα και να μη το χρησιμοποιείς δεν το μετατρέπει, τελικά, σε μη-εμπόρευμα; Δεν δίνει μια δυνατή γροθιά στην κυρίαρχη εμπορευματική παραγωγή; Πάντως όσοι θέλετε να ακούσετε τα τραγούδια να πατήσετε, όπως έκανα και γω, το κουμπί «Άνοιγμα» και όχι «Αποθήκευση» γιατί, ξέρετε εσείς, θα σας κυνηγήσουν οι εταιρείες παραγωγής, μια και είναι γνωστό πως για να κατέχετε μουσική πρέπει πρώτα να την πλερώσετε, όπως ακριβώς θα φτάσετε να πληρώνετε και τον αέρα που θ’ αναπνέετε (καθώς η συμφωνία του Κιότο για τις εκπομπές αερίων πάει στα κομμάτια).

Λόγω εποχής που άνοιξα αυτή τη σελίδα, θ’ αρχίσω με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τώρα θα μου πείτε ποιος θα το περίμενε από έναν θιασώτη του μαρξισμού να προωθεί χριστουγενιάτικα. Ε, μη τα θέλετε όλα έτοιμα, βάλτε το λίγο να δουλέψει.

Καλή ακρόαση 😉

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Διάφορα Χριστουγεννιάτικα

Χριστουγεννιάτική συλλογή Νο1

Χριστουγεννιάτικη συλλογή Νο2

Χριστουγεννιάτικα του Delta Club

CD 1

CD 2

CD 3.1

CD 3.2

CD 4

CD 5.1

CD 5.2

CD 6

H Mariah Carey σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Παιδικά χριστογεννιάτικα από τα «Ζουζούνια»

Ελληνικά κάλαντα

Κάλαντα Κύπρου

Κάλαντα απ’ όλο τον κόσμο

Να δούμε πώς θα φαίνεται μέσα στο Πάσχα και το καλοκαίρι που πρώτα – πρώτα είναι τα χριστουγεννιάτικα! Ίσως να βάλω και κάνα κόκκινο αβγό.

Πολιτικά τραγούδια

Πολιτικά τραγούδια σε διάφορες γλώσσες

Διάφοροι ύμνοι, από τον σοβιετικό μέχρι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κινέζικα πολιτικά τραγούδια

Από την εποχή που η Κϊνα κάτι πάλευε με το σοσιαλισμό.

Δύο ουγγρικά και δύο τσέχικα.

Θα προσπαθήσω να βρω κι άλλα. Περιλαμβάνεται ένα στη μουσική του «Παρτιζάνοι του Αμούρ» γνωστό στα ελληνικά ως «Από κάμπους και λαγκάδια».

Πολιτικά τραγούδια σε μη διαδεδομένες γλώσσες.

Τραγούδια για τον Τσε

1ο μέρος

2ο μέρος

3ο μέρος

Arbeiter Einheitsfront,

Διάσημο τραγούδι του μεσοπολέμου σε μουσική Eisler, στίχους Brecht και ρυθμό jazz. Εδώ υπάρχει σε διάφορες γλώσσες. Στα ελληνικά είναι γνωστό ως «τραγούδι της ενότητας».

Αγγλικά τραγούδια (και αμερικάνικα).

Έτσι για να μη νομίζουμε ότι όλοι τους είναι αμερικανάκια.

Γαλλικά τραγούδια

Περιλαμβάνεται κι ο περίφημος Ύμνος της Κομιντέρν (η Διεθνής είναι άλλο τραγούδι), ο οποίος γράφτηκε απ’ τους Hanns Eisler και Franz Jahnke (στα γερμανικά βέβαια), αλλά έκανε καριέρα στη γαλλική του έκδοση σε απόδοση του σε από τον Mitch Abidor, ίσως γιατί στόλιζε τ’ αφεντικά με γαλλικά.

Γερμανικά τραγούδια

Από έναν σπουδαίο αστικό πολιτισμό που καταβαραθρώθηκε από το ναζιστικό καθεστώς. Μη ξεχνάμε ότι από τη Γερμανία ξεκίνησε η νέα πνοή για τη φιλοσοφία, τα μαθηματικά, τη νομική. Αναθυμούμαι το ναζάκι από το «Καμπαρέ» που τραγουδά «Το αύριο μου ανήκει» κι ο συνειδητός προλετάριος μέσα από την έκφρασή του σαν άλλος προφήτης έχει δει κι όλας αυτό το μέλλον των νιάτων της Γερμανίας που επρόκειτο να μετατραπούν σε «χαλαστές που κανείς δεν πονάει για το χαμό τους … στεναγμός ανακούφισης αναδεύει πάνω απ’ τον τάφο τους», όπως έγραψε γι’ αυτούς τους παραστρατημένους Γερμανούς εργάτες ένας άλλος Γερμανός, ο Μέγας Μπρεχτ.

Ιταλικά τραγούδια

Δε χρειάζονται συστάσεις. Προέρχονται από το μεγάλο ιταλικό παρτιζάνικο κίνημα που έληξε με την εκτέλεση του Μουσολίνι και των συνεργατών του με την παρουσία και των αμερικάνων σε αντίθεση με κάτι άλλες χώρες που όχι μόνο αμνηστεύτηκαν οι φασίστες αλλά συνέχισαν να κυβερνούν.

Ισπανικά τραγούδια (χώρια του Τσε) και ένα πορτογαλέζικο

Και τα λατινοαμερικάνικα μέσα. Το «a las barricadas», το «El pueblo unido jamαs serα vencido» κάτι από Victor Jara, η σπανιόλα comintern ή komintern, αν προτιμάτε· μαζί τους, κερασάκι στην ισπανική τούρτα, το διάσημο πορτογαλέζικο «avante camarad».

Γιουγκοσλάβικα τραγούδια

Ένα στα σέρβικα κι ένα στα σλοβένικα από την παλιά ενιαία σοσιαλίζουσα Γιουγκοσλαβία.

Θα σας προτείνω επίσης επίσης μία ανολοκλήρωση συλλογή του Roland Adhamh και δεν θα λογοκρίνω ούτε τα (βορειο)κορεάτικα, αν και τα τελευταία από τους τίτλους τους μου φαίνονται ως θεολογικοί ύμνοι (του τύπου «δέηση για την υγεία του αρχηγού» -σιγά ρε μεγάλε, ουδείς αναντικατάστατος) παρά ως τραγούδια συνειδητοποίησης των εργαζομένων.

Ελληνικά αντιστασιακά τραγούδια (αντάρτικα)

Τα αντάρτικα των

Μικρούτσικου & Πανδή.

Μέσα σ’ αυτά οι «Στερνές Μάχες» μια αρκετά άγνωστη εκτέλεση που ακολουθεί το ρυθμό του τραγουδιού της Βαρσαβιάνκας (Warszawyanka), πάνω στον οποίο γράφτηκε το «a las Barricadas», το οποίο και έκανε διάσημο το ρυθμό, ο οποίος αποτέλεσε και επίσημο Ύμνο της Koμμουνιστικής Διεθνούς των Νέων. Η Βαρσαβιάνκα περιλαμβάνεται και στα τραγούδια της ΠΠΣΠ. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι η μουσική του τραγουδιού γράφτηκε στα τέλη του 19ου αι και ακόμη είναι ζωντανό, αποτελεί δε τον ύμνο των αναρχικών ως a las Barricadas (κατεβάστε το μαζί με τα ισπανικά). Με την ευκαιρία θέλω να πω ότι πιο κάτω, στα σχόλια, δίνονται σύνδεσμοι για τα τραγούδια της ΠΠΣΠ, τα οποία αξίζει να κατεβάσετε γιατί αποτελούν μια, επίσης, σπάνια ηχογράφηση με στίχους λίγο διαφορετικούς απ’ αυτούς που συνήθως γνωρίζουμε, γεγονός που σημαίνει ότι τα αντιστασιακά τραγούδια είχαν παραλλαγές, όπως τα δημοτικά, και αποτελούν μέρος του λαϊκού λογοτεχνικού μας πλούτου, παρόλο που γράφτηκαν τα πιο πολλά πάνω σε δανεικές μουσικές.

Τα αντάρκτικα του Τζαβέλα

Ο μεγάλος αγωνιστής της Δημοκρατίας μας άφησε την 27-1-09 σε ηλικία 84 ετών. Ήταν μέλος του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ οπότε και συνελήφθη, χάνοντας το ένα πόδι του. Καταδικάστηκε σε θάνατο από Έκτακτο Στρατοδικείο αλλά η ποινή δεν εκτελέστηκε λόγω της κατάστασης της υγείας του. Ο Τζαβέλας μετά τη μεταπολίτευση το γύρισε στο ΠΑΣΟΚ και σ’ ορισμένα τραγούδια του φαίνεται έντονα η πασοκική επιρρoή του. Ειδικά στον «κυρ-Παντελή». Τι να κάνουμε; κανείς δεν είναι τέλειος! Πάντως έγκαιρα κατάλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε τους Έλληνες εργαζόμενους μέσω του σοσιαλδημοκρατικού του προσωπείου και πορεύτηκε προς τ’ αριστερά ξανά. Νταραβερίστηκε με το ΣΥΝ… τι να κάνουμε κανείς δεν είναι τέλειος. Τον αγαπάμε ως σπουδαίο καλλιτέχνη και διότι σ’ αυτόν οφείλουμε ότι διέσωσε και διέδωσε τ’ αντιστασιακά τραγούδια στα χρόνια πριν τη μεταπολίτευση, τραγουδώντας σε ταβέρνες και μπουάτ, όταν απαγορευόταν η ηχογράφησή τους.

Και λίγη εθνικιστική κουλτούρα

Μπάντα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Εθνικιστική κουλτούρα για να καταλάβουμε τη διαφορά της εργατικής και της εθνικιστικής – στρατοκρατικής κουλτούρας. Τώρα, θα μου πείτε, τα εμβατήρια του κόκκινου στρατού δεν ανέπτυσσαν τη στρατοκρατία; Θα απαντήσω άλλη ώρα και σε άλλη σελίδα γιατί γενικά τα κόκκινα εμβατήρια δεν ήταν στρατοκρατικά, μια και ο κόκκινος στρατός είχε άλλη δομή, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στην πρώτη φάση του, σ’ αυτή του εμφυλίου, οι αξιωματικοί εκλέγονταν από τους στρατιώτες.

Και μετά τα εθνικιστικά, Η Διεθνής.

Η Διεθνής των εργατών σε 37 γλώσσες. Η διαφορά με τα εθνικιστικά τραγούδια είναι προφανής. Τα τελευταία τραγουδιούνται μόνο από τους κατοίκους μιας χώρας. Τι να σου πει λοιπόν το «περνάει ο στρατός της Ελλάδος φρουρός» μπροστά στο «Εμπρός της γης οι κολασμένοι». Πρόκειται για διαφορά κλάσης.

Η Διεθνής σε 17 γλώσσες και 29 εκτελέσεις

Η Διεθνής σε 20 γλώσσες και 25 εκτελέσεις

Εδώ τελειώνει η παρουσίαση των πολιτικών τραγουδιών που βρήκα στο ίντερνετ. Θα συνεχίσω να ψάχνω και γι’ άλλα, κυρίως ροκ αγγλόφωνο και ελληνικό αλλά και λάτιν, αφού ο ρωμαϊκός πολιτισμός είναι τμήμα της ελληνικής λαϊκής μας παράδοσης. Ό,τι βρίσκω (θα) το παρουσιάζω παρακάτω, ενημερώνοντας τη σελίδα.

Βρήκα κι άλλα τραγούδια

Αλλά δεν προλαβαίνω να τα κατεβάσω, πόσο μάλλον να τ’ ακούσω.

Τα κορυφαία αγγλόφωνα της δεκαετίας του 50 (hits)

Σε 16 τόμους, που απ’ ό,τι φαίνεται πρέπει να κατέβουν όλοι για μπορέσουμε ν’ ακούσουμε έστω κι ένα τραγούδι. Ταλαιπώρια ε;

(εκτός κι αν έχετε linux)

1ος Τόμος

2ος Τόμος

3ος Τόμος

4ος Τόμος

5ος Τόμος

6ος Τόμος

7ος Τόμος

8ος Τόμος

9ος Τόμος

10ος Τόμος

11ος Τόμος

12ος Τόμος

13ος Τόμος

14ος Τόμος

15ος Τόμος

16ος Τόμος

Αν όμως θέλετε να διαλέξετε μόνο μερικά τραγούδια, υπάρχει και σε torrent (1) & torrent (2).

Adamo

Aerosmith

Το συγκρότημα των Αγάμων Θυτών

(σας την έφερα, έτσι; 😉 )

Χρόνης Αηδονίδης

Χάρις Αλεξίου

Λαϊκά, 1975

Κυριακές, 1976

Νο 2, 1976

23 Τραγούδια. 1977

Τα τραγούδια της Χαρούλας, 1979

Ξημερώνει, 1980

Τα τραγούδια της χτεσινής μέρας,  1981

Τα τραγούδια της γης μου. 1981

Τα τσίλικα, 1983

Εμφύλιος, 1984

A Paris, 1986

Η αγάπη είναι ζάλη, 1986

Η Χάρις Αλεξίου σε απρόβλεπτα τραγούδια, 1987

Νύχτα έρωτα, 1988

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια, 1990

Η δική μας νύχτα, 1991

Δι’ ευχών, 1992

Hey, 1994

Οδός Νεφέλης, 1995

Γυρίζοντας τον κόσμο, & Ένα φιλί του κόσμου, 1996-97

Το παιχνίδι της αγάπης, 1998

Παράξενο φως, 2000

Ψίθυροι, 2000

Ως την άκρη τ’ ουρανού σου, 2003

Ένα μουσικό ταξίδι, 2003

Ανθολόγιο, 2004

CD 1

CD 2

Χάρις Αλεξίου – διάφορα τραγούδια

Χάρις ΑλεξίουΕλευθερία Αρβανιτάκη

Βοτανικός

CD 1

CD 2

Alice Cooper

Θέμης Ανδρεάδης

Μανόλης Αγγελόπουλος

Ανώριμοι

Αραβικά τραγούδια

Τσιφτετέλια

Διάφορα αραβικά τραγούδια

Arash

Αρλέτα

Louis Armstrong

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Κέντρο Διερχομένων – Εκτός

Αρχή

Εκπομπή – Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – 3 Τραγούδια

Γρήγορα η ώρα πέρασε

Φως (το ψάχνω)

Νικόλας Άσιμος

Στο φαλιμέντο του κόσμου – Το φανάρι του Διογένη – Κλάστε ελευθέρως – Είμαι παλιάνθρωπος

1ος Τόμος

2ος Τόμος

Βιομηχανία του πεζοδρομίου

Κασέτα με το βαρέλι που για να βγει το σπάει – Ο ξαναπές

Η ζαβολιά

Bad Company

Αργύρης Μπακιρτζής

Ballads

Beatles

Bee Gees

Chuck Berry

Best Singles

CD 1.1

CD 1.2

CD 2.1

CD 2.2

Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Τα τραγούδια του Γρηγόρη Μπιθικώτση σε μια συλλογή με 5 CD. Τα CD 3 & 4 έχουν το ίδιο λινκ.

CD 1

CD 2

CD 3

CD 4

CD 5

Για το Γρηγόρη

Περιλαμβάνονται τραγούδια από μια συναυλία που δόθηκε προς τιμή (ή στη μνήμη, δεν γνωρίζω το έτος της συναυλίας) του Γρηγόρη Μπιθικώτση, στην οποία τραγούδησαν διάφοροι καλλιτέχνες.

CD 1

CD 2

Blue Oyster Cult

Boney-M

Goran Bregović

Ο καιρός των τσιγγάνων (1989 – le temps de gitans)

Arizona dream OST (1993)

La Reine Margot (1994)

Underground (1995)

Tales And Songs From Weddings And Funerals (1997)

Ederlezi (1998)

1ος Τόμος

2ος Τόμος

Silence of the Balkans (1998)

Kayah & Bregović (1999)

Irish Songs (1998)

Thessaloniki-Yannena With Two Canvas Shoes [Giorgos Dalaras] (1999)

Songbook (2000)

Cafe del Arte

CD 1

CD 2

Compact Disc Club

Magic moments

CD 1

CD 2

CD 3

CD 4

Μοντέρνοι Ρυθμοί (ελληνικά 60’s) – 1η Συλλογή

CD 1

CD 2

CD 3

CD 4

Μοντέρνοι Ρυθμοί (ελληνικά 60’s) – 2η Συλλογή

CD 1

CD 2

CD 3

CD 4

Νέο Κύμα

CD 1

CD 2

CD 3

CD 4

Paris mon amour

CD 1

CD 2

CD 3

CD 4

Radio show

CD 1

CD 2

CD-3

CD-4

Wonderful

CD 1

Τα 65 ζόρικα

CD 1

CD 2

CD 3

CD 4

Adriano Celentano

Ray Charles

Μιχάλης Χατζηγιάννης

Κώστας Χατζής

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Eric Clampton

Κλασική Μουσική

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Jimmy Cliff

Joe Cocker

Cockney Rebel

Leonard Cohen

Songs, 1968

Songs from a room, 1969

Songs of love,  1971

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Live songs, 1973

New skin, old ceremony, 1974

Death of a lady, 1977

Recent Songs, 1979

Various positions, 1985

I’m your man, 1988

The future, 1992

Ten new songs, 2001

Dear heather, 2001

Gracias a la vida (σε διάφορες εκτελέσεις)

Cure

Γιώργος Νταλάρας

Μπλε

CD 1

CD 2

Κόκκινο

CD 1, Μέρος 1ο

CD 1, Μέρος 2ο

CD 2

Βυζαντινός Εσπερινός

Live

Deep Purple

Collection

Europe progression

Δημοτικά Τραγούδια

Δημοτικό τραγούδι

CD 1

CD 2

CD 3

Κυπριακά Δημοτικά Τραγούδια

CD Περιοδικού «Πίστα»

CD 1

CD 2

CD 3

CD 4

Dire Straits

Dire Straits

Money

Bob Dylan

Bob Dylan

CD 1

CD 2

Budokan

Eagles

Μάνος Ελευθερίου – Μαρκίζα

English soft songs (κοινώς ξενέρωτα)

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Έθνικ Τραγούδια

Eurovision

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Φατμέ

Υπάρχει λόγος

CD 1 (Μέρος 1o)

CD 1 (Μέρος 2o )

CD 2 (Μέρος 1o )

CD 2 (Μέρος 2o )

Foreigner

Δήμητρα Γαλάνη

Καίτη Γαρμπή

Το κάτι

Gloria Gaynor

Genesis

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Γκρεκάνινα Τραγούδια (Nότια Ιταλία)

Συγκρότημα Ghetonia

Goin’ through

Ελληνικά 60’s

Greek 60’s

Διάφορα ελληνικά

Διάφορα έντεχνα

Διάφορα έντεχνα λαϊκά

Διάφορα λαϊκά

Αταξινόμητα ελληνικά

Groove Coverage

Guns & Roses

Μάνος Χατζιδάκις

Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο, 1959, (1994)

Ελλάς η Χώρα των ονείρων, 1960

Το κλωτσοσκούφι, 1960 (1994)

Η Αλίκη στο Ναυτικό, 1961 (1990)

Η Λίζα και η άλλη, 1961 (1994)

Οδός ονείρων, 1962

America, America, 1963

Καίσαρ & Κλεοπάτρα, 1964

Ματωμένος Γάμος, 1965

Το χαμόγελο της Τζοκόντας, 1965

Μυθολογία, 1966

Όρνιθες, 1966

Έξι λαϊκές ζωγραφιές, 1968

Reflections, 1970

Δεκαπέντε εσπερινοί, 1973

Οδοιπόρος, 1974

Αθανασία, 1976

Ελένη, 1978

Το καταραμένο φίδι, 1978,

Παραμύθι χωρίς όνομα, 1979

Η εποχή της Μελισσάνθης, 1980

Οι μύθοι μιας γυναίκας, 1980

Καπετάν Μιχάλης, 1981

Πορνογραφία, 1982

25 Σπάνιες Ηχογραφήσεις, 1983

30 Νυχτερινά, 1983

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Οι μπαλάντες της οδού Αθηνάς, 1983

Χειμωνιάτικος Ήλιος, 1986

Σκοτεινή μητέρα, 1986

Ο Μάνος Χατζιδάκις στη Ρωμαϊκή Αγορά, 1986

CD 1

CD 2

Στο Σείριο υπάρχουνε παιδιά, 1987

CD 1

CD 2

Τα τραγούδια της αμαρτίας, 1996

Χορός με τη σκιά μου, 1998

Transformations, 2003

Jimi Hendrix

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Ημισκούμπρια

2030

Γυναικολογίες

Δανάη Φαβίλη

Ήμουν Άγγελος του Τσάρλι

Ιταλικά τραγούδια

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Μέρος 3ο

Jay-Z

Jazz

Joan Jett

JJ Cale

Μαρία Κάλλας

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Μέρος 3o

Μελίνα Κανά

Της αγάπης γερακάρης

Τζένη Καρέζη

Αφοί Κατσιμίχα

Πάνος Κατσιμίχας

Οι μπαλάντες των πολυκατοικιών

Λουκιανός Κηλαηδόνης

Μικροαστικά

Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας

Kiss

Χάρυ Κλυνν

Έθνος ανάδελφον

Δοξάστε με

Για δέσιμο

Μαλακά

Νάτην – Φάτην

Πατάτες

Τίποτα

Τζατζίκι

Σταύρος Ξαρχάκος

Ρεμπέτικο

Διάφορα

Χιουμοριστικά

(και στα ελληνικά «χωρατατζίδικα»)

Fun

Ελληνοφρένεια

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Ατάκες πολιτικών

Ο Τζίτζικας

Ο Γιάννης Ξανθούλης και η κα Σαλιάγκου

Έπεται συνέχεια

42 Σχόλια »

  1. Όσοι φίλοι επισκέπτονται τη σελίδα αυτή, μπορούν ν’ αφήνουν ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ και δικά τους links (drum links), ώστε πολλοί περισσότεροι να μπορέσουμε ακούσουμε τα τραγούδια τους ή τραγούδια που βρήκαν στο δίκτυο.

    Σχόλιο από antrikos | 10/12/2007 | Απάντηση

  2. Το βρήκα στο ιντιμίντια και βάζω τους στίχους του τραγουδιού που εκτελείται.

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=833730
    http://rapidshare.de/files/38659400/07-Lord_Byron.mp3.html (δεν ισχύει πια το λινκ)

    Έχε γεια χαρά Σπουδάζουσα Γενιά
    που βγήκες στον αγώνα για τη Λευτεριά
    βουνά και κάμποι και της Αθήνας όλοι οι δρόμοι αντιλαλούν
    «Λόρδος Μπάιρον» Λόχος ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ
    Ιερός Λόχος των Σπουδαστών

    Εμπρός Νεολαία Σπουδάζουσα εμπρός εμπρός
    Εμπρός στον αγώνα τα νειάτα μας εμπρός εμπρός
    Δημοκρατία Ελευθερία καινούργια Γνώση και Προκοπή
    «Λόρδος Μπάιρον» Λόχος ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ
    Ιερός Λόχος των Σπουδαστών

    Έχε γεια χαρά Σπουδάζουσα Γενιά
    που βγήκες στον αγώνα για τη λευτεριά
    κουράγιο και σπάζουν οι αλυσσίδες
    και θα ‘ρθουν τα φλάμπουρα της αυγής
    «Λόρδος Μπάιρον» Λόχος ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ
    Ιερός Λόχος των Σπουδαστών

    Έχε γεια χαρά Σπουδάζουσα Γενιά
    που βγήκες στον αγώνα για τη λευτεριά
    Ηρώων θυσίες χαράζουν το δρόμο
    του Χρέους της Δόξας και της Τιμής
    «Λόρδος Μπάιρον» Λόχος ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ
    Ιερός Λόχος των Σπουδαστών

    Σχόλιο από antrikos | 13/03/2008 | Απάντηση

  3. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ

    Ένα τραγούδι που με συγκινεί ιδιαίτερα, γραμμένο και τραγουδισμένο από τις ίδιες τις πολιτικές κρατούμενες των φυλακών Αβέρωφ, που τραγουδήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της 10ετίας του 50 μέσα στις φυλακές για να εμψυχώσει τις ηρωικές εργάτριες και αγρότισσες που το μοναρχοφασιστικό καθεστώς είχε φυλακίσει μαζί με τα παιδιά τους.
    Το έπαιξε τις προάλλες η Ελληνοφρένεια απ’ όπου και το πήρα. Το τραγούδι το μετέτρεψα σε 4 εκδόσεις, οι οποίες ανά δύο είναι με την εισαγωγή του Καλαμούκη και ανά δύο στα 192 και 48 Κbps, ώστε να μπορέσετε να το κάνετε ήχο κλήσης στο τηλέφωνό σας. Όπως βλέπετε δουλεύω πριν από σας για σας.

    http://rapidshare.com/files/99188884/filakismenes-averof.rar.html

    Σχόλιο από antrikos | 13/03/2008 | Απάντηση

  4. ενδιαφερομαι για μια παλια κασετα η οποια περιειχε ενα τρ αγουδι για τον μπελογιαννη το οποιο αρχιζε ως εξης »συμβολο λευτεριας αγνο στεφανι το αιμα σου τρεχει του μπελλογιαννη» παρακαλω βοηθησε με να ξαναβρω το τραγουδι η τη κασετα ευχαριστω πολυ

    Σχόλιο από γιαννης | 16/03/2008 | Απάντηση

  5. Γιάννη,
    Δεν το ξέρω αυτό το τραγούδι αλλά θα προσπαθήσω να το βρω.

    Σχόλιο από antrikos | 16/03/2008 | Απάντηση

  6. Γιάννη,
    Βρέθηκε κάτοχος του τραγουδιού αλλά δεν είναι σίγουρος αν έχει ακόμη την κασέτα. Ο φίλος μου ο Κώστας με βοήθησε πολύ να βρω τον κάτοχο, μια και με πληροφόρησε ότι πρόκειται για ηχογράφηση της χορωδίας της ΠΠΣΠ!
    Κάνε λίγη υπομονή στα νέα. Το φιλαράκι με την κασέτα είναι πολυάσχολος και θέλει ειδικής μορφής πίεση για να μη με σιχτιρίσει.

    Σχόλιο από antrikos | 22/03/2008 | Απάντηση

  7. Τα «τραγούδια του μεγάλου σηκωμού» που ηχογράφησε η ΠΠΣΠ το 1977 και επανακυκλοφόρησε η «Προλεταριακή Σημαία» το 2004, που περιλαμβάνουν και το τραγούδι για το Μπελογιάννη που ζήτησε ο Γιάννης, μπορείτε να τα κατεβάσετε από τους παρακάτω συνδέσμους:
    1. Ως ανεβασμένο αρχείο:
    http://rapidshare.com/files/103769381/tragoudia_megalou_shkomou.rar (δεν ισχύει πια το λινκ)
    2. Ως torrent:
    http://www.fak-uoi.gr/tracker/details.php?id=df0bc6b4512001e35c0a4b0ca6831102890345dc (δεν ισχύει πια το το τόρεντ)

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύντροφο Κώστα που πήρε πάνω του όλη την προσπάθεια για να τα βρει.
    Όμως, αγαπητοί μου επισκέπτες, αναρωτηθείτε γιατί το έκανε χωρίς να προσδοκά κάποιο άμεσο όφελος?? Αναρωτηθείτε γιατί τόσα εκατομμύρια προγραμματιστές βελτιώνουν καθημερινά το Λίνουξ και τελικά αναρωτηθείτε αν η φύση του ανθρώπου είναι αχόρταγη, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν οι επιχειρηματίες.
    Άλλοι είναι οι αχόρταγοι!

    Σχόλιο από antrikos | 01/04/2008 | Απάντηση

  8. Τους θερμούς μου χαιρετισμούς απο δω μεριά….
    Η διανθιση του λόγου σου πάντα σοφή και αμεση θα προβληματίζει όποιον τη συναντάει. Βλέπω πώς οχυρώνεσαι καλύτερα και στοχεύεις κατάλληλα τα κακως κείμενα των φτωχών ημερών που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Ναι είναι αλήθεια πως έτσι όπως τα λες είναι τα πράγματα σε μεγάλο ποσοστό Ανδρέα μου. Ποιος όμως ελληνας θα παραδεχτεί πως κάποιος άλλος ελληνας έχει δίκαιο??? Η νοοτροπια μας σαν λαος μας έχει ντροπιασει, κουρασει, νευριάσει τόσο πολύ που έχω βαρεθεί αφάνταστα ακόμη και να μιλάω για το πως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν…δεν αυτό και το άλλο.
    Ο ελληνικός βούρκος είναι τελικά ανικητος, αδιαπραγματευτος βρώμικος και αιώνιος απ’ο’τι φαίνεται…. Αααα και χώρις πάτο!!! (εκεί που λες να φτάσαμε… διαπιστώνεις πως έχει ακόμη πιο κατω….ακομη πιο βαθια…)
    Φιλικά Διαμαντής

    Σχόλιο από portokalis | 10/04/2008 | Απάντηση

  9. Φίλε μου Διαμαντή,
    Για τον ελληνικό βούρκο δεν φταίμε εμείς. Τον ελληνικό βούρκο τον έχει διαμορφώσει έτσι η ελληνική εργοδοσία. Μια ζωή προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε φτωχοί γιατί είμαστε ανίκανοι, σ’ αντίθεση μ’ αυτούς. Την «ικανότητά» τους δεν θέλουν να τη μοιράζονται, όπως και τα λεφτά τους. Θέλουν, όμως, να μοιράζονται τη βρομιά τους. Για να διαιωνίσουν το καθεστώς τους λένε ότι είναι τέτοιοι που είναι γιατί η φύση του ανθρώπου είναι αχόρταγη. Όχι φίλε μου. Η φύση του ανθρώπου δεν είναι αχόρταγη, κανένα εργαστήριο μελέτης dna δεν είπε κάτι τέτοιο. Η (κοινωνική και όχι γενετική) φύση του αφεντικού είναι αχόρταγη. Ο Έλληνας εργαζόμενος όχι μόνο δεν είναι αχόρταγος αντίθετα με μια σταθερή κωλοδουλειά των 1.000 Ευρώ θα είναι πολύ ευχαριστημένος. Κακώς βέβαια να προκαλούν ευχαρίστηση τα 1.000 Ευρώ, γιατί είναι κάτω από το επίπεδο φτώχειας, και τούτη η αίσθηση είναι άλλη μια απόδειξη του ποιος είναι και ποιος δεν είναι αχόρταγος, του ποιος δημιουργεί το βούρκο που μας ρίχνει όλους μέσα.

    Σχόλιο από antrikos | 11/04/2008 | Απάντηση

  10. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΔΡΕΑ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ!
    ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΑ ΝΑ ΣΑΛΤΑΡΩ!
    ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΣΩΣΕΣ!
    ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΩΝΩ ΑΙΩΝΙΩΣ!
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ
    »ΕΔΗΛΩΣΑ ΤΡΕΛΟΣ» ΚΑΙ »ΣΤΟΝ ΟΗΕ»
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    Σχόλιο από γιαννης | 12/05/2008 | Απάντηση

  11. Φίλε μου Γιάννη,
    Ας μη μ’ ευγνωμονείς αιωνίως. Εξάλλου τίποτε δεν είναι αιώνιο (αυτό πάει στον καπιταλισμό). Τα τραγούδια που θέλεις μάλλον δε μου λένε τίποτε. Το «στον ΟΗΕ» κάτι μου φέρνει σε Θέμη Ανδρεάδη αλλά το «εδήλωσα τρελλός» δε μου λέει τίποτε.

    Σχόλιο από antrikos | 15/05/2008 | Απάντηση

  12. αγαπητε ανδρεα
    το»εδηλωσα τρελος» ηταν ο τιτλος δισκου του ανδρεαδη που κυκλοφορησε το 1976 η77
    το τραγουδι »στον οηε»πρεπει να βγηκε εκεινη την εποχη
    αλλα δεν θυμαμαι σε ποιον δισκο ανηκε
    ηταν καπως ετσι
    »στον οηε,οηε,οηε.οηε,τα παραπονα σου στον οηε»
    αν προκειται για κατι δυσευρετο ειμαι προθυμος να τα πληρωσω
    μα δεν γινεται να σε βαζω σε κοπο τζαμπα!
    ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου

    Σχόλιο από γιαννης | 21/05/2008 | Απάντηση

  13. Γιάννη,
    Μόλις είπες μαλακία σχετικά με πληρωμές κλπ.
    Το ενδιαφέρον είναι το ίδιο με αυτό των προγραμματιστών του λίνουξ.
    Για τιμωρία μπαίνεις στον πάγο για 45 μέρες και ύστερα απ’ την πάροδό τους θα ψάξω για τα τραγούδια.

    Σχόλιο από antrikos | 21/05/2008 | Απάντηση

  14. αγαπητε ανδρεα!
    ευχαριστω πολυ για την ανιδιοτελεια σου!
    τουλαχιστο πες μου για καποιο χρονικο οριο που χρειαζεσαι για την ευρεση διαφορων τραγουδιων γιατι δεν θελω να ζορισεσαι.
    μηπως θα μπορουσε να λιγοστεψει λιγο ο χρονος τιμωριας μου?
    επισης ηθελα να σε ρωτησω αν τα γαλλικα ανταρτικα τραγουδια ειναι μια εκτελεση του νοτη μαυρουδη που ειχε κυκλοφορησει
    στα γαλλικα.
    επισης ενδιαφερομαι για παλιες βιντεοκασσετες,παλια βιβλια και παλια κομιξ.μηπως θα μπορουσες να με βοηθησεις?
    θα σου πω και ενα ευχαριστο νεο!
    εχει δημιουργηθει νεο εαμ απο τον ανεξαρτητο αγωνιστη παναγιωτη τραιανου καθως και δημοκρατικο κινημα απο τον αργυρη τσακαλια ,το θειο των ξηρων!
    αναμενονται εξελιξεις!

    Σχόλιο από γιαννης | 27/05/2008 | Απάντηση

  15. Αγαπητε φίλε,

    Συγχαρητήρια για το blog σου. Έψαχνα πολλά από όλα αυτά τα τραγούδια και έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά. Σε βρήκα μέσω του ύμνου του πασοκ απ’την ελληνοφρένεια και θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό που ρωτάς για τον τελευταίο στίχο.
    Λέει «Το ΠΑΣΟΚ of the brave
    με το Γιώργο μαζί
    yeap!».
    Συνέχισε έτσι!

    Σχόλιο από Μανώλης | 20/09/2008 | Απάντηση

  16. Φίλε ανδρέα μπράβο για τη δουλειά σου.
    Σε βρήκα ψάχνοντας για αντάρτικα τραγούδια.
    θα σε βαλω στα «αγαπημένα» μου.
    Είχα ένα πρόβλημα δε δουλεύουν τα links για τα αντάρτικα.
    Αν θές βοήθησε. Έχεις τά χαιρετίσματά μου.

    Σχόλιο από tasos | 26/10/2008 | Απάντηση

  17. Φίλε Τάσο,
    Νομίζω ότι έχω βρει τα σωστά λινκ. Δοκίμασέ τα και αν δε δουλεύουν και πάλι, γραφ’ το.

    Σχόλιο από antrikos | 28/10/2008 | Απάντηση

  18. The link for Οι μπαλάντες της οδού Αθηνάς is not good. I search this album.
    Thanks

    Σχόλιο από Philippe | 24/12/2008 | Απάντηση

  19. Dear friend I’ve lost all my links because of a damage in my pc. I’ll try to find them but I can’t prommise any positive result.

    Σχόλιο από antrikos | 25/12/2008 | Απάντηση

  20. ευχαριστω πατριδα για καποια downlowds απο «τα τραγουδια που θα ακουσω». μια που εισαι και της ηλικιας μηπως μπορεις να ανεβασεις για κατεβασμα λιλιπουπολη σκετσακια και τραγουδια!!!!
    να’σαι καλα χιλια ευχαριστω

    Σχόλιο από elena | 14/01/2009 | Απάντηση

  21. Θαυμάσια η συλλογή σου και σε ευχαριστώ πολύ.
    Πες μόνο σε αυτόν τον βλάκα που σχολίασε τον «Παιάνα των Σαλαμινομάχων» ως (απαγγελία του κώλου), ότι μάλλον αυτός είναι τέτοιος… Είναι σχόλιο του κώλου από έναν κώλο (asshole)

    Σχόλιο από Πάνος Μαυραγάνης | 17/03/2009 | Απάντηση

  22. Φίλε Ανδρέα
    Ψάχνω πολύ καιρό τώρα το τραγούδι «που να βρώ την ψυχή μου»
    του Οδυσσέα Ελύτη μελοποίηση Μ. Θεοδωράκης.
    Σ’ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Υ.Γ.:Άν έχεις ολόκληρο το έργο «Άξιον Εστί» ακόμη καλλίτερα.

    Σχόλιο από Φώτης | 25/03/2009 | Απάντηση

  23. Φίλε Ανδρέα
    Βρήκα το σωστό τίτλο του τραγουδιού σε στοίχους Οδυσσέα
    Ελύτη μελοποιημένο απο το Μ. Θεοδωράκη και τραγουδούν
    Γρ. Μπιθικώτσης & Θ. Δημήτριεφ και λέγεται «Με το λύχνο του
    άστρου».
    Σ’ευχαριστώ

    Σχόλιο από Φώτης | 26/03/2009 | Απάντηση

  24. Φίλε Φώτη,
    Κάποια τραγούδια που είχα αποθηκευμένα στο σκληρό μου τα έχασα μετά από μια μεγάλη ζημιά που έπαθα στα τέλη Οκτωβρίου ’08. Δεν έχω καταφέρει να ασχοληθώ με αποκατάσταση της ζημιάς, ίσως το Πάσχα. Πάντως αν το τραγούδι δεν υπάρχει στα λινκ που δίνω, δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω. Ίσως θα πρέπει να το βρεις σε torrent εντός κάποιας συλλογής, κι όταν το βρεις να μου κάνεις επιπλέον τη χάρη να βάλεις το λινκ και σ’ αυτήν εδώ τη σελίδα.

    Σχόλιο από antrikos | 26/03/2009 | Απάντηση

  25. Κάτι βρήκα. Λινκ για το άξιον εστι: http://www.mediafire.com/download.php?djvxmeqbjbx

    Σχόλιο από antrikos | 26/03/2009 | Απάντηση

  26. Summum jus, summa injuria

    (΄Υψιστη δικαιοσύνη, ύψιστη αδικία:

    Με αφορμή τα γεγονότα στη Λευκίμμη)

    Τη Νότια Κέρκυρα, τη Λευκίμμη, τη γνωρίσαμε από τις κινητοποιήσεις τους για να φύγει η χωματερή από τα χωράφια τους. Άνθρωποι της γης, δουλευτές, μεροκαματιάρηδες, τώρα που ήρθε ο Ιανός του τουρισμού, διπλό πρόσωπο, κακή φάτσα.

    Ωστόσο τον τελευταίο καιρό η Λευκίμμη ήρθε βίαια στο προσκήνιο, με αφορμή το περιστατικό ενός μαθητή Γ΄ Λυκείου. Ποιο είναι το ιστορικό;

    Πριν δύο χρόνια, ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Ενιαίου Λυκείου «αφήνει» στην Α΄ Λυκείου για 54 αδικαιολόγητες απουσίες (επί συνόλου 90) ένα μαθητή στην ίδια τάξη. Οι γονείς του προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, επιβάλλουν προσωρινά μέτρα, ο μαθητής προάγεται και φτάνει σήμερα στη Γ΄ Λυκείου.

    Αλλά η «τυφλή» δικαιοσύνη καραδοκεί. Το Εφετείο Ιωαννίνων απορρίπτει τα προσωρινά μέτρα, άρα ο μαθητής πρέπει να φοιτήσει ξανά στο Λύκειο. Τραγωδία! Το νήμα της ζωής του «κόβεται», η ζωή του υπονομεύεται, «ο χρόνος πρέπει να ξαναβιωθεί».

    Η πλειονότητα του συλλόγου διδασκόντων θέλει να τηρηθεί ο νόμος σε βάρος του μαθητή. Η παράταξη του ΚΚΕ, για μια χούφτα ψήφους, οχυρώνεται πίσω από τη νομιμότητα του «οι σύλλογοι έχουν πάντα δίκιο».

    Το σχήμα είναι απλό. Η κουφή-τυφλή δικαιοσύνη, η στενοκεφαλιά ενός διευθυντή, με την ανοχή και αρωγή ενός – τάχα – αριστερού κόμματος, θάβουν κυριολεκτικά έναν έφηβο. Ε λοιπόν δε θα περάσει. Θα γυρίσει ο ουρανός ανάποδα, αλλά ο μαθητής θα δώσει εξετάσεις, με τη στήριξη όλων μας. Όχι γιατί ένα ανθρώπινο επεισόδιο είναι το σύμπαν. Αλλά γιατί αν δεν υπάρχει «το επεισόδιο» δε θα υπάρχει σύμπαν.

    Υ.Γ. ΄Οσο για τους κουφιοκεφαλάκηδες που μας ρωτούν τις τελευταίες μέρες γιατί «σηκώνουμε» το ζήτημα, γιατί οι Παρεμβάσεις «λύσσαξαν» για το θέμα, απαντάμε πως εμείς μιλάμε για τα παιδιά του κόσμου, μα θα υπερασπίσουμε με νύχια και δόντια «τον κόσμο ενός παιδιού». Δε μας νοιάζει το πολιτικό κόστος, όπως κάνουν οι συνδικαλιστικές μαφίες και καμόρες.

    Θ. Τσιριγώτης

    εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων

    στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

    Σχόλιο από Κλει'ω Ιωάννου | 04/04/2009 | Απάντηση

  27. γεια και χαρα σου αντρεα ..
    απο τα τραγουδια που ειδα σε αυτην την σελιδα , παιρνω το θαρρος να ρωτησω εαν γνωριζεις κατι για το τραγουδι που ακουγεται στην εκπομπη της ελληνοφρενειας την 21/4/2009.Ειναι ισπανικο,αντιφασιστικο μαλλον και ακουγεται σε διαφορα σημεια της εκπομπης αυτης οπως στο 10.35 λεπτο.Βλεποντας στην σελιδα αυτη τραγουδια που εχουν ακουστει στην εκπομπη, υπεθεσα πως εισαι ακροατης της,ωστοσο αν δεν εχεις ακουσει την συγκεκριμενη εκπομπη , μπορεις να το βρεις στη σελιδα του σκαι: http://www.skai.gr/master_avod.php?cid=43346&ad=3&bc=43346&lsc=2
    To τραγουδι αυτο μου αρεσε παρα πολυ και με θα με βοηθουσε αν γνωριζες και μου εδινες καποιο στοιχειο για αυτο.Ευχαριστω

    Σχόλιο από hristos | 23/04/2009 | Απάντηση

  28. Συντροφε ανδρεα
    ειμαι ενας 50αρης οδοντιατρος απο Πατρα.Συμφωνω με τις αποψεις σου και σε ενθαρρυνω να συνεχισεις.Εχω καποιο υλικο και στη πρωτη ευκαιρια θα σου το στειλω.
    Θα γινει κατι για τους τιμιους ανενταχτους που ψηφισουν ΚΚΕ
    απο συναισθηματικους και μονο λογους?

    Σχόλιο από ΣΑΚΗΣ | 19/01/2010 | Απάντηση

    • Σύντροφε Σάκη,
      Προσωπικά δεν ψηφίζω για συναισθηματικούς αλλά για πολιτικούς λόγους ΚΚΕ.
      Αν και η διαφωνία μου με το ΚΚΕ είναι πολύ σημαντική και αφορά
      α) τον τύπο του σοσιαλισμού που θέλει, δηλαδή το μονοκομματικό κράτος και το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ως μορφή οργάνωσης της κοινωνίας (αποβλέπω στον εργατικό πολυκομματισμό αλλά όχι στο δικαίωμα των πρώην αφεντικών να πολιτεύονται προκειμένου να ρίξουν το σοσιαλισμό), ένα σοσιαλισμό σε μια κοινωνία ανοιχτή που οι αποφάσεις της βάσης δεσμεύουν την κορυφή και όχι το αντίθετο) και
      β) τη σημερινή τακτική του στο πολιτικό πεδίο με τη ροπή στο σεχταρισμό με το χαρακτηρισμό όλων των άλλων φωνών ως οπορτουνιστικών (και εμού συμπεριλαμβανομένου -μάλιστα ο Παπασταύρου το ‘κανε πάλι το θαύμα του στην τελευταία ΚΟΜΕΠ στολίζοντας το Ρούσση-),
      ψηφίζω ΚΚΕ διότι:
      * αυτή την περίοδο είναι η μοναδική αξιόπιστη δύναμη που αντιστέκεται στην περιστολή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, είναι η μοναδική δύναμη χάρη στην οποία, και μόνο από το φόβο της ύπαρξής του, δεν έχουν περάσει οι μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις στο βαθμό του εξευτελισμού της υπόλοιπης ΕΕ.
      * ακόμη και μ’ αυτό το μίζερο 7-8% εξαναγκάζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ να καταψηφίζουν τα αντικομμουνιστικά μνημόνια στην ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης (μέχρι και το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς υμνεί την πτώση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ).
      * είναι η αιχμή του δόρατος ενάντια στον εργατοπατερικό συνδικαλισμό των αστικών κομμάτων.

      Σχόλιο από antrikos | 20/01/2010 | Απάντηση

      • Κατά τ’ άλλα, ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια. Όμως, ένας μόνο δεν φτάνει για να συνεχίσει· καταντάει γραφικός. Χρειάζονται χιλιάδες, εκατομμύρια εργαζόμενοι για την αλλαγή και χαίρομαι ιδιαίτερα που και συ είσαι μέσα σ’ αυτά. Άρα δεν έχει νόημα να συνεχίσω μόνος μου αλλά να συνεχίσουμε.

        Σχόλιο από antrikos | 20/01/2010 | Απάντηση

  29. Γεια σου συναδελφε και μπραβο για την ωραια δουλεια εδω!
    Για τα πολιτικα τραγουδια, σου εχει ξεφυγει Ο ΔΙΣΚΟΣ, που συνδυαζει και πολιτικο μηνυμα, και υψηλη ποιηση, και εξοχη μουσικη, και συναρπαστικη ερμηνεια:
    «Μ Μαρια Φαραντουρη τραγουδα Μπρεχτ», δισκος του 1979
    Οι (εξαιρετικες) μεταφρασεις των γνωστων τραγουδιων ειναι του Παυλου Ματεσι, ενω η μουσικη επιμελεια ειναι του Henry Krtschil (κατι σαν Κριτσελ, στα ελληνικα) μουσικου διευθυντη, ακομα τοτε, του Berliner Ensemble, του θιασου του Μπρεχτ και της χηρας του Χελενα Βαιγγελ.
    Η Φαραντουρη δινει στα πασιγνωστα τραγουδια εξαιρετικες ερμηνεις, που ηχουν πολυ «αυθεντικα» και «Μπρεχτικα». Μη σου πω οτι βαζει τα γυαλια στη Λοττε Λενυα και στην Γκιζελα Μαυ!
    http://rapidshare.com/files/182538680/Farantouri__Maria___Vail__Kurt___Aisler__Hans___Brecht.zip

    Ας τσεκαρεις επισης, εσυ και οι αναγνωστες, και αυτο το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ, με παμπολλους δισκους πολιτικης μουσικης και οχι μονο. Πολυς Μπρεχτ σε σπανιοτατες ερμηνεις, ισπανικα του εμφυλιου και πολλα, πολλα αλλα. Χρονο να εχεις να κατεβαζεις και ν’ακους! [τα εισαγωγικα κειμενα ειναι στα αγγλικα]
    ΕΔΩ:
    http://zerogsound.blogspot.com/
    Δυστυχως δεν εχει ευρετηρια με λεξεις -κλειδια, οποτε προτεινω να κανετε αναζητηση με ονοματα καλλιτεχνων που σας ενδιαφερουν.
    Πχ να μια σελδια αναζητησης με τον ορο Brecht (απο τις πολλες που εχει): http://zerogsound.blogspot.com/search?q=brecht
    Και, ενδεικτικα, προτεινω τους σπανιους δισκους του Ekkehard Schall, μεγιστου ηθοποιου του Βerliner Εnsemble και γαμπρου του Μπρεχτ [τον ειχα δει, εφηβος, στο Ηρωδειο με το Μπερλινερ σε Οπερα της Πενταρας και Κυκλο με την Κιμωλια, και ακομα τον θυμαμαι! Αξεπεραστος…] ή τον σπανιοτατο μικρο δισκο του Ernst Busch [αυτος ειναι που πρωτοερμηνευσε τον «Μακ τον Μαχαιροβγαλτη», στην πρεμιερα της Οπερας της Πενταρας στα 1928, και στην ταινια του Pabst] να τραγουδα Hans Eisler…
    Ψαξτε, θα εντυπωσιαστειτε.
    Φιλικα και συναδελφικα, Λουκας, Αθηνα.
    Και καλη συνεχεια στο ενδιαφερον μπλογκ σου!

    Σχόλιο από derwanderer | 12/02/2010 | Απάντηση

  30. Αγαπητέ φίλε
    (και συνάδελφε; δικηγόρος είσαι; )
    Ευχαριστώ για το σχόλιό σου και τα όσα ενδιαφέροντα γράφεις.
    Πολιτική του blog είναι η ελεύθερη δημοσίευση σχολίων. Παρόλα αυτά το σχόλιό σου μπήκε στην αναμονή διότι είχε παραπάνω από δύο λινκ και μόλις τώρα πήρα χαμπάρι την υποβολή του. Το δημοσίευσα και αμέσως θα κάνω έλεγχο στα λινκ.
    Φιλικά,
    Α.Α.

    Σχόλιο από antrikos | 12/02/2010 | Απάντηση

  31. Καλημερα και παλι.
    Ναι, δικηγορος ειμαι Ανδρεα, αν και δεν εξασκω πραγματικα το επαγγελμα. Αραια και που, καμμια υποθεση για το ΕΔΔΑ που ηταν και το αντικειμενο των μεταπτυχιακων μου. Η κυρια εργασια μου ειναι επιμελειες επιστημονικων βιβλιων (νομικα, μεταξυ αλλων, βεβαιως), βιβλιων τεχνης, μουσικης και διδακτικης. Η μαχομενη ΔΕΝ μου λειπει καθολου 🙂

    Σχόλιο από derwanderer | 16/02/2010 | Απάντηση

  32. Ευχαριστώ πολύ! καταπληκτικά τραγούδια!
    Υπάρχει περίπτωση να διορθώσετε τα links
    στις συλλογές «Μοντέρνοι ρυθμοί»;
    Kαι πάλι ευχαριστώ!

    Σχόλιο από Σάκης | 13/10/2010 | Απάντηση

    • Δεν έχω κανενός είδους πρόσβαση στα λινκ. Αν κατεβαίνουν, καλώς, αλλιώς δεν μπορώ να κάνω κάτι.

      Σχόλιο από antrikos | 15/10/2010 | Απάντηση

  33. Πραγματικά πολύ καλό υλικό από τα πολιτικά τραγούδια. Μήπως γνωρίζεις τίποτα για ένα δίσκο «Αντάρτικα – Chants de Partisans Grecs» του 1972 που ηχογραφήθηκε στο Παρίσι αν δεν κάνω λάθος και αν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν όλα τα κομμάτια του σε Mp3;

    Σχόλιο από Άγγελος | 21/02/2011 | Απάντηση

  34. Το μόνο που ξέρω απ’ αυτό τον δίσκο είναι ο Ιερός Λόχος των Σπουδαστών «Λόρδος Μπάιρον».
    Όπως λέω, κι αυτό το τραγούδι το βρήκα μέσω Ιντιμίντια. Αν θες μπορείς να ψάξεις εκεί.

    Σχόλιο από antrikos | 21/02/2011 | Απάντηση

  35. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ
    Στον ουρανό σε …γύρευα, μετά το …μπλοκάρισμα που έχει πέσει στην μπλοκόσφαιρα. Με τον παραπάνω τίτλο έχω βάλλει σύνδεσμο στο μπλογκ μου.
    kopanakinews.wordpress.com
    Θα τα ξαναπούμε …σύντροφε.

    Σχόλιο από kopanakinews | 23/06/2012 | Απάντηση

  36. θησαυρος .το μπραβο, ειναι λίγο

    Σχόλιο από σοφια | 08/12/2012 | Απάντηση

  37. Καλησπέρα! Σας στέλνουμε τη συλλογή τραγουδιών που δημιουργήσαμε ως «Τέχνη Εν Κινήσει» με αφορμη τη συμπλήρωση 1 χρόνου από την έναρξη της απεργίας των Χαλυβουργών!

    http://techni-en-kinisei.blogspot.gr/p/blog-page.html

    Σχόλιο από Τέχνη Εν Κινήσει | 17/01/2013 | Απάντηση

    • Μπράβο και πάλι μπράβο!

      Σχόλιο από antrikos | 17/01/2013 | Απάντηση

  38. […] ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ […]

    Πίνγκμπακ από Kopanakinews: Όλα τα περιεχόμενα αναλυτικά. – Kopanaki news | 22/10/2017 | Απάντηση


Σχολιάστε