Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Συνεργάτες του κατακτητή;

(η παρακάτω επιστολή απεστάλη στα μέλη του Δικ. Συλλόγου Αλεξ/πολης)

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Προχτές λάβαμε μήνυμα από το Δικ. Σύλλογο στα κινητά μας τηλέφωνα ότι το Ελλ. Δημόσιο αναζητεί δικηγόρους για να το εκπροσωπήσουν. Άραγε δεν του φτάνουν οι δικηγόροι που έχει ή μήπως του στοιχίζουν ακριβά;
Ούτε το ένα ούτε το άλλο (αν και γι’ αυτό θα ήταν μια καλή αρχή κι οι δικηγόροι του Δημοσίου δεν θα πρέπει να κοιμούνται και πολύ ήσυχοι).

Το ελλ. Δημόσιο, λοιπόν, αναζητεί δικηγόρους για να τακτοποιήσει τις καινούργιες βρομοδουλιές του ενάντια στο φτωχό Λαό, να εισπράξει τα χαράτσια, να κυνηγήσει τους μικρεμπόρους που χρωστάνε στην Εφορία (για τους μεγάλους ούτε λόγος, οι τραπεζικές εργασίες π.χ. εξαιρούνται του ΦΠΑ, αλίμονο!), να προχωρήσει σε κατασχέσεις, να εκποιήσει την κατά τόπους περιουσία του άνευ πινακίου φακής.

Ποιοι από σας μπορούν ν’ αναλάβουν αυτό το βάρος; Ποιοι θα γίνουν συνεργάτες του κατακτητή; Αναλογίζεστε άραγε, όσοι από σας το αποφασίσετε, τι μοίρα θα σας επιφυλάξει ο Λαός όταν αποκατασταθεί η εθνική ανεξαρτησία και η συνταγματική τάξη; Αναλογίζεστε ότι καλείστε να λάβετε μέρος στην εσχάτη προδοσία που εκτυλίσσεται αυτή τη μαύρη περίοδο; Έχετε κατανοήσει ότι θα υπέχετε ποινική ευθύνη (με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και όχι με κάποια μελλοντική επαναστατική) σε περίπτωση που ενταχθείτε στο μηχανισμό υλοποίησης του Μνημονίου;

Μη βαυκαλίζεστε ότι θα βοηθήσετε το Κράτος να ορθοποδήσει. Το Κράτος αυτό έχει πλέον και νομικά απολέσει την ανεξαρτησία του και την αυτοτέλειά του, για πρώτη φορά μετά το 1945, το Κράτος αυτός δεν είναι πια ελληνικό, ακόμη κι όσοι πίστευαν ότι το Κράτος ανήκει το Λαό του, τώρα βλέπουν τις μάσκες να πέφτουν. Η μεταπολεμική εξάρτηση της Ελλάδας από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ ήταν οικονομική και πολιτική, όχι όμως νομική. Ήταν θέμα πολιτικής εκτίμησης: Ο τότε αστικός κόσμος της Χώρας δεν θεωρούσε ότι υπήρχε εξάρτηση αλλά ισότιμη συμμαχία σ’ ένα διεθνές μέτωπο κατά του κομμουνισμού. Η Αριστερά απ’ την άλλη πλευρά θεωρούσε ότι συνεχιζόταν η Κατοχή (το ‘χουμε γράψει στο Σύνταγμα με αίμα, Ελευθερία και όχι Κατοχή, έλεγε το τραγούδι). Επρόκειτο για αντίθετες πολιτικές εκτιμήσεις. Τυπικά η Ελλάδα ήταν ανεξάρτητη Χώρα.

Σήμερα με το Μνημόνιο (για την ακρίβεια με τη δανειακή σύμβαση που εγκρίθηκε από το Μνημόνιο) η νομική ανεξαρτησία έχει καταλυθεί. Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί και νομικά (άθρ. 14 §5 δανειακής) από την δημοσίου διεθνούς δικαίου προσωπικότητά της (παραθέτω τη διάταξη που βοά, μελετήστε τη δανειακή και θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πάνω από 20 διατάξεις που καταλύουν την ανεξαρτησία)
Δηλαδή και τυπικά, από άποψη διεθνούς δικαίου, η Ελλάδα είναι πλέον προτεκτοράτο.

Αλλά μήπως και η παρούσα κυβέρνηση είναι νόμιμη;
Η Κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου ανήλθε στην εξουσία με συνταγματικό πραξικόπημα, καθώς δεν τηρήθηκε η διαδικασία του άρθ. 37 §§3,4 Σ. περί αλληλοδιαδόχου χορήγησης διευρευνητικής εντολής στους αρχηγούς των 3 πρώτων κομμάτων (που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να εφαρμοστεί αφού με την §2 ο Παπαντρέου είχε πλειοψηφία και δεν είναι δυνατή η χορήγηση εντολής σε άλλο πρόσωπο πέραν της κοιν. ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπό τον όρο παραίτησης του αρχηγού, άρα η μόνη συνταγματικά επιτρεπτή λύση ήταν οι εκλογές).
Γι’ αυτό κι η Κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου είναι κυβέρνηση παράνομη και όλες οι πράξεις της παράνομες επίσης.

Ποιοι λοιπόν θα είναι οι δικηγόροι που θα συνεργαστούν με την Κυβέρνηση και την επικυρίαρχή της Τρόικα για να επιβάλουν τις φορολογικές πολιτικές του Μνημονίου, φέρνοντας το Λαό σε έσχατη ένδεια; Ποιοι θα είναι οι δικηγόροι που θα εκτελέσουν τις εντολές της πραξικοπηματικής Κυβέρνησης Παπαδήμ(ι)ου; Ελπίζουν άραγε να τη βγάλουν καθαρή και να μη τιμωρηθούν όταν επανέλθει η νομιμότητα; Με τι καρδιά θα γίνουν συνεργάτες του κατακτητή; Είναι τόσο πολύτιμο γι’ αυτούς ένα μεροκάματο (και σιγά μην είναι και κάνα σοβαρό μεροκάματο), πιο πολύτιμο κι απ’ την ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια της Χώρας, από το μέλλον των παιδιών μας που τους επιφυλάσσεται είτε μισθός 300 Ευρώ είτε μετανάστευση; Δεν τους νοιάζει που θα στρέψουν τα βέλη τους ενάντια στο φτωχό Λαό; Δεν θα τη βγάλουν καθαρή, να το ξέρουν. Να το ξέρουν από τώρα και να κανονίσουν την πορεία τους. Σε τέτοια θέματα δεν χωρεί συναδελφική αλληλεγγύη.

Καλούνται όλοι οι δικηγόροι του Δικ. Συλλόγου Αλεξ/πολης να μη δηλώσουν συνεργασία με το Ελλ. Δημόσιο της κατοχικής – υπαλληλικής Κυβέρνησης Παπαδήμου, της επικυρίαρχης Τρόικας και των ντόπιων συνεργατών τους. Καλούνται να μη στιγματίσουν την προσωπικότητα και το μέλλον τους μ’ αυτή την προδοσία. Καλούνται να υπερασπίσουν το φτωχό Λαό από την εγκληματική επίθεση που δέχεται στα δικαιώματα, πρωτίστως στο ανθρώπινο δικαίωμα της εργασίας, και στα εισοδήματά του. Καλούνται να υπερασπίσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις υποδομές από την υποθήκευση και τη δωρεάν διάθεση στους ντόπιους και διεθνείς άρπαγες.

View this document on Scribd
View this document on Scribd

29/01/2012 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

4 Σχόλια »

 1. Αγαπητέ Αντρέα,
  είσαι γενναίος κι εύχομαι να μείνεις σε όλη σου τη ζωή έτσι. Δυστυχώς εγώ ως δημόσιος υπάλληλος σε επιτελικό Υπουργείο -υπάλληλος που κατέλαβε την θέση αυτή μέσα από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, σε προλαβαίνω- δεν έχω καταφέρει να τα βρω με την συνείδησή μου. Ξέρω πως ουσιαστικά υπηρετώ ένα αντισυνταγματικό καθεστώς, όπως κι εσύ το τεκμηριώνεις, αλλά δεν ξέρω πώς να αντιδράσω σε αυτό. Προσπαθώ μέσα από ό,τι καλούμαι να εφαρμοσω, να βγάλω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον έλληνα πολίτη. Μέχρι εκεί φτάνει η δύναμή μου. Σε διαβεβαιώ πως ο φόβος για την συνενοχή είναι το ίδιο μεγάλος με τον φόβο της ανεργίας, ίσως και πιο μεγάλος. Αγαπητέ Ανδρέα, για άλλη μια φορά στην ιστορία αυτού του τόπου η Αριστερά καλείται να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά, προσωπικά το περιμένω ως μόνη λύση. Θα σε παρακαλουθώ μέσω του φίλου μου και συντοπίτη σου, Ανέστη Σουσαμίδη.

  Σχόλιο από Mando | 30/01/2012 | Απάντηση

  • Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν είμαι γενναίος. Οι γενναίοι βγαίνουν σε αντίστοιχες εποχές κι η εποχή μας είναι της σήψης κι όχι της ανάτασης. Ελπίζω ν’ αλλάξουμε την εποχή για να φυτρώσουν παντού γενναίοι.

   Σχόλιο από antrikos | 01/02/2012 | Απάντηση

 2. Eξαιρετικός.

  Παλαιότερα στο phorum.gr έγραφες εξαιρετικά ενδιαφέροντα κείμενα.

  Σχόλιο από Perastikos | 14/02/2012 | Απάντηση

 3. Δεν είμαστε οι άνθρωποι των λόγων. Είμαστε οι άνθρωποι των έργων!
  http://www.youtube.com/watch?v=QYXdSEWTLsw#t=0m13s
  (των δημοσίων έργων μπας και πάρουμε καμιά μιζούλα;)

  Σχόλιο από antrikos | 14/02/2012 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: