Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Τίποτε δεν καταλάβατε σύντροφοι, τίποτε

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την εκτίμηση της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Δυστυχώς η αντίληψη είναι πως και πάλι φταίνε οι άλλοι που δεν κατάλαβαν την ορθή πολιτική του ΚΚΕ. Δυστυχώς αυτή η ΚΕ είτε δεν είναι σε θέση είτε δεν θέλει ν’ αναλύσει το εκλογικό αποτέλεσμα και οδηγεί το ΚΚΕ στην αυτοκτονία. Ούτε μία νύξη ότι μπορεί κι η πολιτική του γραμμή (τακτική) να είναι λάθος.

Κι όμως ο κόσμος του ΚΚΕ το εγκατέλειψε, ελπίζω προσωρινά, ακριβώς για λόγους με τους οποίους αποφεύγει να ασχοληθεί η Κεντρική Επιτροπή. Μια και έχω συμμετάσχει σε παλιότερες εκλογικές προσπάθειες του ΚΚΕ εκτιμώ ότι τα αίτια της ήττας ήταν ακριβώς τα αντίθετα απ’ αυτά που διαλαμβάνει η Κεντρική Επιτροπή. Δυστυχώς ούτε η παραμικρή αυτοκριτική έγινε. Για άλλη μια φορά εξακολουθεί να φταίει ο λαός (!!!) που δεν κατάλαβε το νόημα του προγράμματος κι όχι το πρόγραμμα. Ίχνος αυτοκριτικής για τους ανθρωποδιώχτες που είπαν ότι το ΚΚΕ δεν ανήκει στην Αριστερά, ότι δεν είναι σαν τα μούτρα τους κλπ., φρασεολογία που θυμίζει εκείνο το ρατσιστικό του Καραμανλή «είμαστε το κόμμα των καθαρών Ελλήνων», την καταδίκη του κινήματος των πλατειών, όπου αφέθηκε να ανδρωθεί η ΧΑ χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο με τη δικαιολογία ότι ο αγώνας γίνεται μέσα απ’ τους χώρους δουλειάς. Η βουλησιαρχία σ’ όλο της το μεγαλείο: Επειδή οι αλυσσίδες σπάνε εκεί που δημιουργούνται, καθώς είπε η Ρόζα, θεωρήθηκαν μέρος του κινήματος μόνο οι οργανωμένοι σε σωματεία, για την ακριβεια στα σωματεία που ελέγχει το ΠΑΜΕ. Τους άλλους ούτε θέλουμε να τους δούμε ούτε μας νοιάζει τι θ’ απογίνουν· να πληρώσουν τις επιλογές τους. Τις πλήρωσαν κι αγόρασαν ΧΑ! Ίχνος αυτοκριτικής για την καταδίκη των κινημάτων από τα κάτω, ιδίως του «κινήματος της πατάτας» κι ας την έτρωγε ο λαός με 1 Ευρώ! Την πατάτα του καπιταλισμού πρέπει να την τρως ακριβή μη τυχόν και του δοθεί ανάσα επιβίωσης. Περίμενε τη Λαϊκή Εξουσία για φτηνή πατάτα. Αν ζεις μέχρι τότε. Μέχρι τότε είναι προτιμότερο να πλουτίζουν οι μεσάζοντες κι όχι οι παραγωγοί, τι στο καλό, συγκεντρωποιημένο καπιταλισμό έχουμε θα γυρίσουμε πίσω στους μικροαστούς;

Ο λαός, λοιπόν σύντροφοι, δεν έφυγε επειδή πιέστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, από το Σύστημα, από την μικροαστική του ανυπομονησία κι απ’ ό,τι άλλο φαντάζονται οι κομισάριοι προκειμένου να δικαιολογήσουν την ύποπτη ανεπάρκειά τους. Ο κόσμος έφυγε διότι τον απαξιώσατε, τον θεωρήσατε πρόβατο, ζώο, διότι χάθηκε η διαλεκτική του σχέση με το Κόμμα, διότι αντί να θεωρείται ενεργό υποκείμενο, εθεωρείτο παθητικός δέκτης και υπόχρεος εκτέλεσης των αποφάσεων της ΚΕ, διότι ό,τι δεν είχει προαποφασιστεί από την ΚΕ χαρακτηριζόταν χαφιέδικο και ύποπτο!

Ο λαός έφυγε για να εκφράσει αυτά που σας έλεγε στις κατ’ ιδίαν επαφές του μαζί σας και δεν τον λαμβάνατε υπόψη, όχι μόνο αυτό αλλά τον απαξιώνατε κιόλας με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς. Ούτε στιγμή δεν σας πέρασε απ’ το μυαλό ότι ο λαός έφυγε ακριβώς για να δείξει τη διαφωνία του με την αδιέξοδη πολιτική που του επιβάλλετε με τη Γενική Γραμμή, γιατί αλλιώς δεν τον λαμβάνετε υπόψη. Γι’ αυτό πρέπει να εξετάσετε πολύ σοβαρά την πραγματική αιτία αποδοκιμασίας του ΚΚΕ από τον κόσμο του, από τη σάρκα του, δηλαδή:

1. Τη διαμαρτυρία του στο κούνημα του δάχτυλου και στην αλαζονική πρόσκληση να διορθώσει την ψήφο του. Τη διόρθωσε!
2. Τη διαφωνία του στην θεολογική αντίληψη του μαρξισμού ότι το ΚΚΕ κατέχει τη μόνη αλήθεια κι είναι το μόνο φιλολαϊκό κόμμα.
3. Τη διαφωνία του στην απομονωτική τακτική του ΚΚΕ που δε μιλά με καμιά άλλη αριστερή δύναμη και χτίζει μέτωπα με τον εαυτό του (ΠΑΜΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ) εν είδει πολιτικού αυνανισμού
4. Την αντίθεσή του στις χωριστές συγκεντρώσεις, αντιλαμβανόμενο τον κόσμο που πάει εκεί ως πολιτική πελατεία που δεν πρέπει να μολυνθεί από τις αστικές επιρροές.
5. Την άρνησή του στην καταδίκη οποιασδήποτε κινηματικής εξέλιξης δεν έχει προαποφασιστεί απο την Κεντρική Επιτροπή.
6. Την προεκλογική τακτική του ΚΚΕ που ταυτίστηκε μ’ αυτή της ΝΔ, δηλαδή το ΚΚΕ, αντικειμενικά και ανεξαρτήτως προθέσεων, όπως αρέσκονται να λένε ο Λένιν και η Αλέκα, έπαιξε το παιχνίδι της αστικής τάξης προκειμένου να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές (όχι ότι έπαθε και κάνα κακό  ο ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε σ’ αυτό το ποσοστό ως αξιωματική αντιπολίτευση· αυτό είναι άλλο θέμα). Δυστυχώς ΝΔ & ΚΚΕ είχαν ακριβώς την ίδια βασική συνθηματολογία, ασχέτως της όπισθεν ανάλυσης και εκπόρευσής της. Και οι δυο είχαν ως κεντρικό σύνθημα «Μην εμπιστεύεσαι το ΣΥΡΙΖΑ» και οι δυο είχαν ως κεντρική ανάλυση ότι δεν είναι δυνατή η καταγγελία του Μνημονίου και η παραμονή στο Ευρώ. Τι θείο δώρο στην αστική τάξη ήταν αυτό! Κι ερχόταν η Αλέκα να διαβεβαιώσει ότι η αστική τάξη δεν μπορεί να το βάλει το ΚΚΕ στο χέρι. Δηλαδή τι πρόκειται να συμβεί αν το βάλει στο χέρι;
7. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ την αποδοκιμασία του στην άρνηση σύμπραξης σε αριστερή (ή ακόμη και αντιμνημονιακή, δηλαδή ξεκάθαρα αστική) κυβέρνηση με το πρόσχημα της άρνησης διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος της αστικής τάξης τη στιγμή που ο λαός πεθαίνει. Ο λαός πεθαίνει και καταστρέφεται, οι μισθοί του μειώνονται λόγω μετενέργειας κλπ. κι ενώ το ΚΚΕ θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη και να στηρίξει (όχι αναγκαστικά με υπουργούς) μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα λάμβανε άμεσα φιλολαϊκά μέτρα, όπως καταγγελία του Μνημονίου, επαναφορά εργασιακών σχέσεων, κατάργηση χαρατσιών, άμεση αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας και ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να λειτουργήσει ξανά η πόλωση σε βάρος του, δεν το έκανε. Ναι, θα συνεχίζαμε να είμαστε στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, κάποιος θα πήγαινε στη Σύνοδο Κορυφής κλπ., καπιταλισμό θα είχαμε, αλλά τουλάχιστον θα σταματούσαν ή θα ελαττώνονταν, έστω, οι αυτοκτονίες (κι ένας επιπλέον ζωντανός κέρδος είναι, πρόκειται για ανθρώπινες ζωές). Αν μια τέτοια κυβέρνηση δεν λάμβανε ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής, τότε το ΚΚΕ θα κατέβαινε στο λαό με σημαία την ανατροπή του Μνημονίου κλπ. και θα ζητούσε λαϊκή στήριξη για να περάσει τα μέτρα που πρότεινε και απορρίφθηκαν από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και πράγματι το ΚΚΕ θα ήταν το μοναδικό εχέγγυο ότι η επόμενη αριστερή κυβέρνηση δεν θα λοξοδρομούσε προς τα δεξιά και θα σταματούσε η καταστροφή του λαού και το ξεπούλημα του πλούτου και των υποδομών της Χώρας.

Αντ’ αυτού το ΚΚΕ αρνήθηκε ν’ αναλάβει την πολιτική ευθύνη της σωτηρίας του λαού, να δώσει στο λαό το αποκούμπι και το θάρρος που χρειάζεται και προτίμησε να κλειστεί στο καβούκι του, προτίμησε να κόψει τις φλέβες του και τώρα πρέπει να το βοηθήσουμε να διασωθεί από την αυτοκτονική του συμπεριφορά.

Καταλάβετέ το επιτέλους σύντροφοι. Ο κόσμος σας δεν έφυγε επειδή πιέστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ήταν ανυπόμονος κλπ. Έφυγε για να δείξει ότι η πολιτική σας είναι αδιέξοδη και αυτοκτονική. Έφυγε για να σας στείλει το μήνυμα που εξακολουθείτε να μη το παίρνετε.
Τα παραπάνω που γράφω τα λέγαμε όλοι κι όταν λέω όλοι εννοώ ΟΛΟΙ οι συνεργαζόμενοι αλλά δε μας άκουγαν. Πριν από κάθε εκλογές το ΚΚΕ έλεγε «ψηφίστε μας κι ας μη συμφωνείτε σ’ όλα». Μετά τις εκλογές εξομοίωνε την ψήφο των ακραιφνών οπαδών του με την ψήφο των απλών ψηφοφόρων και θεωρούσε ότι οι πολιτικές του επιλογές επιδοκιμάζονταν κατά 100%, αφού τελικά η ψήφος και του συνεργαζόμενου και του οπαδού είχαν ακριβώς το ίδιο χρώμα κατά την εξαγωγή από την κάλπη. Αυτή η πολιτική μεγαλομανία κορυφώθηκε στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές κατά τις οποίες το κκε θεώρησε όλες τις ψήφους στις «Λαϊκές Συσπειρώσεις» ως κομματικές ψήφους απολύτου έγκρισης των πολιτικών του επιλογών και αμέσως τις διέλυσε για να φτιάξει τις «Λαϊκές Επιτροπές» με άτομα που θεωρούσε πιο φιλικά. Το αποκορύφωμα του οπορτουνισμού: Μπες στο ψηφοδέλτιο για να φέρεις ψηφαλάκια και  μετά αντίο!
Ήταν φυσικό επόμενο αυτή την αναντιστοιχία (όρα οπορτουνισμός) στη πολιτική του πρακτική να την πληρώσει το ΚΚΕ, πολύ περισσότερο που με την άρνησή του δεν απέτρεψε την περαιτέρω καταστροφή του λαού με αύξηση των αυτοκτονιών με ενεργοποίηση της άρσης της μετενέργειας κλπ.

Σύντροφοι, χωνέψτε το. Η πολιτική τακτική σας είναι λαθος. Δε φταίει ο λαός που δεν σας κατάλαβε. Φταίτε εσείς που αρνηθηκατε να συμβάλετε στη διάσωσή του από την καταστροφή ενώ είχατε αυτή τη δυνατότητα. Και μη πείτε ότι ο λαός είναι υπεύθυνος για τη σωτηρία του και δεν χρειάζεται προστάτες, γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Και τώρα ο λαός θα περάσει μαύρο καλοκαίρι με το Σαμαρά, αφού χάθηκε εκείνος ο παλιός ηρωισμός του και πιάνει η αστική τρομοκρατία, αλλά μη στεναχωριέστε. Έχουμε ακόμη χρόνο….

Ο χρόνος είναι σύμμαχος και του ΚΚΕ που έχει την ευκαιρία να ανασυνταχτεί μετά απ’ αυτή την πρωτοφανή ήττα και τελικά της δημιουργίας αριστερής κυβέρνησης που πια θα έχει ευρύτατατη λαϊκή στήριξη κι όχι το πενιχρό 30% με το οποίο θα κυβερνήσει ο Σαμαράς.
Για να ξανασηκωθείτε όμως (και όλοι αυτοί που μαζί σας πόνεσαν με την ήττα, και αναγκάστηκαν να μη το ψηφίσουν διότι όσο το ψήφιζαν δεν τους άκουγε) πρέπει να μιλήσετε ξανά με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ν’ απορρίψετε τις καινοφανείς αντιμαρξιστικές θεωρίες ότι το ΚΚΕ δεν ανήκει στην Αριστερά (!!!!) να δείξετε εμπιστοσύνη στα κινήματα που γεννιούνται από τα κάτω και να διασώσετε το λαό από την καταστροφή, συμπράττοντας:
1. _ Σ τ η _ δ η μ ι ο υ ρ γ ί α _ ε υ ρ ύ τ α τ ο υ _ Α ν τ ι φ α σ ι σ τ ι κ ο ύ _ Μ ε τ ώ π ο υ
2. _ Σ τ η _ δ η μ ι ο υ ρ γ ί α _ Δ ι κ τ ύ ω ν _ Α λ λ η λ ε γ γ ύ η ς .
Αυτό σημαίνει ότι στο Μέτωπο και τα Δίκτυα θα μπουν άτομα κι από άλλους πολιτικούς χώρους με τους οποίους θα αναγκαστείτε να συνπυπάρξετε, για να διασώσετε τελικά από την καταστροφή και το ιστορικό ΚΚΕ με τις τόσες θυσίες και το λαό που συνεχίζει να οδεύει προς την καταστροφή. Ειδικά το φασιστικό φαινόμενο πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί άμεσα και δυναμικά κι ενώ το ΚΚΕ είναι συνεπής αντιφασιστική δύναμη, μόνο του δεν μπορεί και δεν είναι και σκόπιμο να το κάνει, λόγω της κακής γνώμης που έχει ο κόσμος για τα «καπελώματα».

19/06/2012 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

8 Σχόλια »

 1. Καταρχήν το ύφος σου είναι 15 καρδιναλίων. Εμένα μου φαίνεται ότι ουδέποτε είχες ιδεολογική σχέση με το ΚΚΕ.
  Μια ερώτηση μόνο: γιατί εκτός από το ΚΚΕ συρρικνώθηκε κι η Ανταρσύα, οι Οικολόγοι, μ-λ κλπ; μήπως ούτε κι αυτοί κατάλαβαν τίποτα; μήπως κι αυτοί πρέπει ν’ αλλάξουν πορεία;
  Γιατί δαγκώνεις το δάχτυλο που δείχνει τον ήλιο;

  Σχόλιο από Πάνος | 24/06/2012 | Απάντηση

  • Εννοείται ότι δεν κατάλαβαν τίποτε κι αυτοί, πλην όμως είναι αμελητέοι. Οι οικολόγοι δεν μ’ ενδιαφέρει αν αλλάξουν πορεία, πρόκειται για αστικό προοδευτικό κόμμα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που μ’ ενδιαφέρει ως δύναμη, διότι έχω πολλά κοινά σημεία συμφωνίας, πλήρωσε τον αντίστοιχο με το κκε σεχταρισμό της, που δεν κατάλαβε ότι το «αντικαπιταλιστικό μέτωπο» που προτείνει είναι πολύ πιο μπροστά από τη θέληση του λαού, ενός λαού που καλώς ή κακώς (κακώς κατά τη γνώμη μου) δεν θέλει αυτή τη στιγμή να ρίξει τον καπιταλισμό αλλά μόνο τα Μνημόνια. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως και το ΚΚΕ δεν έχουν κατανοήσει ότι η πραγματική ανατροπή του Μνημονίου σημαίνει και ρήξη με τον καπιταλισμό ενώ ταυτόχρονα ικανοποιεί τους πόθους του λαού.

   Σχόλιο από antrikos | 24/06/2012 | Απάντηση

 2. Ο συντάκτης του παραπάνω μπορεί να έχει πολλά δίκια (θεωρώ όμως αντιπαραγωγική τη διαδικασία σχολιασμού τους. Όποιος θέλει συζήτηση με το ΚΚΕ, ας βρει τις οργανωμένες του δυνάμεις και ας ανοίξει με αυτούς συζήτηση).
  Ωστόσο ο πυρήνας της όλης συλλογιστικής είναι σάπιος.
  Ξεκινώντας από το
  ΝΔ & ΚΚΕ είχαν ακριβώς την ίδια βασική συνθηματολογία, […] “Μην εμπιστεύεσαι το ΣΥΡΙΖΑ” και [..] κεντρική ανάλυση ότι δεν είναι δυνατή η καταγγελία του Μνημονίου και η παραμονή στο Ευρώ.

  καταλήγεις στο παλιό, γνώριμο σκοπό, οτι το ΚΚΕ μαζί με τη δεξιά προσπαθούν να εμποδίσουν τις προοδευτικές δυνάμεις (διμέτωπος… τι μού θυμίζει…) να σώσουν το λαό και τον τόπο.

  …Ίσως ήταν και η συνθηματολογία του μουφτή, των μασόνων και του Σόρος αυτή. Το πραγματικό ερώτημα όμως αφορά στην πολιτική νοημοσύνη του συντάκτη, που προφανώς πιστεύει οτι όχι, δεν είχαν βρει όλοι αυτή τη λούμπα στα φληναφήματα της κουμουνδούρου αλλά οτι ναι, θα ήταν δυνατή η καταγγελία του Μνημονίου και η παραμονή στο Ευρώ (η οποία επιπλέον είναι «εθνικώς αναγκαία», κατά πώς λένε και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ώς και οι φασίστες!)
  Λοιπόν: η τωρινή συμμαχική κυβέρνησις πάει για (ελάχιστα) λιγότερα απ’ο,τι ο Συριζα: θα ζητήσει λέει επιμήκυνση, όχι άλλες μειώσεις μισθών, όχι άλλους φόρους στο λαό και τέτοια.
  Σας καλώ να σκεφτείτε επί της απαντήσεως που θα λάβει.

  Το δεύτερο πόρισμα του σημειώματος είναι οτι φταίνε οι κομμουνιστές που ο Τσίπρας δεν είναι κυβέρνηση. Ακόμα και η αφελής αριθμητική τον διαψεύδει (132 θα ήσαν τα κουκία με 0% κομμουνισμό – εκτός οτι επέτρεψε το ΚΚΕ το σχηματισμό κυβέρνησης μαζί με τον Κουβέλη…)

  Με όλα αυτά ο υποστηρικτής τέτοιων ανοησιών δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να απαξιώνει κάθε κριτική, ακόμα και τη χρειαζούμενη, στο ΚΚΕ. Υπό αυτήν την έννοια δικαιώνεται – αναμένοντας κατά τα άλλα πώς και ο ίδιος μια μέρα προσεχώς θα συμμετἀσχει σε μια μεγαλειώδη κυβερνητική προσπάθεια με τον ευγενικό στόχο, ν’αλλάξουν τα πάντα, για να παραμείνουν όλα ίδια. Καλή επιτυχία, οι «Λακεδαιμόνιοι» δε θα πάρουμε: έχουμε άλλο στόχο για τον οποίον κρινόμαστε.

  Σχόλιο από Μαύρο πρόβατο | 24/06/2012 | Απάντηση

 3. Το αξιοπερίεργο είναι οτι ο υποστηρικτής αυτών των ανοησιών ήταν δυό φορές συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, σε διάστημα ~6 ετών, προφανώς με την έγκριση της «στενόμυαλης» ηγεσίας του, η με την πρωτοβουλία των τοπικών καθοδηγητικών οργάνων, που, υποτίθεται, ενεργούν σε απόλυτο συντονισμό και ευθυγράμμιση με την ενιαία πολιτική γραμμή του κόμματος – το επαναστατικό κόμμα της ΕΤ δεν είναι …ΣΥΡΙΖΑ!
  Δεν τον είχαν πάρει χαμπάρι;
  Δεν υπάρχουν ανεξάρτητες από το ΚΚΕ φωνές, που να είναι ταυτόχρονα ανεξάρτητες και από την κυρίαρχη ιδεολογία και την υπαγορευόμενη από αυτήν χυδαία πολιτική αντίληψη, όπως αναπαράγεται ΚΑΙ σε αυτό το κείμενο;
  Αν δεν υπάρχουν, τότε είναι φανερό πως ο γιαλός είναι στραβός και θα αρμενίζουμε για καιρό μόνοι μας, με τα δικά μας σωστά και λάθη, μέχρι να σιάξει.
  Αν, όπως εγώ πιστεύω, υπάρχουν άξιοι αγωνιστές, που αξίζουν την τιμή της συνεργασίας με το ΚΚΕ, τότε μάλλον δεν έχουμε σωστές κατευθύνσεις για να τους βρούμε, και μένουμε ακόμη δέσμιοι νοοτροπιών, που υποτίθεται πολεμάμε.
  Περαστικά μας.
  Επί της ουσίας, με κάλυψαν τα δύο πρώτα σχόλια. Ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιες αιχμές, που θα μπορούσαν να συζητηθούν, το γενικό πνεύμα του, ο κονφορμισμός και η εξοργιστική του ρηχότητα απαξιώνει και την οποιαδήποτε μακροθυμία θα μπορούσε κανείς να δείξει.
  Μια από ίδια – Μηδέν εις το πηλίκον.

  Σχόλιο από Ηλίας από τον Μελιγαλά | 24/06/2012 | Απάντηση

 4. Νομίζω ότι το κείμενο -πέρα από τον οργισμένο και αγανακτισμένο του τόνο- εκφράζει την κριτική προς το ΚΚΕ και τις σκέψεις ένος μεγάλου μέρος των αριστερών ανθρώπων αυτής της χώρας. Ελπίζω να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος και μια αυτοκριτική σύντομα μέσα στο ιστορικό αυτό κόμμα. Ο ανθρώπινος πόνος είναι πολύ μεγάλος πια για να τον κοιτάμε από μακριά.

  Σχόλιο από Λεωνίδας | 24/06/2012 | Απάντηση

 5. Κατ’ αρχάς μην με σβήνεις…! Ξεχάσατε ή δεν πληροφορηθήκατε για τις επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφουν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ με μειώσεις μισθών ( ΝΕΟΓΑΛ στη Δράμα χωρίς καμιά αντίδραση, έτσι διαπαιδαγωγούν τους εργαζόμενους;, στην Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων, στο εργοστάσιο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, στα εργοδοτικά σωματεία που προσπαθούν να στήσουν όπως στο δήμο Ικαρίας αλλά δεν τους βγήκε, οι συνεργασίες τους ακόμα και με το ΛΑΟΣ για να αρπάξουν τους δήμους από τους Κομμουνιστές και τι να πρωτοθυμηθούμε, την <επαναστατική γυμναστική ≫ που κατηγορούσαν την ΠΕΜΕΝ, είναι αριστερή συμπεριφορά αυτή και φερέγγυες δυνάμεις για να εμπιστευτούμε; Τι άλλο δηλαδή θέλετε να δείτε για να καταλάβετε ότι ο οπορτουνισμός φουντώνει σε περιόδους κρίσης και κατά συνέπεια ξεγυμνώνεται μπροστά στα μάτια μας;;;
  Είναι δυνατόν να είστε τόσο αφελείς που να πιστεύετε ότι η ανατροπή και η πραγματικά αριστερή στροφή της χώρας θα έρθει μόνο με το εκλογικό σώμα.., χωρίς ένα στιβαρό καλά οργανωμένο στα συνδικάτα του λαϊκό εργατικό κίνημα που να μπορεί να αρπάξει τα μέσα παραγωγής από τους καπιταλιστές αλλά και να τα κρατήσει για την ανάπτυξη προς όφελος του λαού και των εργαζομένων. Αν το πιστεύετε, τότε τα ξενύχτια, οι μούτζες, τα γιαούρτια και τ’ αυγά πήγαν χαμένα. ΠΟΛΥ ΦΑΣΑΡΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ είναι δυνατόν να εμπιστεύεστε έναν φιλόδοξο καριερίστα της πολιτικής το μέλλον των παιδιών σας που τρώει πόρτα από τον Ολάντ που θαύμαζε και μετά τον χαρακτηρίζει Ολαντρέου, αυτούς που άμα ρίξετε μία ματιά στα πεπραγμένα τους μέσα στο κίνημα στις δημοτικές εκλογές και στα σωματεία δεν θα θέλετε να τους βλέπετε και να τους ακούτε. Όταν ψήφιζαν την συνθήκη του Μάαστριχτ δεν ήξεραν ότι θα ακολουθούσε αυτή η καταστροφή;;; Το ΚΚΕ γιατί το ήξερε.. σας το έλεγε και κλείνατε τα’ αυτιά σας και ακόμα κλειστά είναι και δεν φτάνει αυτό αλλά το κατηγορείτε ότι δεν θέλει να συνεργαστεί. Και μεις ρωτάμε με τι να συνεργαστούμε‼! με τις επιθυμίες του κεφαλαίου;;; Ε τότε δεν είμαστε ΚΚΕ αλλά μια ακόμα αριστερή μαϊμού όπως ο σύριζα. Μέλλον μαϊμού θέλετε για τα παιδιά σας; Έχουν σαν καλό παράδειγμα το μοντέλο Ομπάμα διά στόματος Τσίπρα‼! με τα 45 εκ. ανασφάλιστους εκτός των άλλων‼! Το ΚΚΕ αποτελείται από πρωτοπόρους ιδεολόγους εργαζόμενους και όποια λάθη κατά τη γνώμη σας ή κατά τη γνώμη μας μπορεί να κάνει, δεν δικαιολογεί καμία στροφή προς τους οπορτουνιστές που συνεχώς ροκανίζουν κάθε ριζοσπαστική ιδέα ή κίνηση, μέσα σ’ αυτό τον κόσμο ζούμε και τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλα τα παραπάνω και καλό είναι να τοποθετηθείτε και να τα λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι πραγματικοί αριστεροί θα συναντηθούμε γρήγορα γιατί αυτό επιβάλλουν οι καιροί και θα απομονώσουμε τους οπορτουνιστές που διαδίδουν την ενσωμάτωση στο σύστημα και χαμηλώνουν τον πήχη των αναγκών μας. Όσο γι’ αυτούς που υποφέρουν ας προβληματιστούν κι αυτοί σαν άμεσα ενδιαφερόμενοι όπως έλεγε και ο Λένιν, (κάθε λαός σε τελευταία ανάλυση είναι άξιος της μοίρας του) εμείς δεν είμαστε προστάτες αλλά ο νους και η σπονδυλική στήλη του κινήματος όπως είναι ο ρόλος ενός επαναστατικού Κόμματος μέσα στην ιστορία και σήμερα και για πάντα. Δεν θα αλλάξουμε το στρατηγικό μας στόχο επειδή σήμερα επέλεξαν να ψηφίσουν όπως ο πνιγμένος που πιάνεται από τα μαλλιά του, αυτοί οι ίδιοι όταν βάλεις πλάτη να τους σώσεις, θα σου γυρίσουν τη πλάτη τους και θα πάνε μ’ αυτούς που θα τους πετάξουν ψίχουλα. Αντί να κάνετε τόσο πρόχειρη κριτική στο ΚΚΕ ασχοληθείτε και λίγο με το καθημερινό κίνημα για να αποκτήσετε ιδίαν πείρα για τους οπορτουνιστές δήθεν αριστερούς και την ψυχολογία του κόσμου όταν πιέζεται και εκβιάζεται.

  Σχόλιο από Anastasia | 24/06/2012 | Απάντηση

 6. Η ρηχότητα του κειμένου σπάει κόκκαλα. Ειλικρινά είναι να απορεί κανείς πώς βρέθηκαν άνθρωποι καλοπροαίρετοι στο ΚΚΕ που σας εμπιστεύτηκαν και σας πρότειναν συνεργασία. Ευτυχώς, έστω κι έτσι, είμαι βέβαιος ότι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.
  Για το από δω και πέρα:
  Το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πέρα για πέρα σαφές, παρά τις φαινομενικές παλινωδίες στην πολιτική του γραμμή: πάση θυσία εντός ΕΕ, εντός ευρώ, εντός ΝΑΤΟ, με αναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων του μνημονίου, με αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του λαού στην αστυνομία (δηλώσεις Τσίπρα), με υγιή επιχειρηματικότητα, με εφοπλιστές-ευεργέτες, με αποπληρωμή των δανείων αλλά με κάπως καλύτερους όρους, με υπογραφή ατομικών συμβάσεων στους χώρους δουλειάς ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με άπειρες σάλτσες και όρκους πίστης στην έννοια της αριστεράς. Τους ψηφίσατε (αποδυναμώνοντας μάλιστα το ΚΚΕ). Δικαίωμά σας. Αλλά δεν σας φταίει κανένα ΚΚΕ. Επομένως οι κραυγές που βγάζετε για να δικαιολογηθείτε είναι μάλλον περιττές. Η δε έκκληση για δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου, όταν και με τη δική σας στάση οι κομμουνιστές στην Ελλάδα έχουν πλέον μικρότερη εκλογική δύναμη από τους χιτλερικούς, μου προκαλεί θλίψη.

  Σχόλιο από Spiritus | 25/06/2012 | Απάντηση

  • Μου πρότειναν συνεργασία επειδή προφανώς η κεντρική αντίληψη ήταν «ψηφίστε μας κι ας μη συμφωνείτε σ’ όλα». Φαίνεται όμως ότι έχει αλλάξει η γραμμή και το κκε συνεργάζεται μόνο με όσους συμφωνούν σε όλα μαζί του και κυρίως μ’ αυτούς που δεν κάνουν δημόσια κριτική.
   Ας το πάρουν απόφαση οι σύντροφοι, όποιος δημόσια δρα, δημόσια κρίνεται.

   Σχόλιο από antrikos | 25/06/2012 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: