Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Oι εγκληματίες στις ΗΠΑ είναι θρήσκοι. Στην Ελλάδα;

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά θρησκευτικής κατάστασης των κρατουμένων στις ΗΠΑ που συμμετείχαν σε έρευνα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας φυλακών.
Το δείγμα είναι τεράστιο, 74.731 άτομα, και γι’ αυτό πρέπει να θεωρηθεί απολύτως ακριβές ως προς τα αποτελέσματα, δηλαδή χωρίς περιθώρια λάθους.

Παραθέτω αυτή τη στατιστική για να διαπιστώσετε ότι είναι απολύτως αβάσιμος ο ισχυρισμός που κατά κόρον προβάλλουν οι παπάδες πασών των θρησκειών ότι αν είσαι άθεος είσαι και ανήθικος διότι δεν έχεις τους ηθικούς φραγμούς που θέτει η θρησκεία και δεν φοβάσαι τη «θεία τιμωρία» με συνέπεια η αθεΐα να οδηγεί σε εκφυλισμό της κοινωνίας. Αντιθέτως προς τους ισχυρισμούς των παπάδων, αυτός που πιστεύει στην ύπαρξη θεού είναι αυτός που οδηγείται σε εγκλήματα όχι βέβαια επειδή είναι πιστός, όπως θέλουν να το προβάλλουν οι άθεοι αστοί διανοούμενοι (σαφώς προοδευτικότεροι σε σχέση με το θρησκευτικό κατεστημένο), αλλά λόγω του υποβαθμισμένου κοινωνικού – οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο ο πιστός ζει και το οποίο (στατιστικά) τον αναγκάζει να εγκληματήσει. Άλλωστε δεν εγκληματούν όλοι οι πιστοί μια και δε ζουν όλοι σε υποβαθμισμένο περιβάλλον ούτε όλοι οι πιστοί που ζουν σε υποβαθμισμένο περιβάλλον εγκληματούν. Απλώς το ποσοστό τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο. Η θρησκεία, ως η κόκκινη κλωστή της μεταφυσικής ιδεολογίας της εκμεταλλευτικής κοινωνίας φροντίζει να κρατά τους πιστούς της στη μεταφυσική αντίληψη του κόσμου, δηλαδή τους οδηγεί να σκέφτονται αναιτιωδώς, επομένως και αντικοινωνικά (φυσικά δεν το επιτυγχάνει σε όλους τους πιστούς της), γι’ αυτό έχουμε και το φαινόμενο οι πιστοί να είναι επιρρεπείς στο έγκλημα ενώ οι άθεοι όχι. Δεν είναι η θρησκεία η αιτία των εγκλημάτων τους. Η θρησκεία είναι ο καταλύτης της υποβάθμισης του νοητικού επιπέδου του ανθρώπου που στηρίζει την ανέχεια και γι’ αυτό τον οδηγεί στις κοινές κολάσιμες πράξεις.

Απ’ την άλλη ο άθεος, επειδή οδηγήθηκε στην αθεΐα συνειδητά και κυρίως κόντρα στο ρεύμα, έχει εκτιμήσει την ανθρώπινη αξία και γι’ αυτό το λόγο τη σέβεται.
Όπως βλέπετε, ενώ στις ΗΠΑ το ποσοστό των άθεων εκτιμάται σε 9% (κατ’άλλες εκτιμήσεις στο 16%), το ποσοστό των εγκλείστων άθεων είναι μόλις 0,21%. Όποιο κι αν είναι το ποσοστό άθεων στις ΗΠΑ, δηλ. είτε 9% είτε 16% δεν έχει καμία σχέση με το 0,21% των άθεων αμερικάνων κρατουμένων, πολύ δε περισσότερο που από τη στατιστική προκύπτει ότι στο ποσοστό των άθεων κρατουμένων περιλαμβάνονται κι αγνωστικιστές κλπ., όσοι δηλαδή δεν πιστεύουν σε προσωπικό θεό, τουτέστιν ο σκληρός πυρήνας των άθεων που βρίσκονται στις φυλακές των ΗΠΑ είναι ακόμη μικρότερος από το 0,21%. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το ποσοστό των Ρ/Καθολικών κρατουμένων που ενώ αποτελούν το 23,9% του πληθυσμού (των ΗΠΑ), αποτελούν το 39,164% των εγκλείστων. Εδώ οι Ορθόδοξοι τα πάνε λίγο πιο καλά από τους Ρ/Κ, αφού έχουν το 0,6% στην κοινωνία και το 0,5% στις φυλακές, βέβαια πολύ χειρότερα από τους προτεστάντες, σαφέστατα δε σε καμία περίπτωση δεν μπορούν όλοι τους να συγκριθούν με το ποσοστό των άθεων.

Επίσης πρέπει να ληφθεί (κατά τη γνώμη μου) υπόψη και το γεγονός ότι τα ανώτερα οικονομικά στρώματα των ΗΠΑ είναι προτεστάντες και γι’ αυτό έχουν ατιμώρητη εγκληματικότητα, αφού ως γνωστόν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που αποφασίζει η ελίτ των ΗΠΑ, που τυχαίνει να είναι προτεσταντική, (Ιρακ – Αφγανιστάν -αναφέρομαι στα τρέχοντα-) δεν τιμωρούνται, όπως δεν τιμωρούνται και τα οικονομικά τους εγκλήματα καθώς και η καταλήστευση της ανθρωπότητας.

Μπορείτε να κατεβάσετε και μια στατιστική για την αντίστοιχη κατάσταση των κρατουμένων σε Αγγλία & Ουαλία που τα ποσοστό παρουσιάζονται διαφορετικά σε σχέση με τις ΗΠΑ και καταλήγει σε ενδιαφέρονται συμπεράσματα

07/11/2009 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

4 Σχόλια »

  1. […] Αντρίκος, που λέτε, έχει ένα ενδιαφέρον άρθρο για τη σχέση […]

    Πίνγκμπακ από διαμάντια από την μπλογκόσφαιρα… « Gatouleas | 07/11/2009 | Απάντηση

  2. Έχω δει και αλλού παρόμοια στοιχεία και νομίζω ότι είναι σωστά.

    Σχόλιο από Greek Rider | 08/11/2009 | Απάντηση

  3. Τώρα που το σκέφτομαι, το υψηλό ποσοστό Ρ/Καθολικών κρατουμένων πρέπει να οφείλεται στο γεγονός ότι οι οικονομικοί πρόσφυγες των ΗΠΑ προέρχονται από τη Λατινική Αμερική, ζώντας δε στην ανέχεια, σημαντικό τμήμα τους στρέφεται προς το κοινό έγκλημα.

    Σχόλιο από antrikos | 09/11/2009 | Απάντηση

  4. Οι στατιστικές μελέτες αυτού του είδους (των μεγάλων δειγμάτων με μικρό στατιστικό σφάλμα) αποδεικνύουν περίτρανα του λόγου το αληθές:

    «Η ηθική δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τη θρησκεία.»

    Οι πρόγονοί μας Έλληνες το γνώριζαν καλά: ο Δίας έδωσε στον άνθρωπο, μόνο σ’αυτόν, την «αιδώ τε και δίκην», ώστε κάθε άνθρωπος να έχει έμφυτο τον ηθικό νόμο, «μόνος δίκην και θεούς νομίζει» (Πλάτωνος, Μενέξενος, VII, E).

    Έτσι, η αθεϊα αποδεικνύεται ευεργετικότερη για την ανθρώπινη κοινωνία, αφού προάγει την κριτική σκέψη και εγκαθιδρύει την ορθή λογική. Δεν είναι τυχαίο ότι κοινωνίες μη θεοκρατικές, όπως της Σουηδίας και της Ιαπωνίας, είναι περισσότερο ανεπτυγμένες απ’ ό,τι οι αντίστοιχες θεοκρατικές.

    Φυσικά, πίσω από την θρησκεία κρύβεται πάντα το αδηφάγο τέρας της παπαδοκρατίας που με κόπους αιώνων και ποτάμια αίματος απίστων εδραίωσε την εξουσία του στον κόσμο. Πώς, τόσο εύκολα να καταθέσει τα όπλα;

    Σχόλιο από Κρανιδιώτης Νάσος | 09/10/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε