Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Κατατέθηκε προσφυγή κατά του Κτηματολογίου

Κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αλεξ/πολης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Οργανισμού Κτηματολογίου και της Ανώνυμης Εταιρείας «Κτηματολόγιο Α.Ε.«. Τη διαδικασία αυτή κινούμε 35 άτομα, που έχουμε «εγγραπτέα δικαιώματα», κατά βάση κατοικίες, στην περιοχή της Αλεξ/πολης, ζητώντας να υποχρεωθεί η «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και ο «Ο.Κ.Χ.Ε» να παραλάβουν τις δηλώσεις μας χωρίς την καταβολή του ποσού των 35 (+20) Ευρώ. Δικάσιμος ορίστηκε η 30-7-08.

Από την αρχή καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε οι αιτούντες να είμαστε πολλοί όχι μόνο για να επιμεριστούν τα έξοδα αλλά και για να δημιουργηθεί αξιόλογη κοινωνική πίεση, ώστε να καταστεί αντιληπτό από ευρύτερα κοινωνικά στρώματα το μέγεθος της ληστείας που διεξάγεται εις βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι κατά κανόνα ανήκουμε στα φτωχά και μεσαία κοινωνικά στρώματα και η συνήθης ιδιοκτησία μας είναι αυτό το ίδιο σπίτι που μένουμε.

Δυστυχώς η μέχρι σήμερα πρακτική έδειξε ότι μεγάλο τμήμα του λαού οδηγήθηκε άκριτα και ομαδόν στην υποβολή των δηλώσεων, χωρίς καν ν’ αμφισβητήσει το δικαίωμα του Χρηματολογίου να τον χαρατσώσει. Σκέψεις διάφορες περνάνε από το μυαλό για την τόση σπουδή. Είναι κατάντια να διαμαρτύρονται οι δικαιούχοι για τη ζέστη, την ταλαιπωρία μέχρι να πληρώσουν, και την ανοργανωσιά του Χρηματολογίου. Είναι σα να διαμαρτύρεται ο κρατούμενος γιατί ο βασανιστής του δεν έχει ευχάριστο περιβάλλον στο κελλί, γιατί δεν το αερίζει σωστά κλπ. αλλά να μη σκέφτεται να διαμαρτυρηθεί για το βασανισμό, τον οποίο και δέχεται αδιαμαρτύρητα.

Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στην πρωτοφανή αυτή ληστεία του ελληνικού λαού, τρίτη ληστεία που επιβάλλεται μεταπολεμικά μετά την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων μέσω της άτοκης κατάθεσης των αποθεματικών από το 1950 και την αφαίμαξη του χρηματιστηρίου. Και παρά την άδικη καταλήστευση του ελληνικού Λαού, το έργο εξακολουθεί να χρηματοδοτείται, όπως διαφημίζεται στο ραδιόφωνο, από την ΕΕ. Εισπράττουν, δηλαδή από δυο μπάντες!

Για να διευκολυνθούν τα πράγματα, αποφάσισα να δημοσιεύσω και το περιεχόμενο της αγωγής – αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, χωρίς τα προσωπικά στοιχεία των διαδίκων, και να την υπαγάγω στην άδεια GNU, με τον ρητό επιπλέον όρο να διατίθεται ελεύθερα και ύστερα από περαιτέρω επεξεργασία από τρίτα πρόσωπα. Έτσι θα είναι δυνατό οι δικαιούχοι να απαιτήσουν από τους δικηγόρους τους την κατάθεση δικογράφου χωρίς υπέρμετρη επιβάρυνσή τους, αφού η νομική βάση υπάρχει ήδη.

Καλούνται όλοι οι θιγόμενοι να διαδώσουν την ανάγκη προσφυγής κατά του Εθνικού Κτηματολογίου, ιδιαίτερα στους φίλους και γνωστούς που μένουν σε άλλες πόλεις, ώστε να λάβει κοινωνική διάσταση η αντίθεση του Λαού στη μεγάλη αυτή ληστεία.

Πατώντας εδώ έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε το υπόδειγμα του δικογράφου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για τη στήριξη της βάσης κύριας αγωγής, μια και η διαδικασία που ξεκίνησε τώρα είναι αυτή των ασφαλιστικών μέτρων, που χαρακτηριστικό της είναι η προσωρινότητα. Η άσκηση αγωγής σε εύθετο χρόνο είναι κι αυτή επιβεβλημένη, αφού έπεται και το 1 επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

26/06/2008 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως! | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Σχόλια »

  1. […] προσπάθεια αυτή και πως ξεκίνησε, μπορείτε να δείτε σε αυτό το […]

    Πίνγκμπακ από Κατατέθηκε προσφυγή κατά του Κτηματολογίου « Gatouleas | 02/07/2008 | Απάντηση

  2. ποιο ειναι το αποτελεσμα της προσφυγης?
    Εκδικαστικέ

    Σχόλιο από καρανασσος | 28/08/2008 | Απάντηση

  3. Δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση για την προσφυγή κατά του κτηματολογίου. Αναμένεται εντός των ημερών.

    Σχόλιο από antrikos | 01/09/2008 | Απάντηση


Σχολιάστε