Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Τι σου είναι τα ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ και οι δημοσκόποι, που πίσω τους βρίσκονται οι κυρίαρχοι επιχειρηματικοί όμιλοι, έφτασαν τους «οικολόγους – πράσινους» ως τρίτο κόμμα! Μια χαρά το έφτιαξαν τον ανάχωμα για την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας. Κυριλάτα πράματα, καμιά αμφισβήτηση για τα «καλά» πράσινα αφεντικά που τάχα νοιάζονται για το μέλλον της ανθρωπότητας, 5-10 προσωπικότητες κύρους, ένας διεθνούς κι ένας εθνικής εμβέλειας καλλιτέχνης, άφθονη προβολή από τα ΜΜΕ, κανενός είδους οργάνωση και διαδικασίες, μακριά από τη μαζικότητα με οπαδούς μόνο τους ψηφοφόρους του καναπέ· να πώς φτιάχνεται ένα κόμμα.

Μα το πιο σπουδαίο για την ανάδειξη του κόμματος των «οικολόγων – πράσινων» ήταν η συμπερίληψή τους στις δημοσκοπήσεις ως αυτοτελές ερώτημα, δηλαδή κοντά στα κόμματα του Κοινοβουλίου έμπαιναν ως ερώτημα ψήφου οι «οικολόγοι». Ε, αν τους βλέπεις σαν επιλογή κι είσαι μπουχτισμένος αλλά δεν αμφισβητείς ή δε γνωρίζεις την αιτία της φτώχειας σου, τους επιλέγεις. Άρχισαν με 1%, κάποιοι φτωχούληδες άρχισαν να το σκέφτονται πιο σοβαρά, πήγαν στο 1,5% και σταδιακά πέρασαν το 3% και τώρα φτάνουν (δημοσκοπικά) στο 6,5%! Ποιο; Το κόμμα – φάντασμα! Το ανύπαρκτο, το χωρίς καμία κοινωνική παρέμβαση για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, χωρίς, κι αυτό είναι το σημαντικό, κανενός είδους κινητοποίηση στα πραγματικά ζωντανά οικολογικά ζητήματα.

Βέβαια, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν πάψει η στήριξη των ΜΜΕ -μα είναι εξωφρενική η προβολή που τους δίνουν- την άλλη μέρα οι «οικολόγοι – πράσινοι» θα επιστρέψουν στο 0,5% αλλά τη ζημιά τους θα την έχουν κάνει, θα απορροφήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, θα δώσουν μια ανάσα εν μέσω κρίσης στο σύστημα της εξαρτημένης μισθωτής εργασίας και για μετά θα δουν τι θα κάνουν οι κυρίαρχοι.

Προσωπικά τάσσομαι αναφανδόν υπέρ της οικολογικής ανάπτυξης της οικονομίας, γνωρίζω πολύ καλά όμως ότι αυτή δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί όσο υπάρχει ιδιωτική επιχειρηματικότητα· το περιβάλλον θα μπορεί να προστατευτεί μόνο όταν τα μέσα παραγωγής περάσουν στους παραγωγούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε πέρασμα των μέσων παραγωγής στους παραγωγούς θα συνεπάγεται και την περιβαλλοντική προστασία. Η ύπαρξη κέρδους είναι ο παράγοντας καταστροφής του περιβάλλοντος. Όσο θα υπάρχει ο «πράσινος» επιχειρηματίας που θα πουλά τα προϊόντα τους στους συνειδητούς μεν πλούσιους δε καταναλωτές, άλλο τόσο θα υπάρχει και ο «βρόμικος» επιχειρηματίας που θα πουλά τα φτηνά προϊόντα του στους φτωχούς που ίσως θα ήθελαν να προστατέψουν τη φύση αλλά δεν θα τους φτάνει ο παράς.

Να πόσο υποκριτές είναι εδώ και στην Ευρώπη οι «οικολόγοι – πράσινοι», που τάχα μου νοιάζονται για το περιβάλλον:

1. Αυτοί δεν είναι που προωθούν με καμπάνιες τους τις «οικονομικές» λάμπες; Όχι μόνο προωθούν τα συμφέροντα των εταιρειών που τις παράγουν αλλά αποκρύπτουν δόλια το γεγονός ότι οι λεγόμενες οικονομικές ή οικολογικές λάμπες αποτελούν καταστροφή για το περιβάλλον, διότι περιέχουν υδράργυρο για τον οποίο δεν έχει προβλεφθεί η διαδικασία ανακύκλωσής του. Έτσι οι «οικολογικές» λάμπες θα πετιούνται μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια και θα μολύνουν τα εδάφη και τον υδροφόρο ορίζοντα. Αντί να βγουν να καταγγείλουν τις εταιρείες παραγωγής για τη νέα οικολογική καταστροφή που ετοιμάζουν έχουν μετατραπεί στο μακρύ χέρι τους.

2. Αυτοί δεν είναι που έκαναν και κάνουν ακόμη και σήμερα εκστρατεία ενάντια στη φυσική γούνα; Αυτοί δεν είναι που βάφτισαν οικολογική τη γούνα – υποπροϊόν του πετρελαίου, δηλαδή μη ανακυκλώσιμη, και την ανακυκλώσιμη φυσική γούνα τη βάφτισαν ως καταστροφή του περιβάλλοντος; Μα, θα πει κάποιος, τόσα ζωάκια γιατί να σκοτώνονται για να τα φοράνε οι πλούσιες κυρίες ως παλτά; Σωστά! Ακριβώς στην ίδια λογική κινείται και η κρεατοφαγία αν και δεν αφορά μόνο τις πλούσιες κυρίες. Άραγε και τα άλλα εκτρεφόμενα ζωάκια, αγελαδίτσες, γουρουνάκια, αρνάκια, κοτοπουλάκια, κουνελάκια και μη εκτρεφόμενα, όπως ψαράκια, που καταναλώνται από εμάς τους ανθρώπους κάθε χρόνο, ως κρέας και ως δερμάτινα είδη κυρίως παπούτσια, δεν είναι χιλιάδες  φορές περισσότερα από τα (κατά κανόνα εκτρεφόμενα) ζωάκια που θανατώνονται για να γίνουν γούνα; Μήπως η αξία της ζωής τους είναι διαφορετική; Για την περίπτωση αυτή γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν οι «οικολόγοι – πράσινοι», όταν μάλιστα η θανάτωση των ζώων – τροφίμων είναι πολύ πιο εκτεταμένη απ’ ό,τι των γουνοφόρων; Όταν θα είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε την κρεατοφαγία τότε πραγματικά θα έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε για τη δολοφονία των εκτρεφόμενων γουνοφόρων. Κάθε άλλη διαμαρτυρία δείχνει το βαθμό υποκρισίας αυτού που διαμαρτύρεται.

3. Αυτοί δεν είναι που επιδιώκουν να μεταστρέψουν την παραγωγή ενέργειας μόνο από φυσικές ανανεώσιμες πηγές ενώ αποκρύπτουν ότι αυτές δεν έχουν διάρκεια; Με δυο λόγια αν η παραγωγή ενέργειας στηριχτεί μόνο στον άνεμο, τη γεωθερμία, τον ήλιο και τα νερά, όταν δε φυσάει κι όταν έχει συννεφιά ή είναι βράδυ, δεν θα έχουμε παραγωγή ενέργειας. Εδώ ακριβώς είναι κι η υποκρισία τους: Αποκρύπτουν ότι με τις σημερινές δυνατότητες της επιστήμης δεν είναι δυνατή η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μας μόνο από ανανεώσιμες πηγές, δηλαδή αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα των «οικολόγων – πράσινων» θα πρέπει να μείνουμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του 24ώρου χωρίς ρεύμα. Το θέλουμε αυτό; Αν η πλειοψηφία θέλει να μείνει με διακοπές στο ρεύμα από τις 8 το βράδυ είναι δικαίωμά της. Δεν θα πρέπει όμως να το επιλέξει συνειδητά; Δεν θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ψήφος της θα οδηγούσε στην ενεργειακή κατάσταση του 1900;

Κάτι ψήνεται με το θέμα της ενέργειας, γι’ αυτό και «οικολόγοι – πράσινοι» τα έχουν στρίψει τον τελευταίο καιρό. Δεν τα ‘χουν στρίψει ακριβώς. Άλλο πράμα ψήνεται. Λένε λοιπόν ότι δεν επιδιώκουν την πλήρη μεταστροφή της παραγωγής ενέργειας σε ανανεώσιμες πηγές αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό της. Αυτό ακριβώς λέει και η ΕΕ. Μήπως την έπιασαν οι οικολογικές ευαισθησίες; Η ΕΕ επιδιώκει την εισαγωγή ανεώσιμων πηγών μόνο και μόνο για να μη είναι εξαρτημένη από τις ΗΠΑ που ελέγχουν το πετρέλαιο και τη Ρωσία που ελέγχει το φυσικό αέριο. Κουβέντα όμως για τα πετρέλαια της Βόρειας Θάλασσας που βρίσκονται υπό βρετανική εκμετάλλευση. Α, όλα κι όλα, η ρύπανση από τα πετρέλαια αυτά είναι οικολογική. Όταν όμως πρόκειται να εγκατασταθούν μεγαθήρια ανεμογεννήτριες στα νησιά και τα βουνά μας, να καταστρέψουν το τοπίο και τη φυσική ισορροπία και επιπλέον να πληρώνουμε, μέσω της ΔΕΗ, το ρεύμα τους 2 και 3 φορές όσο το συμβατικό, τότε το βουλώνουμε.

Τη στρατηγική τους βούληση για απεξάρτηση από ΗΠΑ και Ρωσία οι επιχειρηματικοί όμιλοι βαφτίζουν ως οικολογία και την πετάνε σαν ξεροκόμματο στους λαούς τους.

Να λοιπόν ποια είναι τα καλά παιδιά που δήθεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Δεν είναι τίποτε άλλο από τσιράκια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της ΕΕ που κύριο μέλημά τους είναι να δημιουργήσουν τους καταναλωτές της νέας αγοράς τους, της «πράσινης», και να απεξαρτηθούν ενεργειακά από ΗΠΑ & Ρωσία.

Καμία ψήφος στην υποκρισία

16/05/2009 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: