Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Μια φωτογραφία αντι-Κατύν

Σε συνέχεια παλιότερης δημοσίευσης για το Κατύν, αχ πόσο δίκιο είχα, αντιγράφω την παρακάτω φωτογραφία, η οποία δείχνει τον τρόπο εκτέλεσης σοβιετικών πολιτών από Ναζί· ίδιος κι απαράλλαχτος με τα ευρήματα του Κατύν: Οι εκτελεσμένοι δεμένοι πισθάγκωνα και πυροβολισμός πάνω από το σβέρκο. Καθώς δεν είμαι στρατιωτικός δεν ξέρω αν και το πιστόλι αντιστοιχεί στο διαμέτρημα των γερμανικών σφαιρών που βρέθηκαν εκεί.

german-atrocities

Το ξανάπαμε: Οι Ναζί είχαν την ιδεολογία και τη θεωρητική θεμελίωση περί κατώτερων εθνών που έπρεπε να σβηστούν από το χάρτη, είχαν τα μέσα, είχαν τη δυνατότητα και τέλος είχαν και την ευκαιρία να κάνουν πραγματικότητα την απάνθρωπη ιδεολογία τους, που δεν είναι άλλη από την ακραία μορφή αντίδρασης του καπιταλισμού για τη διάσωσή του.

Σήμερα που το ΝΑΤΟ έχει βάλει σκοπό του να εξομοιώσει τους θύτες με τα θύματα προκειμένου να αποσείσει το ενδεχόμενο να πάρουμε εμείς που είμαστε στον πάτο τις τύχες μας στα χέρια μας, σήμερα που διαστρεβλώνεται η ιστορική πραγματικότητα εξαιτίας της προσωρινής ήττας του παγκόσμιου εργατικού κινήματος που αδυνατεί να υπερασπιστεί σε διεθνές επίπεδο την ιστορία του, σήμερα προβάλλει ακόμη πιο αναγκαίος ο αγώνας ενάντια σ’ αυτούς που προετοιμάζουν την καταστροφή της ανθρωπότητας.

ΥΓ1: Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς, οι εκτελεστές δεν είναι SS αλλά υπαξιωματικοί της Βέρμαχτ ενώπιον των φαντάρων τους που χασκογελάνε· έτσι για να μη περνάει το παραμύθι ότι η Βέρμαχτ ήταν η αθώα και απλώς εκτελούσε εντολές στα πλαίσια του στρατιωτικού καθήκοντος· ναι, ναι, στη Βαλκυρία αναφέρομαι.
ΥΓ2: Το ατύχημα είναι ότι παρά τη σωρεία στοιχείων που συνηγορούν στο γεγονός ότι το έγκλημα τελέστηκε από τους Ναζί, διάφοροι που δηλώνουν αριστεροί και ριζοσπάστες αποδέχονται, και το χειρότερο διαδίδουν με πάθος, την γκεμπελική εκδοχή των γεγονότων. Το κρατάνε γινάτι απ’ την Ισπανία, φαίνεται. Νέα άποψη: Το γινάτι ως κινητήριος μοχλός της ιστορίας. Τι λέγαμε για την 5η φάλαγγα;
ΥΓ3: Μια τροτσκιστική οργάνωση, αποχώρησε, λέει, από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί, λέει, στο κοινό πολιτικό κείμενό τους έγραψαν, λέει, ότι οι καταβολές τους ανάγονται και στην κινέζικη πολιτιστική επανάσταση παρά την αντίθετη συμφωνία να μην αναφερθούν σταλινικές καταβολές. Συμφωνίες κορυφής από αυτούς που τάζουν την άμεση δημοκρατία, θα έλεγε κανείς, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Πράγματι αυτό το ‘γραψαν οι ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ στο πολιτικό κείμενό τους, όμως οι τροτσκιστές πέρασαν ό,τι χειρότερο μπορούσαν σ’ αυτό το κείμενο, αφού δεν περιλήφθηκε καθόλου, άκουσον άκουσον, η επαναστατική κληρονομιά του παγκόσμιου εργατικού κινήματος από την πάλη του στον Β΄ΠΠ κατά του φασισμού. Εντάξει, ο ρόλος των τροτσκιστών στο Β΄ΠΠ ήταν γνωστός (αδέλφια μας ναζήδες δε θα πυροβολήσετε τ’ αδέρφια σας τους εργάτες, μα πιο πολύ απ’ την ανάποδη: αδέρφια μας ναζήδες δε θα πυροβολήσουμε αδέρφια μας  εργάτες) χωρίς να αντιληφθούν ότι η νικηφόρα πορεία της εργατικής τάξης στο Β΄ΠΠ ήταν ένα βήμα προς την παγκόσμια επανάσταση που κατά τη γνώμη των τροτσκιστών την πούλησαν οι σταλινικοί. Όμως όλοι οι υπόλοιποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑς πώς δέχτηκαν να αποποιηθούν αυτή την κληρονομιά, όταν μάλιστα παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως τους συνεπέστερους αλλά πιο αδικημένους κληρονόμους της; Η απουσία αναφοράς στην επαναστατική κληρονομιά του Β΄ΠΠ δεν αποτελεί άραγε ύβρη προς το Σοβιετικό Λαό που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος του πολέμου; Δεν αποτελεί ύβρη στους δυο αγωνιστές της φωτογραφίας και τα εκατομμύρια των άλλων που έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν για να μη νικήσει το τέρας του φασισμού;

28/05/2009 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: