Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Διόδια ΣΤΟΠ – Επιτροπή κατά των διοδίων

Η συσπείρωσή μας καλεί τους εργαζόμενους της Αλεξ/πολης να συμμετάσχουν στη συγκρότηση επιτροπής (ή επιτροπών, δεν έχει σημασία το πλήθος) κατά των διοδίων, ώστε να μη περάσει το δίκιο (άδικο!) των εργολάβων – εργοδοτών της Κυβέρνησης που θέλει να βάζει το χέρι τους στη τσέπη μας.

Περνάμε ξανά στην εποχή των Δερβέν-Αγάδων, εποχή της τουρκοκρατίας. Η κυβέρνηση των πλουσίων βάζει διόδια και στην Εγνατία, όπως προηγουμένως έβαλε διόδια στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο. Η κυβέρνηση των πλουσίων, αφού έβαλε το χέρι της στις τσέπες μας και μείωσε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, αμοιβές, σφράγισε χιλιάδες επαγγελματίες και οδήγησε στην ανέχεια τους μικρούς αγρότες, έρχεται να βάλει το χέρι της ακόμη πιο βαθιά στο εισόδημά μας για να κάνει ακόμη πιο πλούσιους τους εργοδότες της, αυτούς που τη στηρίζουν οικονομικά και πολιτικά: Τους μεγαλοεργολάβους δημοσίων έργων, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.

Οι εργολάβοι δεν έβαλαν ούτε δραχμή τσακιστή (έστω ευρώ) για τα έργα οδοποιίας που ανέλαβαν. Τα έργα αυτά πληρώθηκαν με συμμετοχή του ελληνικού κράτους και της ΕΕ και η συμμετοχή των εργολάβων προήλθε από δανεισμό τους με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕ δεν χαρίζει λεφτά αλλά τακτικά έσοδά της είναι το 35% του ΦΠΑ από κάθε χώρα.

Επιπλέον, οι χρηματοδοτήσεις των έργων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν προέρχονται και πάλι από το ελληνικό δημόσιο την ΕΕ και δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου αλλά οι εργολάβοι απέκτησαν το δικαίωμα να φορολογούν τους διερχόμενους για τους δρόμους που ΘΑ κάνουν, στήνοντας απλώς μια κατασκευή με μπάρες, για να την κοπανήσουν μετά από κανά δυο χρονάκια κρατώντας το ρευστό χρήμα για λογαριασμό μου και εις υγείαν των κορόιδων.  Για πρώτη φορά βλέπουμε την εξωφρενική λογική να πληρώνουμε (στη Λάρισα και τη Λαμία) όχι για το δρόμο που χρησιμοπ0ιούμε αλλά για το δρόμο που θα χρησιμοποιήσουμε μετά από 5-6 χρόνια, αν δώσει ο καλός θεός και είμαστε ζωντανοί.

Αυτή φαίνεται είναι η νέα μορφή του καπιταλισμού, στον οποίο πλέον οι καπιταλιστές δεν βάζουν καν το κεφάλαιο, απλώς αρμέγουν· ένας καπιταλισμός δηλαδή που μας πισωγυρίζει στην εποχή της τουρκοκρατίας – φεουδαρχίας, που εκεί στο κάτω – κάτω μόνο δύο φόροι υπήρχαν, η δεκάτη και ο εφάπαξ κεφαλικός, ενώ στην τάχα ευνομούμενη πολιτεία μας έχουμε ΦΠΑ 23% αντί της δεκάτης (10%) και φόρο εισοδήματος από 27% έως 40%, ένας καπιταλισμός που κάνει ξανά βίαιη συσσώρευση προκειμένου να φτωχύνει ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους.

Σ’ αυτή την επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου οι εργαζόμενοι οφείλουμε ν’ αντισταθούμε. Οφείλουμε να δώσουμε λύσεις και στα μεγάλα και δύσκολα ζητήματα αλλά και στα μικρά καθημερινά. Η επιτυχία στα μικρά καθημερινά προβλήματα, όπως η αποτροπή της δημιουργίας διοδίων, η αποτροπή της θανατηφόρας επένδυσης του χρυσού, η αυτοδιαχείριση επιχειρήσεων που πάνε να κλείσουν, η συνδεση της αγροτικής παραγωγής με τις αυτοδιαχειριζόμενες μονάδες, η δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης μας δίνουν θάρρος και δείχνουν το δρόμο για το πώς θα διαχειριστούμε το μέλλον. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αντισταθούμε στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησής του, είναι απαραίτητο να βγούμε ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, να συστήσουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

Και δεν θέλουμε να κάνουμε επιτροπή για την επιτροπή. Να κάνουμε την επιτροπή προκειμένου να στηρίξει τη διαρκή άρνηση πληρωμής διοδίων, καθώς όλους τους δρόμους τους έχουμε ήδη πληρώσει μέσω τη φορολογίας και πληρώνουμε τη συντήρησή τους μέσω των τελών κυκλοφορίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

!!!!!!!!!!!!!

07/02/2011 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

1 σχόλιο »

  1. Μας πήραν χαμπάρι!

    Την Δευτέρα 7-2 μίλησα στο ραδιοφωνικό σταθμό Status κάνοντας έκκληση για τη δημιουργία επιτροπών κατά των διοδίων. Την Τρίτη 8-2 το θέμα βρέθηκε πρωτοσέλιδο στον Επαρχιακό Τύπο, γεγονός που σημαίνει ότι ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας μας έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα ελεύθερης χρήσης των δημοσίων οδών, που ήδη έχουν πληρωθεί από μας μέσω της φορολογίας και των τελών κυκλοφορίας.

    Αποτελεί πλέον κοινωνική ανάγκη η αντίσταση στη βάρβαρη επέλαση της κυβέρνησης του κεφαλαίου, η αυτοοργάνωση κι η αυτοδιαχείριση είναι ο δρόμος για την επιτυχία.

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

    Σχόλιο από antrikos | 09/02/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: