Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Φουντώνουν οι καταχρήσεις εξουσίας

…Πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι το φανταζόμασταν.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang&perform=view&id=20338&Itemid=965

Να γίνει άμεσα μήνυση από μια δημοκρατική συλλογικότητα εις βάρος των αστυνομικών που εξέθεσαν σε δίωξη τον πολίτη για κατάχρηση εξουσίας. Πρέπει να γίνει από συλλογικότητα αφού εδώ και αρκετό καιρό απαιτείται η μήνυση να συνοδεύεται από παράβολο 100 Ευρώ, οπότε πού να τα βρω;
Άρθρο 198 Ποινικού Κώδικα.
Κακόβουλη βλασφημία.
1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιοδήποτε τρόπο το Θεό.
2. Όποιος εκτός από την περίπτωση της παρ. 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.
Άρθρο 199
Καθύβριση θρησκευμάτων
Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οπιοονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύηο ετών.
ΛΟΙΠΟΝ:
1. Από πότε ο Παϊσιος θεωρείται ΘΕΟΣ και υπάγεται στην περίπτωση του άρθ. 198 §1;
2. Από πότε ο Παΐσιος θεωρείται ΘΕΙΑ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ώστε να υφίσταται έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, όταν υφίσταται έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του και υπάγεται στην περίπτωση του άρθ. 198 §2;
3. Από πότε η εξύβριση (αν είναι εξύβριση η μετατροπή της φάτσας του σε Παστίτσιο) του Παϊσιου αποτελεί αποτελεί εξύβριση της Ανατολικής Εκκλησίας και υπάγεται στην περίπτωση του άρθ. 199; Δηλαδή η Αστυνομια αγιοποίησε ήδη από μόνη της τον Παΐσιο ώστε να τον εντάξει στην κατηγορία του θείου;

Επειδή οι μουσουλμάνοι ξεσηκώνονται που προσβλήθηκε ο προφήτης τους, πρέπει να δημιουργήσουμε ανάλογο κλίμα και στην Ελλάδα; Φυσικά η εξύβριση του προφήτη των μουσουλμάνων είναι η αφορμή κι όχι η πραγματική αιτία του ξεσηκωμού τους αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Είναι λοιπόν προφανές ότι τελείως αβάσιμα συνελήφθη ο ποίλίτης που έφτιαξε την ομάδα για τον Παΐσιο – Παστίτσιο και ασκείται, δηλαδή ΝΟΜΙΚΑ ΑΒΑΣΙΜΑ, που σημαίνει ότι οι πράξεις του ακόμη και αν είναι αληθείς δεν υπάγονται σε νομική απαγόρευση.

Μ’ αυτό τον τρόπο η Αστυνομία παραβίασε το άρθ. 239 του Ποινικού Κώδικα περί κατάχρησης εξουσίας καθως οι αστυνομικοί υπαλληλοι ενώ σαφέστατα γνωρίζουν ότι δεν εφαρμόζεται στην προκείμενη περίπτωση η διάταξη της κακόβουλη βλασφημίας κλπ. εξέθεσαν σε δίωξη έναν αθώο. Η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι προέβη στην ενέργεια αυτή επειδή έγινε αποδέκτης χιλιάδων παραπόνων από χριστιανούς του εσωτερικού και του εξωτερικού. Και λοιπόν; Επειδή κάποιοι παραπονούνται ή θίγονται από την κριτική ή τα χωρατά σημαίνει ότι τελέστηκε παράνομη πράξη;
Είναι σημαντικό να δούμε πώς θα χειριστεί το Δικαστήριο το θέμα, αν δηλαδή έχει εκφασιστεί πλήρως η κοινωνική μας ζωή και σε επίπεδο νομικής επιστήμης.

Ερώτημα: Πώς μπορούμε ν’ αντισταθούμε σ’ αυτή την καταχρηστική συμπεριφορά των οργάνων της εξουσίας, που μας τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτία και μας στερούν την ελευθερία;

Άρθρ. 239 Ποινικού Κώδικα
Κατάχρηση εξουσίας
Υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου αναγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων: α) αν μεταχειρίστηκε παρανόμως εκβιαστικά μέσα για να πετύχει οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου, μάρτυρα ή πραγματογνώμονα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα κατά τα άρθρα 137Α και 137Β β) εν γνώσει του εξεθεσε σε δίωξη ή τιμωρία κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποικον υπαίτιο ή προκάλεσε την απαλλαγή του από την τιμωρία, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

Απάντημα: Μόνο με όρους μαζικού κινήματος μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε και να πετύχουμε την άρση της καταχρηστικής συμπεριφοράς της Αστυνομίας και των κρατικών οργάνων εν γένει τα οποία σαφέστατα με κυβερνητικές εντολές έχουν σκληρύνει τη στάση τους ως προς την εφαρμογή του νόμου, δίνοντας ερμηνείες που τον παλίο καιρό πετιόντουσαν στα σκουπίδια.

24/09/2012 - Posted by | Πολιτική, βεβαίως!

2 Σχόλια »

  1. Εχω στείλει το κείμενό σου αυτό, Αντρέα, σε πολλά μέρη στο φέηςμπουκ και επίσης στην Ενωση Αθέων, που ΕΙΝΑΙ η πιο κατάλληλη συλλογικότητα για την περίπτωση.
    Σε περίπτωση που δεν ξέρεις το φόρουμ τους, στο επόμενο σχόλιο θα δώσω λινκ (όχι ακόμη για να μην πάει σε σπαμ)

    Σχόλιο από Omadeon | 24/09/2012 | Απάντηση


Σχολιάστε