Για το σοσιαλισμό και στον 21ο αιώνα!

For the socialism in the 21st Century too!

Vegan παγωτό να πάθεις πλάκα

Βίγκαν παγωτό να τρελαθείτε, δεν έχω φωτό:
Υλικά:
3 αβοκάντο, την ψίχα τους, ώριμα εννοείται.
200 γρ. γλυκό σιρόπι (αγάβης, χαρουπιού κλπ.) ή μέλι για όσους το τρώνε ή ζάχαρη άχνη (μη κάνετε τη βλακεία και αγοράσετε, χτυπάτε τη ζάχαρη στο μπλέντερ)
50 γρ. ελαιόλαδο (προαιρετικό)
1/2 ποτήρι λικέρ πορτοκάλι ή μπανάνα (έβαλα κουμ-κουάτ)
150 γρ. κακάο
1 σφηνάκι νερό (για τη ρύθμιση της κρέμας)
100 γρ. φυστίκια κελυφωτά (καθαρισμένα)
1/2 μπανάνα ή πορτοκάλι σε κομματάκια, ανάλογα με το λικέρ.
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το αβοκάντο στο μπλέντερ μαζί με τα σιρόπι, λάδι, λικέρ. Ρίχνετε το κακάο και συνεχίζετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι ν’ ανακατευτεί και μετά ανεβάζετε την ταχύτητα. Αν είναι πολύ πηχτό ρίχνετε το σφηνάκι με το νερό. Πρέπει να χτυπηθεί τόσο ώστε να γίνει αφράτο, όπως μια σαντιγί. Βγάζετε το μαχαίρι του μπλέντερ και ρίχνετε τα φυστίκια και το φρούτο και ανακατεύετε. Στην κατάψυξη για 2 ώρες και είναι τέλειο.
Αποκάλυψη: Η ίδια κρέμα, αν δεν παγώσει, κάνει και για προφιτερόλ, ίσως να πρέπει να αραιωθεί με το λικέρ! Πρέπει όμως να κάνω ένα πείραμα για βίγκαν σουδάκια.

Προσοχή: Μόνο για βίγκαν η συνταγή. Οι άλλοι βολευτείτε με το γαλατάκι, όπως κάνετε όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει κίνδυνος να λειτουργήσουν οι παρα-νόμοι του καπιταλισμού και να αυξηθεί η ζήτηση σε αβοκάντο με συνακόλουθη την αύξηση της τιμής του.

22/06/2014 - Posted by | Χορτοφαγία

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: